Photo Gallery, Αθλητισμός

Η κοροϊδία συνεχίζεται…

Η Football League παρέπεμψε σε ΕΠΟ και Super League το θέμα του Ολυμπιακού Β.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Π. Μποτσιβάλης

Το μπαλάκι στην ΕΠΟ και τη Super League πέταξε η Football League, όσον αφορά το θέμα της συμμετοχής του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά και των Καβάλας και Ηρακλή στη Β’ Εθνική. Οι 18 σύλλογοι της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας έφτασαν στο σημείο να εκβιάζουν την Πολιτεία και την Ομοσπονδία ζητώντας να ανεβούν φέτος πέντε ομάδες στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου προκειμένου να κάνουν δεκτή την πρόταση της ΕΠΟ, ενώ έθεσαν και διορία μέχρι τις 31 Αυγούστου για να γίνει δεκτή η απαίτησή τους. Μένει να δούμε την αντίδραση του υφυπουργείου αθλητισμού και της ανώτατης ποδοσφαιρικής Αρχής. Έτοιμες οι επόμενες κινήσεις του Ολυμπιακού σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναγιώτη Μποτσιβάλη. 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Οι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου συνεχίζουν να παίζουν την …κολοκυθιά, όσον αφορά το θέμα των τριών ομάδων που ζητούν να παίξουν στη Β’ Εθνική, δηλαδή του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή. Η Ένωση Football League πραγματοποίησε χθες έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να κάνει δεκτή ή όχι την πρόταση της ΕΠΟ και έχοντας ήδη εξασφαλίσει περαιτέρω οικονομική ενίσχυση από την Πολιτεία.

Ωστόσο, οι παράγοντες των 18 ομάδων της κατηγορίας ζήτησαν κι άλλο αντάλλαγμα και συγκεκριμένα την αύξηση των ομάδων της Σούπερ Λιγκ, προκειμένου να πουν το «ναι» στην τοποθέτηση των τριών ιστορικών συλλόγων στην Β’ Εθνική. Έτσι, παρέπεμψαν την υπόθεση πίσω στην ΕΠΟ, δίνοντας στην Ομοσπονδία και τη Super League …διορία μέχρι το τέλος του μήνα.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ η Ένωση της Football League εκβιάζει την Πολιτεία και την ΕΠΟ θέτοντας ακόμη και …τελεσίγραφα, ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να μην φέρει αντιρρήσεις, από τη στιγμή που πολλές ομάδες της κατηγορίας αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας και αν τηρηθούν οι νόμοι θα πρέπει να αποβληθούν από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ζητούν, λοιπόν, ολοένα και περισσότερα ανταλλάγματα ίσως επειδή βλέπουν τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και την ΕΠΟ να κρατούν μαλθακή στάση. Όπως φαίνεται η νέα ηγεσία του Αθλητισμού δεν μπορεί να επιβάλει την άποψή της σε αντίθεση με την προηγούμενη. Όλοι ασφαλώς θυμούνται πως ο τ. υπουργός πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος καταπάτησε το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, χωρίς η ΕΠΟ να τολμήσει να αντιδράσει (υπό το φόβο του κοψίματος της κρατικής χρηματοδότησης) και μέσω της κρατικής Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού έστειλε στα …τάρταρα Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα.

Πάντως, η ουσία είναι πως αν πραγματικά ΕΠΟ και Πολιτεία επιθυμούν να δοθεί λύση, έχουν τον τρόπο να το πετύχουν. Μένει να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του υφυπουργείου Πολιτισμού και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία κοροϊδεύει φανερά εδώ και μήνες τις τρεις ιστορικές ομάδες.

Τι έγινε στη συνέλευση

Η συνέλευση της Football League ξεκίνησε με τις εισηγήσεις των εκπροσώπων των τριών ενδιαφερόμενων ομάδων. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης ανέλυσε με επιχειρήματα ότι η ομάδα του Βόλου έχει πέσει θύμα μίας τεράστιας αδικίας και ότι ουσιαστικά πάλι χαμένη θα είναι με την τοποθέτησή της στη Β’ Εθνική, αφού ουδέποτε υποβιβάστηκε από τη Σούπερ Λιγκ με απόφαση αθλητικής Αρχής.

Στη μάλλον ειρωνική παρατήρηση του εκπροσώπου της Λάρισας ότι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα Δ’ Εθνικής και ότι προσπαθεί να κερδίσει δύο κατηγορίες, ο «ερυθρόλευκος» παράγοντας τον αποστόμωσε απαντώντας ότι ο Ολυμπιακός ποτέ δεν δέχθηκε την τιμωρία που του επέβαλε το κράτος και γι’ αυτό δεν αγωνίστηκε πουθενά πέρυσι. Αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους παρευρισκομένους παράγοντες δεν το γνώριζαν, αφού νόμιζαν ότι ο Ολυμπιακός, όπως η Καβάλα και ο Ηρακλής, είχαν παίξει στη Δ’ Εθνική πέρυσι.

Με τη σειρά της η Καβάλα απείλησε να μπλοκάρει την έναρξη της Β’ Εθνικής με ασφαλιστικά μέτρα, ενώ ο Ηρακλής κινήθηκε σε πιο ήπιους τόνους.

Ακολούθως μίλησε ο αντιπρόεδρος της Football League και εκπρόσωπος της Καλλονής κ. Στέλιος Σφακιανάκης που ζήτησε να μη γίνει ψηφοφορία. Υποστήριξε ότι το θέμα αφορά την ΕΠΟ και τη Super League, διότι ουδέποτε οι τρεις ομάδες υπήρξαν μέλη της Football League. Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και άλλοι εκπρόσωποι σωματείων με τον κ. Θανάση Σάμιο της Δόξας και την κ. Χριστίνα Στασινοπούλου της Παναχαϊκής να ζητούν επίσημα την αναπομπή της υπόθεσης στην ΕΠΟ. Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της Football League κ. Σπύρος Καλογιάννης τόνισε πως η Football League δεν έχει δικαιοδοσία να αυξήσει της ομάδες της Β’ Εθνικής.

Τελικά, οι ομάδες συμφώνησαν χωρίς να γίνει ψηφοφορία να κάνουν δεκτούς στην κατηγορία τους Ολυμπιακό, Καβάλα και Ηρακλή με την προϋπόθεση να ανέβουν φέτος από τη Β’ Εθνική πέντε ομάδες. Αυτό όμως φαντάζει δύσκολο να γίνει από τη στιγμή που η Super League εμφανίζεται αρνητική. Γι’ αυτό και η επέμβαση της Πολιτείας και της ΕΠΟ αποτελεί επιτακτική ανάγκη προκειμένου να βρεθεί λύση.

Η Football League εξέδωσε και ανακοίνωση που είναι η κάτωθι:

«Η Γ.Σ. της Football League ασχολήθηκε καθ’ υπόδειξη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σχετικά με τις υποθέσεις των ομάδων Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής, παρ’  ότι οι σχετικές προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της Super League και της  Football League έχουν ήδη αποσταλεί προς έγκριση στην Ε.Π.Ο., και κατά πλειοψηφία κατέληξε όπως:

Α) Για την επίλυση του θέματος απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της Super League, τροποποιώντας την προκήρυξή της και την επικύρωση των προκηρύξεων της Super League και της Football League από την Ε.Π.Ο.

Β) Υπό την προϋπόθεση η Super League να προβεί άμεσα σε τροποποίηση της προκήρυξής της, ούτως ώστε στην επόμενη αγωνιστική περίοδο οι ομάδες που θα αγωνίζονται σε αυτή να είναι 18, τότε η Football League θα τροποποιήσει κι αυτή την προκήρυξη των πρωταθλημάτων για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 ώστε να προβιβασθούν στη Super League πέντε (5) ομάδες και να υποβιβασθούν στη Football League 2 τρεις (3) ομάδες.

Γ) Για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των πρωταθλημάτων θα πρέπει όλες οι παραπάνω ενέργειες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου 2012. Για το λόγο αυτό η Football League παρατείνει την έναρξη των πρωταθλημάτων της κατά μία εβδομάδα, ήτοι από 16 σε 23/09/2012».

Π. Μποτσιβάλης: Η ομάδα

συνεχίζει κανονικά

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης δεν έδειξε αιφνιδιασμένος από την εξέλιξη των πραγμάτων. Σε επικοινωνία της «Θ» μαζί του επεσήμανε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις προκειμένου το θέμα να λήξει θετικά για τους «ερυθρόλευκους» που συνεχίζουν κανονικά την προετοιμασία τους:

«Δεν μπορώ να πω ότι μας εξέπληξε ότι συνέβη. Από χθες (σ.σ. προχθές) είχε διαρρεύσει ότι δεν θα γίνει καν ψηφοφορία και ότι η Football League θα γυρίσει το θέμα στην ΕΠΟ. Εμείς εκθέσαμε την άποψή μας με ακλόνητα επιχειρήματα και απαντήσαμε σε ότι ερώτημα μας τέθηκε.

Από κει και πέρα δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια αν και θα κάνουμε υπομονή μέχρι την επόμενη Τρίτη. Με το νομικό μας επιτελείο έχουμε έτοιμες τις επόμενες κινήσεις μας, ενώ περιμένουμε και την αντίδραση της Πολιτείας και της ΕΠΟ εν όψει των αδειοδοτήσεων των ομάδων. Πάντως, η δική μας η ομάδα συνεχίζει κανονικά την προετοιμασία της. Θα ανέβει στο Πήλιο και στη συνέχεια θα δώσει και φιλικά παιχνίδια. Το δίκιο είναι με το μέρος μας».

Ανακοίνωση

των Austrian Boys

Από το Austrian Boys Club λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση: «Καλούμε όλα τα μέλη μας σε συνέλευση τη Κυριακή 19/8 και ώρα 9 μ.μ, προκειμένου να συζητήσουμε σοβαρά οργανωτικά θέματα, ενόψει της νέας χρονιάς με σκοπό την ενδυνάμωση του συνδέσμου μας και τη προάσπιση του ιερού σκοπού μας, που είναι η υποστήριξη  της ομάδας μας και μόνο αυτό. Οι περιστάσεις απαιτούν οι Austrian Boys να ισχυροποιηθούν ακόμα περισσότερο και ο σύνδεσμος μας να είναι δυνατός και ενωμένος.

Επίσης θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας και τη συμπαράσταση μας στο μέλος του συνδέσμου και «αδελφό» μας Γιώργο Γρηγορίου, για τον τόσο άδικο χαμό του αδελφού του Θανάση στο πρόσφατο τραγικό ατύχημα που μας συγκλόνισε όλους. Σε τέτοιες στιγμές, όπου τα λόγια είναι περιττά, ευχόμαστε απλά καλή δύναμη σε όλη την οικογένεια του αδικοχαμένου Θανάση Γρηγορίου». 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το