Στάσεις συστάσεις, ενστάσεις

Παραπολιτικά 03/04/13

Παραπολιτικά 03/04/13

 

Πρωταπριλιάτικο

Το κυκλοφόρησε ο ίδιος ως πρωταπριλιάτικο ψέμα, αλλά έφθασε στα δημοσιογραφικά θεωρεία. Ο λόγος για ενδεχόμενη παραίτηση του προέδρου της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ Γιώργου Κίτσιου. Κάποιοι «τσίμπησαν» και μας το μετέφεραν. Για να το διαψεύσει αμέσως ο κ. Κίτσιος.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Διέκοψε τη συνεργασία του με το Επιμελητήριο

Διέκοψε τη συνεργασία του με το Επιμελητήριο Μαγνησίας ο δικηγόρος Βόλου κ. Βασ. Νιζάμης. Ο κ. Νιζάμης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, απέστειλε τρισέλιδη επιστολή στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, όπου εξηγεί τους λόγους της διακοπής της συνεργασίας τους, επισημαίνοντας ότι βασική αιτία είναι ο φόρτος εργασίας που έχει και δεν του επιτρέπει να παρακολουθεί στενά τη λειτουργία του φορέα. Οι νομικές υποθέσεις του Επιμελητηρίου θα ανατίθενται πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, κατ’ αποκοπήν.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Ισοπαλία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ισόπαλοι είναι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό του Mega. Συγκεντρώνουν από 20,3%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 9%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,8% και η ΔΗΜΑΡ με 5%. Ένα ποσοστό 4,1% απάντησε άλλο κόμμα. Αποχή / Λευκό / Άκυρο απάντησε το 6,1%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 15,6% των ερωτηθέντων.

Στην ερώτηση «Ανάμεσα στους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 46% των ερωτηθέντων, έναντι 29,3% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα. Κανέναν από τους δύο απαντάει το 23,5% των ερωτηθέντων. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα από την 28η Μαρτίου έως και την 1η Απριλίου…

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Μετά το Πάσχα

Μετά το Πάσχα αναμένεται να ανακοινωθούν οι νέοι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές στα Νοσοκομεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας. Για το Νοσοκομείο Βόλου μετά την εξέλιξη με την εντοπιότητα που βάζει φρένο σε ντόπιους να τοποθετηθούν στο «Αχιλλοπούλειο» τα σενάρια έχουν κοπάσει.

Φ.Σ.

 

Δεν θέλουν εκλογές

Από την προχθεσινή δημοσκόπηση της GPO κρατάμε δύο στοιχεία. Πρώτον, ότι ένα ποσοστό 70% των Ελλήνων δεν θέλει προσφυγή στις κάλπες που σημαίνει ότι δίνει ακόμη περιθώριο στη σημερινή τρικομματική κυβέρνηση, ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση. Και δεύτερον, έχει μειωθεί πολύ και σε ελάχιστο χρόνο το ποσοστό των Ελλήνων που θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ πάθη θυσία. Πλέον αυτό το ποσοστό κυμαίνεται στο 56%. Η υπομονή εξαντλείται και ο κόσμος θέλει αποτελέσματα των θυσιών που υποβάλλεται εδώ και τρία χρόνια.

Φ.Σ.

 

Το οδικό κύκλωμα

Χιλιοπαιγμένο έργο μοιάζει το ζήτημα του οδικού κυκλώματος Πηλίου, καθώς οι ουσιαστικές παρεμβάσεις καθυστερούν, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά και η ανάπτυξη μιας ολόκληρης περιοχής.

Όπως για παράδειγμα με την οδική παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου, όπου εξέλιξη δεν υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό. Κάτι, όμως θα πρέπει να γίνει, αφού ο χρόνος περνά, το πρόβλημα παραμένει και η υπομονή των κατοίκων, αλλά και των φορέων εξαντλείται.

Φ.Σ.

 

Και τα Μοναστήρια

Εκτός από τους Ιερούς Ναούς και τα Μοναστήρια πλέον στην περιοχή της Μαγνησίας προσφέρουν βοήθεια σε άπορους κυρίως με την παροχή τροφίμων. Εξάλλου, αν κάποιος είναι άπορος, θα κτυπήσει πόρτα όπου μπορεί για να σωθεί από την πείνα.

Φ.Σ.

 

Λύση…

Ήρθε η ώρα να βρεθεί λύση με την εκμίσθωση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων του κτήματος Κάρλας, καθώς σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ξεκαθαρίστηκε πως δικαιούχοι θα είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και όσοι ήταν μισθωτές κατά την τελευταία πενταετία. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ικανοποιεί τις τοπικές κοινωνίες η προαναφερόμενη εξέλιξη, τουλάχιστον πάντως, δεν θα εμπλακούν στην ιστορία της εκμίσθωσης εταιρείες και μεγαλοτσιφλικάδες, κάτι που ούτε να ακούσουν δεν ήθελαν αγρότες και ακτήμονες…

Γ.Ξ.

 

«Πολιτική»

Η στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και η αντίστοιχη εκτέλεση των ουσιαστικών παρεμβάσεων στα χαρακτηριζόμενα ως επικίνδυνα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου στο Ανατολικό Πήλιο ήταν τα αντικείμενα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και της πορείας που πραγματοποιήθηκαν χθες στη Ζαγορά από τη Λαϊκή Επιτροπή, με τη συμμετοχή κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου. Μέλη της Λαϊκής Επιτροπής επέρριψαν ευθύνες στη Δημοτική Αρχή σχετικά με τη μη διευθέτηση των ζητημάτων. Ωστόσο, δύο περίπου εβδομάδες πριν ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γ. Αντώνογλου – Κασσαβέτης βρέθηκε στην Αθήνα και το αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να προωθήσει τη χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης του δρόμου, αν και δεν αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου. Η Δημοτική Αρχή στηρίζει τα αιτήματα της Επιτροπής, αλλά διαφωνεί με τη διεκδίκηση της ικανοποίησής τους, ενώ σύμφωνα με το δήμαρχο η Λαϊκή Συσπείρωση ασκεί «πολιτική»…

Β.Κ.

 

Έλεγχος

Στο «στόχαστρο» επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης βρέθηκε ο τρόπος εκτέλεσης, πληρωμής και παραλαβής έργων από τον πρώην Δήμο Σηπιάδος. Ο έλεγχος διενεργήθηκε προχθές, με τον ελεγκτή να κάνει τη δουλειά του και να αποχωρεί χωρίς να λέει λέξη έστω στη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου, η οποία αναμένει το πόρισμα. Από το Δήμο υποστηρίζεται ότι τα έργα πρέπει να αποπληρώνονται και αν διαπιστώνονται παραλείψεις υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες, βάσει των οποίων η εκάστοτε Δημοτική Αρχή έχει τη δυνατότητα να υποχρεώνει τον εργολάβο να τις αποκαθιστά. Στο Δήμο Νοτίου Πηλίου κάνουν λόγο για τεράστια οικονομική ζημιά που επέφερε η άρνηση αποπληρωμής και παραλαβής έργων από τον πρώην Δήμο Σηπιάδος, με την αγωνία να κορυφώνεται σχετικά με το τι είδε και τι θα γράψει στην έκθεσή του ο επιθεωρητής…

Β.Κ.  

 

Παίρνουν και όρκο

Ασταμάτητα χτυπούσαν χθες τα τηλέφωνα από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία έθεσαν υποψηφιότητα στις εσωκομματικές εκλογές, για να μας επισημάνουν πως η πληροφόρηση της εφημερίδας για συμμετοχή στις διαδικασίες 620 ατόμων, ήταν εσφαλμένη.

Όπως μας είπαν, τα εγγεγραμμένα μέλη στο κόμμα είναι 460 και ψήφισαν στις εκλογές 344 άτομα. Επίσης τόνισαν πως δεν είναι δυνατόν να ψήφισαν 620, γιατί δε  «βγαίνουν» τα νούμερα, από την ώρα που στους 25 υποψήφιους, η σταυροδοσία περιορίστηκε στους 8 και οι πρωτεύσαντες έλαβαν από 98 ψήφους.

Προφανώς κάποιο λάθος θα έχει γίνει από τη Νομαρχιακή στο μέτρημα των προσερχόμενων στις κάλπες, αντιτείναμε, γιατί το να δίνονται επίσημα στοιχεία για σχεδόν διπλάσια συμμετοχή από αυτή που υπήρξε, «τραβηγμένο» μας φάνηκε.

Οι υποψήφιοι πάντως, που μετρούσαν έναν-έναν τους συμμετέχοντες στις εκλογές λόγω προσωπικού ενδιαφέροντος, παίρνουν όρκο πως ψήφισαν 344 άτομα και τονίζουν πως δεν έγιναν νέες εγγραφές.

Η συμμετοχή στις εκλογές 620 ατόμων, για κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί βεβαίως να χαρακτηριστεί ως επιτυχία, αλλά αν ισχύσουν όσα μας μετέφεραν τα ίδια τα μέλη του κόμματος, τότε το πράγμα αλλάζει.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

Ενδιαφέρον

Για τη θέση του γραμματέα στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα «κονταροχτυπηθούν» δύο γνωστά πρόσωπα. Το ένα είναι ο Κώστας Δελημήτρος από το Αριστερό Ρεύμα και το δεύτερο ο Δ. Παπαϊωάννου, που θα υποστηριχθεί και από την ομάδα που στηρίζει και τον Κ. Πουλάκη.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το