Photo Gallery, Τοπικά

Κλειστά και σήμερα τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Στη Μαγνησία λειτουργούν 88 πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ και χθες ήταν καθολική η συμμετοχή στην απεργία

Σε απεργία διαρκείας βρίσκονται από χθες οι πράκτορες του ΟΠΑΠ και στη Μαγνησία, αντιδρώντας στην εφαρμογή του φόρου των κερδών από το πρώτο ευρώ που ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2013. O πρόεδρος του Συλλόγου Πρακτόρων ΟΠΑΠ Μαγνησίας, κ. Σωκράτης Βαρακλιώτης, ανέφερε πως «είναι πέραν κάθε λογικής να φορολογούνται τα μικροποσά, τα οποία, οι παίκτες – ούτως ή άλλως – θα ξανάπαιζαν. Ουσιαστικά, φορολογείται η χασούρα των παικτών, καθώς δεν εξετάζεται πόσα συνολικά δελτία έπαιξε ο καθένας, από τα οποία μπορεί να κέρδισε ένα, κάποιο μικροποσό» δήλωσε ο κ. Βαρακλιώτης προσθέτοντας ότι αντίθετα, στα κέρδη πάνω από 1.000 ευρώ η φορολογία μειώθηκε από 15% σε 10%. Χθες έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πρακτόρων από όλη την Ελλάδα μπροστά στα γραφεία του ΟΠΑΠ στην Αθήνα με τη συμμετοχή πρακτόρων και από τη Μαγνησία και αποφασίστηκε να συνεχιστεί και σήμερα η απεργία και στην πορεία της ημέρας να εκτιμηθεί η στάση του ΟΠΑΠ και του αρμόδιου υπουργείου.

Στη Μαγνησία λειτουργούν 88 πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ και χθες ήταν καθολική η συμμετοχή στην απεργία. Ο τζίρος τους από το 2009 έχει μειωθεί κατά 40%, ενώ μειωμένα κατά 50% είναι τα χρήματα που παίζονται από τους παίκτες.

Σε ανακοίνωσή της προς τους πράκτορες η Ομοσπονδία αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Από την αρχή του χρόνου διαπιστώσατε όλοι τις καταστροφικές πρώτες επιπτώσεις από την παράλογη φορολόγηση του 10% επί των κερδών. Η αρχική αγανάκτηση των παικτών μετατράπηκε άμεσα σε άρνησή τους να συμμετέχουν σε αυτόν το φορολογικό παραλογισμό και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν απόλυτα τα επιχειρήματα που τόσο καιρό φωνάζαμε σε ΟΠΑΠ και υπουργεία, κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου. Τα μηνύματα που έρχονται από όλα τα σωματεία είναι ξεκάθαρα: Μαζική συμμετοχή στην απεργία διαρκείας. Όταν το κράτος «κλέβει» τα κέρδη των παικτών μας, «κλέβει» από το ψωμί των παιδιών μας και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν υπάρχει σήμερα συνάδελφος που να μην έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτή η φορολογική «εφεύρεση» βρίσκεται στο πλαίσιο ενός οργανωμένου σχεδίου που αποσκοπεί στον αφανισμό του επαγγέλματός μας. Η προέλευση των αλλεπάλληλων χτυπημάτων που δεχόμαστε ως κλάδος είναι γνωστή σε όλους μας, όπως προφανείς για εμάς είναι και οι προθέσεις αυτών που τα προκαλούν, με την ευλογία της Πολιτείας. Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τον ιδρώτα μας, τα πρακτορεία μας, το ψωμί των οικογενειών μας και να απαντήσουμε δυναμικά για την ανατροπή κάθε πρόθεσης αντικατάστασής μας από τους σημερινούς παράνομους. Αυτό θα το πετύχουμε ενωμένοι. Παρασιτικές, στον αγώνα μας, περιπτώσεις απεργοσπαστών θα αποκρουστούν με κάθε τρόπο. Αλίμονο σε αυτούς που θα σκεφτούν να δουλέψουν σε βάρος μας. Αν υπάρχει έστω και ένας που θα σκεφτεί να ανοίξει το μαγαζί του τη Δευτέρα, να είναι σίγουρος πως δεν θα χαρεί τους καρπούς της ατιμίας του. Προειδοποιούμε ότι οι απεργοσπάστες, θα καταγραφούν και θα αποτελέσουν άμεσα ξένο σώμα για τον κλάδο και παρελθόν για το επάγγελμα…».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το