Αθλητισμός

Η αντεπίθεση του Ολυμπιακού Β. ξεκίνησε

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Football League, με τον Ολυμπιακό Βόλου να κατέχει την 6η θέση στο βαθμολογικό πίνακα με 32 βαθμούς. Το βολιώτικο συγκρότημα βρίσκεται μέσα στους στόχους του, καθώς είναι εντός της προνομιούχου επτάδας του πρωταθλήματος (οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 4-6 θα παίξουν πλέι οφ με έπαθλο ένα εισιτήριο ανόδου στη μεγάλη κατηγορία) ενώ υπολείπεται δύο βαθμούς από την 3η θέση που οδηγεί απευθείας στη Σούπερ Λιγκ.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Όλοι γνωρίζουμε πως δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα από το μηδέν τον περασμένο Αύγουστο και πώς κατάφερε μέσα από μεγάλο αγώνα να λάβει μέρος στο φετινό πρωτάθλημα της Football League. Την περίοδο που όλες οι ομάδες της κατηγορίας είχαν κάνει τον προγραμματισμό τους και προετοιμάζονταν για το πρωτάθλημα, στον Ολυμπιακό δεν γνώριζαν αν και σε ποια κατηγορία θα παίξει η ομάδα.

Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ προσπαθούσαν να πείσουν ποδοσφαιριστές να έρθουν στον Ολυμπιακό και αυτό ήταν πολύ δύσκολο, καθώς περιείχε ρίσκο για τους παίκτες να πάρουν απόφαση να πάνε σε μια ομάδα που δεν υπήρχε στο χάρτη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Με πολύ κόπο και προσπάθεια και με το ρίσκο που ανέλαβε η τότε διοίκηση του κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη να ξεκινήσει προετοιμασία η ομάδα μέσα Αυγούστου, χωρίς να υπάρχει απόφαση σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται ο Ολυμπιακός Βόλου, «χτίστηκε» αυτή η ομάδα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν στον Ολυμπιακό ήταν καινούργιοι, μια και η ομάδα για ένα χρόνο δεν αγωνίστηκε σε κανένα πρωτάθλημα και επί της ουσίας είχε διαλυθεί.

Το ρόστερ του Ολυμπιακού αποτέλεσαν οι εξής 28 παίκτες: Γκίτκος, Μπόρας, Κόμνος, Γόγολος, Κάσιο, Τσιάτσιος, Πινδώνης, Κόλεφ, Ογιαρμπίντε, Ντεβάλις, Γκότοβος, Κατσιαρός, Γαλάνης, Κοτζαθανάσης, Παππάς, Μπακαγιόκο, Παλαιολόγος, Ανιέτε, Γουσούλης, Ρόκα, Μπολάτι, Ναουμίδης, Κολημήτρας, Σταυράκης, Καρράς, Στογιάνοφ, Στουρνάρας και Γενγκά.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε – εν μέρει – και με απόφαση της ΕΠΟ και της Football League συμπεριλήφθηκε στο δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα, μαζί με την Καβάλα και τον Ηρακλή.

Επιστροφή

στο επαγγελματικό

ποδόσφαιρο

Στις 30 Σεπτεμβρίου άρχισε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στη Football League με όνειρα και φιλοδοξίες και με προπονητή στον πάγκο του τον Γιώργο Βαζάκα. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν νικηφόρα τη χρονιά και στην πρεμιέρα νίκησαν με 2-0 την Καβάλα στο Βόλο, με τέρματα των Μπολάτι και Γενγκά.

Με μόλις ενάμιση μήνα προετοιμασία, οι παίκτες του Ολυμπιακού άρχισαν να δίνουν συνεχόμενα παιχνίδια Τετάρτη-Κυριακή μέσα στον Οκτώβριο (για πρωτάθλημα και Κύπελλο), με αποτέλεσμα η κούραση σε συνάρτηση με το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές δεν είχαν αποκτήσει την ανάλογη συνοχή, ως ομάδα, να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην απόδοση των «ερυθρολεύκων».

Στα Μέγαρα οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 με τον Βύζαντα, ενώ για την 3η αγωνιστική δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση του Φωκικού στο Βόλο, παραχωρώντας νέα «λευκή» ισοπαλία. Η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα ήρθε από τη Λάρισα εκτός έδρας, με την ΑΕΛ να κερδίζει με 3-0 τους «ερυθρόλευκους». Ο Γιώργος Βαζάκας αρχίζει να αμφισβητείται, υπάρχουν οι πρώτες αντιδράσεις στο πρόσωπό του και μετά τη νέα ισοπαλία 1-1 στο Βόλο με την Καλλιθέα (Κόλεφ-Φαρινόλα οι σκόρερ), ο Γρεβενιώτης τεχνικός αποτελεί παρελθόν.

Η συγκομιδή βαθμών για τον Ολυμπιακού τις πρώτες πέντε αγωνιστικές ήταν πενιχρή, μόλις έξι, με τους «ερυθρολεύκους» να βρίσκονται στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Εποχή Παπαδόπουλου

Ο Σούλης Παπαδόπουλος διαδέχθηκε τον Γιώργο Βαζάκα στην τεχνική ηγεσία στις 19 Οκτωβρίου και δύο μέρες αργότερα κοουτσάρισε τον Ολυμπιακό στις Σέρρες, με τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν τη νίκη στις καθυστερήσεις, καθώς δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης από τον Πανσερραϊκό (2-2). Για τον Ολυμπιακό σκόραραν οι Στουρνάρας και Ογιαρμπίντε και για τους Σερραίους οι Κόντος και Γκουγουλιάς.

Στις 24 Οκτωβρίου αρχίζουν για τον Ολυμπιακό οι υποχρεώσεις στο Κύπελλο Ελλάδος. Στην Ελευσίνα το βολιώτικο συγκρότημα ξεπερνά το εμπόδιο του Αστέρα Μαγούλας με 2-1, χάρη σε τέρματα των Παλαιολόγου και Μπακαγιόκο, ενώ για τους γηπεδούχους – που προηγήθηκαν στο σκορ – ο Στρατομήτρος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Ακολούθησε νέο παιχνίδι Κυπέλλου με την Καλλονή στο Βόλο στις 31/10. Ο κανονικός αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1 (προηγήθηκε η Καλλονή με τον Λεοζίνιο για να ισοφαρίσει για τον Ολυμπιακό ο Γόγολος). Στην παράταση το σκορ δεν άλλαξε, το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι, με τον Ολυμπιακό να προκρίνεται με 5-3.

Η δεύτερη νίκη για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα ήρθε στις αρχές Νοεμβρίου, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν εύκολα της ουραγού Επανομής με 2-0 στο Βόλο, με γκολ των Παλαιολόγου και Γενγκά, ενώ ακολούθησε νέα νίκη – πρώτη εκτός έδρας – με αντίπαλο την Αναγέννηση Γιαννιτσών στην Έδεσσα με 1-0. Το γκολ του Ολυμπιακού σημειώθηκε στο 90’ με απευθείας χτύπημα φάουλ του Ογιαρμπίντε.

Ακολούθησαν τα παιχνίδια με Δόξα Δράμας εκτός, Παναιτωλικό εντός και Εθνικό Γαζώρου εκτός έδρας, με τον Ολυμπιακό να σημειώνει τρεις «λευκές» ισοπαλίες, με την ομάδα να έχει μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα.

Όταν δεν σκοράρεις δεν κερδίζεις και η Παναχαϊκή, αφού κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, με τον Ολυμπιακό να χάνει μεγάλες ευκαιρίες, έφυγε νικήτρια από το Βόλο με 1-0, υποχρεώνοντας τον Ολυμπιακό στη δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα και την πρώτη εντός έδρας. Το γκολ των Πατρινών σημείωσε ο Ουρτάδο.

Στη Φυλή στο παιχνίδι με τον Θρασύβουλο οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ, με γκολ του Πλαβούκου, για να ισοφαρίσει σε 1-1 ο Ανιέτε.

Ακολούθησε το πρώτο ματς για την γ’ φάση του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο Βόλο. Ο Ολυμπιακός ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα, προηγήθηκε στο σκορ με τον Γόγολο για να ισοφαρίσει για τους Περιστεριώτες ο Καραμάνος.

Στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι με τη Νίκη, υπήρξε ένταση και πάθος στις κερκίδες και στον αγωνιστικό χώρο, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0, ύστερα από ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι.

Η τελευταία αγωνιστική υποχρέωση για τον Ολυμπιακό μέσα στο 2012 ήταν ο επαναληπτικός αγώνας Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν εντυπωσιακά τη χρονιά με πρόκριση, εις βάρος του φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδος τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ο Ολυμπιακός απέσπασε ισοπαλία 2-2 και προκρίθηκε με καλύτερο συντελεστή τερμάτων. Το σκορ άνοιξε ο Επστάιν, το 1-1 έγινε από τον Πινδώνη, με τον Λαζαρίδη να βάζει και πάλι σε θέση οδηγού τον Ατρόμητο. Ωστόσο, ο Ανιέτε στο 91’εκτέλεσε φάουλ, ισοφαρίζοντας σε 2-2, χαρίζοντας την μεγάλη πρόκριση στην ομάδα του.

Αλλαγή στη διοίκηση

της ΠΑΕ

Ομάδα Βολιωτών επιχειρηματιών με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Καραγιάννη εκδήλωσε την επιθυμία να αναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και μετά από συζητήσεις με τον κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη, στις αρχές Ιανουαρίου ο Ολυμπιακός αλλάζει διοίκηση. Η τελική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών επήλθε την ημέρα του πρώτου αγώνα για την δ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Αστέρα Τρίπολης στο Βόλο, στις 9 Ιανουαρίου. Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1, με τον Γενγκά να δίνει το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» και τον Καλαντζή να ισοφαρίζει σε 1-1.

Η νέα διοίκηση υποσχέθηκε μεταγραφική ενίσχυση με παίκτες προερχόμενους από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Συνολικά αποκτήθηκαν εννέα παίκτες στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, από τους οποίους οι τρεις είχαν συμφωνήσει και υπογράψει με την προηγούμενη διοίκηση του κ. Μποτσιβάλη (Σολάκης, Μπρέσκα, Ογκουνσότο). Οι άλλοι έξι που ήρθαν στην ομάδα είναι οι Πετκάκης, Κωστούλας, Χατζηπαντελίδης, Ολίσε, Καπετάνος και Ναντάγια.

Στον αντίποδα, έλυσαν τη συνεργασία με τους «ερυθρόλευκους» οι Ογιαρμπίντε, Κόλεφ, Παππάς, Ντεβάλις και Κάσιο.

Τρίτος προπονητής

ο Παντελίδης

Στο πρώτο παιχνίδι για το 2013 ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 τον Εργοτέλη στο Πανθεσσαλικό με γκολ που πέτυχαν στο δεύτερο ημίχρονο οι Πινδώνης και Ογκουνστότο. Το επόμενο ματς ήταν με τον Ηρακλή στα Ψαχνά, στο οποίο ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ με τέρμα που σημείωσε ο Δήμου, για να ισοφαρίσει για τους «ερυθρόλευκους» ο Ογκουνσότο. Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι για τον Σούλη Παπαδόπουλο στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, με τον Σάββα Παντελίδη να τον διαδέχεται.

Η ομάδα πήγε με προπονητή τον Αντώνη Μάνδαλο στην Τρίπολη για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Αστέρα. Μετά από μια αξιοπρεπή εμφάνιση και παίζοντας χωρίς πολλούς βασικούς ποδοσφαιριστές ο Ολυμπιακός έχασε με 2-0 με τέρματα των Ντε Μπλάσις και Φορμίκα, για να αποχαιρετήσει τη διοργάνωση.

Στο ντεμπούτο του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο του Ολυμπιακού οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν άνετα στη νίκη με 3-0 επί του Απόλλωνα εντός έδρας (Γενγκά, Ανιέτε, Ογκουνσότο οι σκόρερ), ενώ ακολούθησε νέα νίκη επί του Πιερικού, επίσης εντός έδρας με 4-1. Για τον Ολυμπιακό δύο γκολ πέτυχε ο Ανιέτε και από ένα οι Πετκάκης και Ογκουνσότο. Το τέρμα του Πιερικού σημείωσε ο Ντάνι. Με γκολ του Σολάκη ο Ολυμπιακός έφυγε με το «διπλό» από το Καυταντζόγλειο, επικρατώντας με 1-0 του Ηρακλή (δεύτερη εκτός έδρας νίκη), ενώ στο τελευταίο παιχνίδι για τον πρώτο γύρο οι «ερυθρόλευκοι» παραχώρησαν ισοπαλία 1-1 στην Καλλονή. Το γκολ του Πινδώνη δεν στάθηκε αρκετό για να τους δώσει τη νίκη, καθώς ο Κάντζι στο 94’ ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος, στον οποίο ο ανανεωμένος Ολυμπιακός θα παλέψει με στόχο την απευθείας άνοδο. Το έργο του θα είναι δύσκολο, ωστόσο, υπάρχουν πλέον στην ομάδα ποιοτικοί και έμπειροι ποδοσφαιριστές, ικανοί να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό στη Σούπερ Λιγκ.

Πρώτος σε συμμετοχές ο Γκίτκος

Είκοσι εννέα ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν με τον Ολυμπιακό Βόλου στον πρώτο γύρου του πρωταθλήματος της Football League. Ο Θοδωρής Γκίκτος δεν έχασε ούτε ένα ματς, παίζοντας και στα 20 παιχνίδια, με τον τερματοφύλακα των «ερυθρολεύκων» να είναι πρώτος και σε λεπτά συμμετοχής (1800). Τον ακολούθησαν σε συμμετοχές ο Γόγολος (19) και Κατσιαρός, Ανιέτε (18).

Μπορεί ο νεοαποκτηθείς Πάτρικ Ογκουνσότο να έχει αγωνιστεί μόλις σε έξι ματς, ωστόσο, με τα τέσσερα γκολ που έχει πετύχει είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας μαζί με τον Ανιέτε.

ΟΝΟΜΑ ΣΥΜ. ΛΕΠΤΑ ΓΚΟΛ

Θ. Γκίτκος 20 1800 –

Σ. Γόγολος 19 1592 –

Π. Κατσιαρός 18 1595 –

Α. Ανιέτε 18 1041 4

Θ. Πινδώνης 16 1440 2

Γ. Γενγκά 16 1321 3

Θ. Παλαιολόγος 15 1181 1

Μ. Μπολάτι 14 999 1

Δ. Τσιάτσιος 14 501 –

Π. Στογιάνοφ 13 961 –

Λ. Ογιαρμπίντε 13 945 2

Τ. Κόλεφ 11 552 1

Δ. Γαλάνης 11 278 –

Β. Στουρνάρας 10 899 1

Σ. Καρράς 10 748 –

Ι. Μπακαγιόκο 9 579 –

Χ. Παππάς 8 312 –

Μ. Μπρέσκα 6 501 –

Β. Γκότοβος 6 419 –

Η. Σολάκης 6 388 1

Π. Ογκουνσότο 6 365 4

Θ. Κωστούλας 4 360 –

Δ. Πετκάκης 4 360 1

Κ. Καπετάνος 3 92 –

Χ. Χατζηπαντελίδης 3 89 –

Ε. Ολίσε 2 143 –

Κ. Ντεβάλις 2 46 –

Δ. Ναουμίδης 1 34 –

Ε. Γουσούλης 1 3 –

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. Όταν είπα την προηγούμενη εβδομάδα ότι άδικα παιδεύετε τον κόσμο είχα απόλυτο δίκιο….Είναι κανένας στα αλήθεια που να πιστεύει ότι με τέτοιες εμφανίσεις θα πάει αυτή η ομάδα μπροστά; Άντε και να κερδίσει τους τελευταίους της βαθμολογίας, μετά;Πάλι καρπαζιές;Είναι κρίμα να απογοητεύετε όλο αυτό τον κόσμο που πίστεψε ότι θα γυρίσει ξανά η ομάδα απο εκεί που το ΠΑΣΟΚ και ο Γερουλάνος την έριξαν… Νίκες παντού ρε μπορείτε;μέσα -έξω, πιστέψτε το…

Μοιραστείτε το