Αθλητισμός

Σήμερα το ραντεβού του Ολυμπιακού Β. με Πιλάβιο

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, ο οποίος μαζί με τον νομικό της εταιρείας, κ. Δημήτρη Παναγιωτόπουλο, θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Σοφοκλή Πιλάβιο. Το ραντεβού κλείστηκε μετά από σχετικό αίτημα της ομάδας του Βόλου, προκειμένου να συζητηθεί ενδελεχώς το ζήτημα της αδειοδότησης του Ολυμπιακού, υπό το πρίσμα των ρυθμίσεων του νέου αθλητικού νόμου.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή για τον Ολυμπιακό Βόλου, όσον αφορά τη διεκδίκηση της επανένταξής του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα και το προσεχές διάστημα αναμένεται να είναι καθοριστικό. Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ προσπαθούν με διάφορες επαφές που έχουν ξεκινήσει με παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου να πετύχουν την επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, που αφορά τις ποινές που θα επιβάλλονται στις ΠΑΕ αποκλειστικά από την ΕΠΟ, στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να δει με διαφορετικό μάτι, πλέον, την υπόθεση της βολιώτικης ΠΑΕ και να εφαρμόσει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, σύμφωνα με την οποία ο Ολυμπιακός διατηρήθηκε στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς.

Στη σημερινή συνάντηση θα φανούν σε μεγάλο βαθμό οι προθέσεις της ΕΠΟ και πως αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία την περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου. Ποιες προοπτικές υπάρχουν για την επιστροφή της ομάδας στο κορυφαίο επαγγελματικό πρωτάθλημα και ποιες κινήσεις θα πρέπει να γίνουν από πλευράς Ολυμπιακού.

Το βολιώτικο συγκρότημα περιμένει να πάρει τη διαβεβαίωση της ΕΠΟ για την επάνοδο στο επαγγελματικό πρωτάθλημα και στη συνέχεια θα φροντίσει να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται, προκειμένου η ΠΑΕ να καταθέσει πλήρη φάκελο την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να πάρει αδειοδότηση.

Θυμίζουμε, πως οι ομάδες της Λίγκας έχουν αδειοδότηση από την ΕΠΟ μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου (η αδειοδότηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου λήγει στις 19 Απριλίου, παρότι δεν αγωνίζεται στο πρωτάθλημα) και ήδη οι ομάδες έχουν αρχίσει να ετοιμάζουν τους φακέλους τους, εν όψει του επόμενου πρωταθλήματος.

Πέρα από τη σημερινή συνάντηση που θα έχουν οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου με την ΕΠΟ, μέχρι τις 24 Απριλίου, όπου είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση της προσφυγής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, πρόκειται να υπάρξουν και άλλες συναντήσεις των διοικούντων την ΠΑΕ με αξιωματούχους του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς και με διάφορους ποδοσφαιρικούς παράγοντες, με στόχο την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου.

Παράλληλα, περιμένουμε να δούμε ποια απόφαση θα πάρει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βόλου στην πρόταση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, ο οποίος με επιστολή που απέστειλε στο δήμαρχο Βόλου, στους επικεφαλής των μειοψηφιών και στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ζητεί να συσταθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα επισκεφτεί τον πρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Σοφοκλή Πιλάβιο, ζητώντας την άρση της αδικίας που υπέστη ο ομάδα του Βόλου και την αποκατάσταση του Ολυμπιακού.

Επίσης, το τελευταίο διάστημα βουλευτές του νομού με διάφορες κινήσεις στηρίζουν τον Ολυμπιακό Βόλου στο μεγάλο αγώνα που κάνει για να δικαιωθεί. Η αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Ροδούλα Ζήση, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη διοίκηση της ΠΑΕ με σκοπό να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την ομάδα, ενώ ο κ. Κώστας Καρτάλης είχε την περασμένη Παρασκευή συνάντηση με τον πρόεδρο τους ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον οποίο συζήτησαν το ζήτημα του Ολυμπιακού. Από την πλευρά του ο κ. Θανάσης Νάκος κατέθεσε πρόσφατα νέα αναφορά στη Βουλή, ζητώντας από τον υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, να πάρει θέση στο θέμα του Ολυμπιακού Βόλου, να αρθεί η αδικία και το βολιώτικο συγκρότημα να αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα στη Σούπερ Λιγκ.

Επίσης, ο κ. Παύλος Μαρκάκης, με επιστολή που απέστειλε στη ΦΙΦΑ και στον πρόεδρο κ. Γιόζεφ Μπλάτερ, καταγγέλλει ωμή παρέμβαση της Πολιτείας στο αυτοδιοίκητο καθεστώς του ελληνικού ποδοσφαίρου, θέτοντας εκ νέου το ζήτημα της εξοντωτικής ποινής που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό Βόλου, ζητώντας από την Παγκόσμια Ομοσπονδία να επανεξετάσει το θέμα.

Βρισκόμαστε, ουσιαστικά, σε προεκλογική περίοδο, καθώς άμεσα αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία προκήρυξης των εθνικών εκλογών. Αυτή τη συγκυρία θα πρέπει να την εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός Βόλου και να πιέσει τους υποψήφιους βουλευτές του νομού Μαγνησίας, προκειμένου να ενταθεί η προσπάθεια απ’ όλους για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την επιστροφή του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λιγκ.

Από εκεί και πέρα, μπορεί το νομικό επιτελείο του Ολυμπιακού Βόλου να περιμένει να δει πως θα εξελιχθεί το θέμα εντός συνόρων και ποια στάση θα κρατήσει η ΕΠΟ, παράλληλα, όμως, συνεχίζει να υποστηρίζει με επιστολές τόσο προς την ΟΥΕΦΑ, όσο και προς την ΦΙΦΑ, ότι στην περίπτωση της ομάδας του Βόλου η απόφαση που πάρθηκε ήταν καθαρά πολιτική και μη σύννομη με τα όσα αποφάσισε η αθλητική δικαιοσύνη στις 10 Αυγούστου του 2011.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το