Photo Gallery, Αθλητισμός

Σήμερα τα σπουδαία για τον Ολυμπιακό Β.

Πολύ σημαντική είναι η σημερινή ημέρα για τον Ολυμπιακό Βόλου, αφού το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης Football League με μοναδικό θέμα το αν θα γίνει δεκτή η πρόταση της ΕΠΟ για την ένταξη των «ερυθρολεύκων», της Καβάλας και του Ηρακλή στη Β’ Εθνική. Η νέα κυβέρνηση και η Ομοσπονδία έχουν διαβεβαιώσει τους παράγοντες των τριών ομάδων ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και μένει να δούμε αν αυτό επιβεβαιωθεί. Στον Ολυμπιακό εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Μπορεί ο Ολυμπιακός να ανακοίνωσε την απόκτηση 15 ποδοσφαιριστών και συνολικά να μετρά 21 παίκτες στο ρόστερ του αυτή τη στιγμή, οι οποίοι ξεκίνησαν προετοιμασία, όμως τυπικά η ομάδα ακόμη είναι στον «αέρα». Και αυτό διότι δεν έχει αποσαφηνιστεί σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν.

Αυτό πιθανόν να γίνει σήμερα από τη στιγμή που τα μέλη της Ένωσης Football League καλούνται να πάρουν απόφαση στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα αρχίσει στις 2 το μεσημέρι. Η σχετική ανακοίνωση του συνεταιρισμού των ομάδων της Β’ και της Γ’ Εθνικής είναι η κάτωθι:

«Πραγματοποιείται, την Παρασκευή 17-8-2012 και ώρα 14.00, έκτακτη γενική συνέλευση της Football League ΟΠΑΠ, με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Απόφαση σχετ. με το από 7-8-2012 έγγραφο της ΕΠΟ με αριθμ. Πρωτ. 23253/2012, που αφορά τις ομάδες Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα, Ηρακλής». 

Βέβαια για να γίνει η σημερινή συνέλευση θα πρέπει να υπάρχει απαρτία, ειδάλλως αυτή θα επαναληφθεί την προσεχή Δευτέρα. Η πρόταση που έχει κάνει η ΕΠΟ είναι να τοποθετηθούν οι ομάδες στη Β’ Εθνική και για να γίνει δεκτή αρκεί να υπάρχει απλή πλειοψηφία. Αυτό τουλάχιστον είχε τονίσει στη «Θ» στις 18 Ιουλίου ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Football League κ. Στέλιος Σφακιανάκης. Η δήλωσή του ήταν η κάτωθι: «Αν στην περίπτωση που η ΕΠΟ μας προτείνει να αποφασίσουμε, αν θα αποδεχθούμε τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, θα πρέπει το θέμα να απασχολήσει την Ένωση Football League-Football League 2. Για να περάσει η πρόταση της ΕΠΟ απαιτείται να ψηφίσει υπέρ της πρότασης η πλειοψηφία των ομάδων της Β’ Εθνικής δηλαδή το 50%+1».

Τονίζουμε τα παραπάνω διότι χθες υπήρξε ένα δημοσίευμα ιστοσελίδας των Αθηνών που ανέφερε ότι χρειάζεται απόλυτη ομοφωνία των ομάδων, κάτι που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να συμβεί.

Μάλιστα χθες η Παναχαϊκή εξέδωσε ανακοίνωση  επιβεβαιώνοντας την αντίθεσή της στο σχέδιο της ΕΠΟ. Σε αυτή αξίζει να σημειωθεί ότι ο τιμωρημένος για ένα χρόνο Αλέξης Κούγιας παρουσιάζεται ως νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ. Το κείμενο έχει ως εξής: «Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Παναχαϊκή και πρώην πρόεδρος κ. Αλέξης Κούγιας μέχρι το τέλος της βδομάδας θα αποστείλει εξώδικες προσκλήσεις δηλώσεις προς την Football League, προς την Super League και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τόσο για τα θέματα της αυξήσεως των ομάδων της Football League, όσο και για το σκάνδαλο του μη υποβιβασμού και της παρανόμου αδειοδοτήσεως των ΠΑΕ της Super League που δεν έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και έχουν δεκάδες προσφυγές τόσο στην Ελλάδα όσο στην UEFA και την FIFA».

Δεν ζητά χάρη ο Ολυμπιακός

Με την θέση της Ομοσπονδία για τοποθέτηση των τριών ομάδων στη Β’ Εθνική συμφωνεί και η Πολιτεία και γι’ αυτό έκανε δεκτά τα οικονομικά αιτήματα των ομάδων της κατηγορίας. Παράλληλα η ΕΠΟ, όσο και παράγοντες της νέας κυβέρνησης έχουν καθησυχάσει τους ιθύνοντες των τριών ενδιαφερόμενων ΠΑΕ ότι η απόφαση θα είναι θετική.

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, τόσο από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, όσο και από τους πολιτικούς της Μαγνησίας. Ακόμη και την τελευταία στιγμή όλα μπορούν να ανατραπούν.

Εξάλλου, ακούγεται έντονα ότι δεν είναι μόνο η Παναχαϊκή, αλλά και άλλες ΠΑΕ της κατηγορίας που θα καταψηφίσουν την πρόταση με διάφορα προσχήματα. Επίσης υπάρχει η πολύ σοβαρή πιθανότητα να μην παρθεί απόφαση και τα μέλη της Ένωσης Football League-Football League 2 να επιστρέψουν την …καυτή πατάτα στην ΕΠΟ με διάφορες δικαιολογίες, όπως το ότι δεν έγινε δεκτή πρόταση για άνοδο πέντε ομάδων στη Σούπερ Λιγκ τη φετινή χρονιά, αν και στην πραγματικότητα αυτό ποτέ δεν τέθηκε επί τάπητος σε κάποιο από τα συμβούλια της Football League-Football League 2.

Το ότι υπάρχουν αντιρρήσεις δεν είναι παράλογο από τη στιγμή που Ολυμπιακός, Καβάλα και Ηρακλής έχουν τη δυναμική ως σύλλογοι να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Ιδιαίτερα οι «ερυθρόλευκοι» με το ρόστερ που δημιούργησαν (και ενώ έχουν στα …σκαριά τέσσερις έως έξι ακόμη μεταγραφές) παρουσιάζονται πολύ δυνατοί, οπότε είναι φυσιολογικό να προκαλούν φόβο στις άλλες ομάδες.

Φυσικά αν η απόφαση είναι αρνητική ή έστω αν δεν υπάρξει απόφαση τότε μπαίνει το ζήτημα, ποια θα είναι η περαιτέρω στάση της Πολιτείας και της ΕΠΟ απέναντι στους συλλόγους της Β’ Εθνικής. Είναι αρκετοί αυτοί που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να παίξουν στην κατηγορία, κυρίως για χρέη στο κράτος. Τι θα κάνει λοιπόν η Πολιτεία, θα αφήσει αυτές τις υπερχρεωμένες ΠΑΕ να συμμετάσχουν κανονικά στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, επιτρέποντας να μείνει εκτός μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που δεν χρωστά πουθενά;

Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι ο Ολυμπιακός δεν ζητά καμία χάρη. Απαιτεί να αποκατασταθεί για τη μεγάλη ζημιά που υπέστη πέρυσι το καλοκαίρι όταν με πολιτική απόφαση βρέθηκε να μην παίζει πουθενά, παρότι καμία αθλητική Αρχή δεν τον τιμώρησε.

Μάλιστα ακόμη και η τοποθέτησή του στη Β’ Εθνική θα αποτελεί μερική και όχι ολική αποκατάσταση. Και αυτό γιατί η Ε.Ε.Α. δικαίωσε τον Ολυμπιακό στις 7 Ιουνίου, όταν και ενέκρινε τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ. Με την απόφαση αυτή και με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ της 10ης Αυγούστου 2011, η ομάδα του Βόλου έπρεπε να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ, από τη στιγμή που δεν υπήρξε καμία άλλη απόφαση από την ΕΠΟ στη συνέχεια.

Στον Ολυμπιακό έχουν πάρει τη διαβεβαίωση της Πολιτείας και της ΕΠΟ ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα στη σημερινή ψηφοφορία. Έτσι, στις τάξεις τους επικρατεί αισιοδοξία, που όμως είναι συγκρατημένη. Ίσως επειδή στο παρελθόν εξαπατήθηκαν από την Ομοσπονδία και γι’ αυτό βρίσκονται σε εγρήγορση και σε συνεχείς επαφές με πολιτικούς και ποδοσφαιρικούς παράγοντες, ώστε όλα να τελειώσουν με θετικό τρόπο. 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το