Photo Gallery, Αθλητισμός

Στα «ερυθρόλευκα» ο Γκίτκος

Ενισχύεται ο Ολυμπιακός Β. που περιμένει από την Πολιτεία να δώσει λύση στο πρόβλημά του

Μία ακόμη μεταγραφή έκανε χθες ο Ολυμπιακός που προχώρησε στην απόκτηση του έμπειρου τερματοφύλακα Θόδωρου Γκίτκου. Και όλα αυτά ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται στον «αέρα» μια και κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να τον τοποθετήσει έστω στη Β’ Εθνική κατηγορία. Η Πολιτεία και η ΕΠΟ που έχουν και τη μεγαλύτερη ευθύνη παίζουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και ρίχνουν το …μπαλάκι πότε στη Super League και πότε στη Football League, με τις δύο Ενώσεις να το επιστρέφουν. Και όμως όλα θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει με θετικό τρόπο αν η νέα κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να αποκαταστήσει την ομάδα του Βόλου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μέχρι στιγμής μόνο υποσχέσεις έχει δώσει και τίποτε άλλο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Ο Θόδωρος Γκίτκος αποτελεί το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού Βόλου. Πρόκειται για έναν ικανό γκολκήπερ που έχει φάει με το …κουτάλι τα γήπεδα της Β’ Εθνικής και ο οποίος συμφώνησε για συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους. Αν και στα 38 του χρόνια αποτελεί αξιόπιστη λύση κάτω από τα δοκάρια. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αποτελέσουν τον έβδομο σταθμό στην επαγγελματική του καριέρα. Είχαν προηγηθεί οι Ιωνικός (1996-2000), ΠΑΣ Γιάννινα (2000-2003), Άρης (2003-04), Κέρκυρα (2004-06), Νίκη Βόλου (2006-07) και Εθνικός Αστέρας (2007-2012). Συνολικά μετρά 225 παρουσίες στα Εθνικά πρωταθλήματα.

Στο μεταξύ, το θέατρο του παραλόγου όσον αφορά την μερική αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου και μαζί της Καβάλας και του Ηρακλή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο συνεχίζεται. H νέα τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) και η ΕΠΟ, αφού πρώτα δεν θέλησαν να κοντραριστούν με τις λεγόμενες μεγάλες ΠΑΕ της Super League με το να τοποθετήσουν στην πρώτη κατηγορία τους τρεις ιστορικούς συλλόγους (εκεί δηλαδή που ανήκαν αγωνιστικά πριν διαλυθούν με απόφαση της προηγούμενης αθλητικής ηγεσίας), προσπάθησαν να μεταθέσουν την ευθύνη στη Football League ζητώντας να γίνουν δεκτές οι ομάδες στη Β’ Εθνική.

Όμως η τελευταία επέστρεψε το …μπαλάκι σε ΕΠΟ και Super League. Για να κάνει δεκτό το αίτημα απαιτεί να ανέβουν φέτος στη μεγάλη κατηγορία πέντε ομάδες, ώστε από την περίοδο 2013-14 να απαρτίζεται από 18 και όχι 16 που είναι σήμερα. Από την πλευρά της η Super League εμφανίζεται αρνητική σε αυτό το ενδεχόμενο και έτσι τίποτε δεν είναι σίγουρο.

Φυσικά οι όποιες αντιρρήσεις υπάρχουν από τη Super League εύκολα μπορούν να καμφθούν, αλλά με την προϋπόθεση να είναι ειλικρινής η επιθυμία της Πολιτείας και της ΕΠΟ να αποκατασταθούν μερικώς οι ομάδες του Βόλου, της Καβάλα και ο «Γηραιός». Και βέβαια λέμε μερικώς διότι το δίκαιο θα ήταν να επιστρέψουν στη Σούπερ Λιγκ, εκεί δηλαδή που ανήκαν αγωνιστικά και ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός που πέρυσι δεν έπαιξε πουθενά, αφού δεν αποδέχθηκε την ποινή που του επέβαλε το κράτος και όχι η μόνη αρμόδια γι’ αυτό, η ΕΠΟ.

Από την πλευρά τους και οι πολιτικοί των τριών νομών (Μαγνησίας, Καβάλας και Θεσσαλονίκης) αποδείχθηκαν αναποτελεσματικοί στην πίεση που άσκησαν προς την κυβέρνηση, αν φυσικά όντως το έπραξαν. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαγνησία έχει δύο κυβερνητικούς βουλευτές (από ΝΔ και ΔΗΜΑΡ), η Καβάλα τρεις (όλοι της ΝΔ) και οι δύο περιφέρειες της Θεσσαλονίκης 11 (οκτώ από ΝΔ, έναν από το ΠΑΣΟΚ και δύο από τη ΔΗΜΑΡ). Πλέον τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει και χρειάζονται έργα και όχι ανούσιες δηλώσεις συμπαράστασης. Οι φίλαθλοι και των τριών ομάδων έχουν χορτάσει από λόγια και περιμένουν λύση εδώ και τώρα.

Μάλιστα έχουν αντιληφθεί ότι και η νέα αθλητική ηγεσία λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά στις περιπτώσεις του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σύλλογοι της Σούπερ Λιγκ, που μεθοδεύεται να παίξουν κανονικά στο πρωτάθλημα ενώ χρωστούν στο κράτος εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Το πλέον χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Άρη που αδυνατεί να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα. Όμως η Πολιτεία «επιστράτευσε» τον ΟΠΑΠ για να δώσει στον Άρη ποσό της τάξης των 500.000 ευρώ περίπου το οποίο θα πάει στην εφορία. Έτσι, όλα δείχνουν ότι οι «κίτρινοι» θα παίξουν κανονικά στο πρωτάθλημα. Το γεγονός ότι ο νυν υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης έχει ταυτιστεί με τον Άρη, αφού αγωνίστηκε στο παρελθόν στην ομάδα μπάσκετ του συλλόγου και στη συνέχεια διετέλεσε και προπονητής της για πολλά χρόνια, θα πρέπει να το εκλάβουμε καλοπροαίρετα ως …σύμπτωση.

Ετοιμάζουν μπλόκο στο πρωτάθλημα

Όπως είναι λογικό σε Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα και Ηρακλή ψάχνουν και άλλο …δρόμο για τη δικαίωσή τους. Έτσι, όλα δείχνουν ότι θα κάνουν ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μην ξεκινήσει κανένα πρωτάθλημα με συλλόγους που δεν έχουν άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Από τη στιγμή που και οι τρεις έχουν την απαιτούμενη άδεια, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να μην επιτρέψουν τη συμμετοχή ομάδας που δεν θα έχει αποκτήσει το πιστοποιητικό της Ε.Ε.Α. Οπότε αν δεν δοθεί άμεση λύση από την Πολιτεία και την ΕΠΟ τότε τα πρωταθλήματα θα κινδυνεύσουν να τιναχθούν στον αέρα με τη μπάλα να μην παίζεται στο χορτάρι, αλλά στις δικαστικές αίθουσες.

Στην Πορταριά οι «ερυθρόλευκοι»

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού συνεχίζεται κανονικά υπό τις οδηγίες του Γιώργου Βαζάκα και των συνεργατών του Αντώνη Μάνδαλου και Βαγγέλη Φιλιππή. Μάλιστα χθες η ομάδα αναχώρησε για την Πορταριά όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Η αποστολή κατέλυσε στο Hotel Portaria & Spa, ενώ στο «βουνό των Κενταύρων» θα μείνει για δύο εβδομάδες.

Χθες οι «ερυθρόλευκοι» γυμνάστηκαν μόνο το απόγευμα, ενώ το πρόγραμμα για σήμερα περιλαμβάνει διπλή προπόνηση.

Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας είναι 24 ποδοσφαιριστές, που είναι οι: Μανουέλ Ρόκα, Θόδωρος Γκίτκος, Άγγελος Σταυράκης, Γιώργος Αβδελάς, Στέλιος Ανδρίκος, Κριστιάν Ντεβάλις, Βαγγέλης Γκότοβος, Ματίας Μπολάτι, Άγγελος Κολημήτρας, Αλεσάντρο Κάσκιο, Δημήτρης Κόμνος, Βαγγέλης Στουρνάρας, Ευθύμης Γουσούλης, Λουίς Ογιαρμπίντε, Θανάσης Μπόρας, Ντέλιμιρ Μπάγιτς, Γιώργος Ναουμίδης, Σπύρος Γόγολος, Αντόνιο Ανέτε, Νίκος, Κοτζαθανάσης, Παναγιώτης Κατσιαρός, Μανώλης Λιαπάκης, Δημήτρης Τσιάτσιος και Θανάσης Πινδώνης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το