Photo Gallery, Αθλητισμός

Θέλει να “χτίσει” νέο σερί ο Ολυμπιακός Βόλου

katsiaros

Στον Ολυμπιακό Βόλου αφήνουν πίσω τους την ήττα από τον Παναιτωλικό, η οποία ήρθε μετά από οκτώ παιχνίδια και βλέπουν μπροστά τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος. Απομένουν 11 αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος στη Football League, με τον Ολυμπιακό να δίνει δέκα ματς, καθώς θα πρέπει να κάνει και το ρεπό του. Στόχος των «ερυθρόλευκων» παραμένει η απευθείας άνοδος στη Σούπερ Λιγκ, καθώς δεν θέλουν να μπλέξουν στα πλέι οφ.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Εδώ και πέντε αγωνιστικές ο Ολυμπιακός Βόλου παραμένει στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος και επιδίωξη της ομάδας είναι να διατηρηθεί εκεί μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Αυτή τη στιγμή οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μια διαφορά τριών βαθμών από τους διώκτες τους, που είναι οι Παναιτωλικός, Ηρακλής και Πανσερραϊκός, που ισοβαθμούν στην 4η θέση με 49 βαθμούς. Από τις παραπάνω ομάδες ο Ηρακλής έχει κάνει το ρεπό του και αυτό είναι ένα επιπλέον ατού για τον «Γηραιό».

Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πολύ καλά πως θα πρέπει να παρουσιαστούν σοβαροί στα παιχνίδια που απομένουν, καθώς από εδώ και πέρα κάθε χαμένος βαθμός ίσως στοιχίσει στο τέλος. Η ομάδα καλείται να «χτίσει» ένα νέο νικηφόρο σερί στα παιχνίδια που ακολουθούν, μέχρι το ρεπό της, προκειμένου να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι των άλλων διεκδικητών της ανόδου.

Μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας ο Ολυμπιακός θα κληθεί να δώσει, όπως άλλωστε και οι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας, τρία παιχνίδια. Την Κυριακή οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν στο Πανθεσσαλικό τον Εθνικό Γαζώρου, την Τετάρτη 10 Απριλίου θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την Παναχαϊκή στην Πάτρα (η μοναδική ομάδα που έχει φύγει με το «διπλό» από το Βόλο), ενώ την Κυριακή 14/4 θα φιλοξενήσουν τον Θρασύβουλο.

Αποκλειστικός στόχος του Ολυμπιακού είναι τρεις νίκες, που θα τον διατηρήσουν στη χειρότερη περίπτωση, στην 3η θέση της βαθμολογίας, μεγαλώνοντας ίσως τη διαφορά από τους διώκτες του, αν Ηρακλής, Παναιτωλικός και Πανσερραϊκός δεν κάνουν τρεις νίκες. Με προϋποθέσεις, πάντως, η ομάδα μπορεί να βρεθεί είτε στη δεύτερη, είτε ακόμη και στην πρώτη θέση της κατάταξης. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει οι ομάδες που βρίσκονται ψηλότερα από τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία, Απόλλων Σμύρνης και Εργοτέλης να έχουν βαθμολογικές απώλειες στα τρία προσεχή παιχνίδια. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αντιμετωπίζει κατά σειρά τον Βύζαντα στη Ριζούπολη, τον Φωκικό στην Άμφισσα και τη Λάρισα εντός έδρας, ενώ ο Εργοτέλης θα παίξει με Λάρισα (εντός), Καλλιθέα (εκτός) και Πανσερραϊκό εντός έδρας.

Καταλαβαίνουμε, πως οι τρεις αγωνιστικές που ακολουθούν είναι πολύ σημαντικές και αναμένεται να κριθούν πολλά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, όσον αφορά τις θέσεις που οδηγούν στην απευθείας άνοδο.

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια και στις οκτώ αγωνιστικές που θα απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος, έχει δύσκολο πρόγραμμα, με μόλις δύο παιχνίδια εντός (Ηρακλή Ψαχνών και Ηρακλή), πέντε εκτός συμπεριλαμβανομένου και του τοπικού ντέρμπι, με Νίκη, Εργοτέλη, Απόλλων Σμ., Πιερικό και Καλλονή, ενώ έχει να κάνει και το ρεπό του, όπως προαναφέραμε (μετά το ματς με τη Νίκη).

Στον Ολυμπιακό, πάντως, κοιτάζουν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αυτό που βλέπουν μπροστά τους είναι το ματς με τον Εθνικό Γαζώρου.

Η προετοιμασία

Ρεπό είχαν χθες οι «ερυθρόλευκοι», ενώ από σήμερα η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Εθνικό Γαζώρου μπαίνει στην τελική ευθεία. Ο Σάββας Παντελίδης επεσήμανε στους ποδοσφαιριστές τα λάθη που έκαναν στο ματς με τον Παναιτωλικό, προκειμένου αυτά να μην επαναληφθούν στα παιχνίδια που έρχονται και ζήτησε απ’ όλους να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και προσηλωμένοι στο στόχο. Τον τεχνικό του Ολυμπιακού πείραξε πολύ το γεγονός ότι η ομάδα δέχθηκε τρία τέρματα και χάλασε η εικόνα της καλής αμυντικής λειτουργίας, που είχε στους προηγούμενους 13 αγώνες με προπονητή τον ίδιο στον πάγκο.

Από την κυριακάτικη αναμέτρηση θα απουσιάσει σίγουρα ο τιμωρημένος Παναγιώτης Κατσιαρός, ο οποίος συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες και δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του στα εντός έδρας παιχνίδια με Εθνικό Γαζώρου και Θρασύβουλο. Ο έμπειρος αμυντικός θα είναι σε θέση να προσφέρει κανονικά τις υπηρεσίες του στο ματς με την Παναχαϊκή στην Πάτρα για την 33η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Αντόνιο Ανιέτε, ο οποίος στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό υπέστη διάστρεμμα στην ποδοκνημική, ίσως προλάβει να τεθεί στη διάθεση του Σάββα Παντελίδη, αν και το πιθανότερο είναι ο Ισπανός μεσοεπιθετικός να προφυλαχτεί για να είναι 100% έτοιμος στο ματς με την Παναχαϊκή.

Πολλά τα προβλήματα

στον Εθνικό Γαζώρου

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα στον Εθνικό Γαζώρου. Ο Παναγιώτης Διλμπέρης βλέπει τους τραυματισμούς και τις κάρτες να του δημιουργούν καθημερινά «πονοκεφάλους» εν όψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν για την ομάδα του. Το τελευταίο λέγεται Δήμος Κοσμίδης. O 23χρονος δεξιός μπακ υποβλήθηκε σε επέμβαση στον αστράγαλο, καθώς οι ενοχλήσεις που αντιμετώπιζε δεν του επέτρεπαν να βοηθήσει την ομάδα. Ο Κοσμίδης είναι ο παίκτης του Γαζώρου με τις περισσότερες συμμετοχές φέτος (27) και φαινόταν καταπονημένος από την κούραση. Όσον αφορά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, εκτός είναι οι τιμωρημένοι Κουκόλης, Καπίας και Σωτήρης Κωνσταντινίδης, εκτός και αν η ποινή του τελευταίου μειωθεί στην Επιτροπή Εφέσεων. Κάρτες συμπλήρωσε ο Ναλμπάντης, ενώ Νίρλας και Ντε Πάουλα ανεβάζουν ρυθμούς αλλά δεν είναι 100% έτοιμοι.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το