Photo Gallery, Αθλητισμός

«Φλερτάρει» με Σούπερ Λιγκ η Νίκη

 

Ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες η Νίκη. Αν και νεοφώτιστη, η βολιώτικη ομάδα εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της στη Football League ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη. Πλέον «φλερτάρει» ανοικτά με τη Σούπερ Λιγκ, καθώς το τέλος του πρώτου γύρου τη βρήκε στην 4η θέση μαζί με τη Λάρισα έχοντας συλλέξει 33 βαθμούς σε 20 αγώνες.

 

Του ΒΑΣΙΛΗ ΚΡΙΣΙΛΑ

 

Πριν αρχίσει η αγωνιστική περίοδος 2012-2013 ο Ανδρέας Πάτσης εμφανιζόταν προσγειωμένος. Έθεσε ως βασικούς στόχους της διοίκησής του την αναδιοργάνωση και εξυγίανση της ΠΑΕ Νίκη, καθώς και τη συγκρότηση ενός συνόλου που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο κάνοντας υπερήφανους τους φιλάθλους.

Τα γεγονότα μέχρι στιγμής αποδεικνύουν ότι η Νίκη βρίσκεται μέσα στους στόχους της. Πράγματι τα χρέη της ΠΑΕ από παλιότερα έτη έχουν μπει σε ρύθμιση, ενώ αγωνιστικά η ομάδα πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Παρ’ ότι η διοίκηση δεν έδωσε πακτωλό χρημάτων το περασμένο καλοκαίρι, κατόρθωσε να δημιουργήσει μια ομάδα, η οποία αποδίδει εξαιρετικά εντός αγωνιστικού χώρου κερδίζοντας συμπάθειες και πέρα από τα όρια της Μαγνησίας.

Πάντως οι ιθύνοντες της ΠΑΕ έκαναν μεγάλο «λίφτινγκ» σε σχέση με την ομάδα, που κατέκτησε την άνοδο στη Football League 2. Στο έμψυχο δυναμικό διατηρήθηκαν μόνο πέντε ποδοσφαιριστές (Παντελής Ριζογιάννης, Ηλίας Βούρας, Ανδρέας Μκρτσιαν, Χρήστος Χολέβας και Άγγελος Αργύρης), ενώ οι υπόλοιποι ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι. Πάντως δεν έλειψαν τα ηχηρά ονόματα όπως οι Τάσος Κυριάκος, Μανώλης Σκούφαλης, Άγγελος Βέρτζος, Νίκος Πουρτουλίδης, Δημήτρης Σαμαράς, Ντάνιελ Ουέλινγκτον, Βίκτορας Γιάκομπ με θητεία στη μεγάλη κατηγορία, οι οποίοι πλαισιώθηκαν από ικανούς ποδοσφαιριστές.

Στον πάγκο παρέμεινε ο Περικλής Αμανατίδης, ο οποίος το καλοκαίρι επιχείρησε να «χτίσει» μια ανταγωνιστική ομάδα για ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια η Νίκη έκανε σωστή προετοιμασία κάτω από ιδανικές συνθήκες και όλα κύλησαν ομαλά.

Ο κόσμος στην αρχή εμφανίστηκε διστακτικός έχοντας μπροστά του πολλά παθήματα από το παρελθόν. Ωστόσο σιγά-σιγά άρχισε να δείχνει εμπιστοσύνη στο φετινό δημιούργημα ξεπερνώντας το φράγμα των 1000 εισιτηρίων διαρκείας.

Το ξεκίνημα ήταν εντυπωσιακό. Οι «κυανόλευκοι» κάνουν επίδειξη ισχύος στα Ψαχνά «σαρώνοντας» τον τοπικό Ηρακλή με 3-1. Ωστόσο στα υπόλοιπα δύο ματς που ακολουθούν παραχωρούν ισοπαλία 1-1 στον Απόλλωνα Σμύρνης (παρά την ανωτερότητά τους δέχθηκαν ψυχρολουσία στο 89’), ενώ χάνουν από τον μέτριο Πιερικό με 2-0.

Η Νίκη χρειάστηκε 92 λεπτά για να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση του Ηρακλή Θεσσαλονίκης πανηγυρίζοντας την «παρθενική» της επιτυχία στο Πανθεσσαλικό, με λυτρωτή τον Χρήστο Μήτση στις καθυστερήσεις (1-0). Νέο σπουδαίο «διπλό» για το συγκρότημα του Περικλή Αμανατίδη στην Καλλονή, όπου θριαμβεύει με 2-0 χάρη σε τέρματα των Φλίγκου και Γιάκομπ.

Ωστόσο ο ενθουσιασμός κράτησε λίγο. Ακολουθούν δύο ήττες με το ίδιο σκορ (2-0) από την Καβάλα (εντός έδρας) και από τον Βύζαντα (εκτός). Ιδίως η απόδοση στα Μέγαρα ήταν τραγική προκαλώντας τις αποδοκιμασίες των οπαδών και προκάλεσε δυσάρεστες συνέπειες στο βολιώτικο συγκρότημα. Η διοίκηση της ΠΑΕ αποφασίζει την απομάκρυνση του Περικλή Αμανατίδη και την επιβολή προστίμου στους ποδοσφαιριστές.

Την τεχνική ηγεσία αναλαμβάνει ο Στέλιος Μανωλάς με συνεργάτη τον Λεωνίδα Μπίλη. Η επιλογή αποτέλεσε έκπληξη, αφού ο 51χρονος προπονητής δεν είχε εργαστεί ποτέ ξανά σε σύλλογο, παρά μόνο στις «μικρές» εθνικές ομάδες. Παρ’ όλα αυτά ο κ. Μανωλάς και οι συνεργάτες του δίνουν τα διαπιστευτήριά τους στο γήπεδο.

Η αρχή δεν ήταν εύκολη, με τους «κυανόλευκους» να «δαμάζουν» τον σκληροτράχηλο Φωκικό 1-0 με σκόρερ τον Ουέλινγκτον, να παραχωρούν «λευκή» ισοπαλία στη Λάρισα και στο «Ελ Πάσο» να γνωρίζουν την ήττα με 1-0 από την Καλλιθέα. Από εκείνο το σημείο και μετά η Νίκη αρχίζει να βελτιώνεται σταδιακά. παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Έτσι αρχίζει να «χτίζει» ένα σερί επιτυχιών που την ανέβασαν στις υψηλές βαθμίδες της κλίμακας. Πιο αναλυτικά η βολιώτικη ομάδα παραμένει αήττητη για επτά αγωνιστικές κερδίζοντας τον Πανσερραϊκό (3-0), την Επανομή (2-1), τα Γιαννιτσά (1-0), τον Παναιτωλικό (3-0) και την Παναχαϊκή (3-1), ενώ αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο βολιώτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (0-0) και στις Σέρρες με τον Εθνικό Γαζώρου (1-1). Ωστόσο το τελευταίο ματς άφησε πίκρα στους παίκτες του Στέλιου Μανωλά, καθώς κρατούσαν στην «αγκαλιά» το «τρίποντο», αλλά στο 94’ δέχθηκαν την ισοφάριση από …κόντρα χάνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς.

Κι όμως αυτό το εντυπωσιακό σερί έσπασε σε μια έδρα, όπου κανείς δεν περίμενε την οποία οι πολλοί εκδρομείς από τον Βόλο την είχαν μετατρέψει σε …Πανθεσσαλικό. Στη Φυλή η Νίκη πήγε με τον αέρα που της έδινε το σερί των επτά αήττητων αναμετρήσεων, αλλά ο Θρασύβουλος της έκοψε τη φόρα κερδίζοντάς την με 1-0.

Η εμφάνιση των «κυανολεύκων» ήταν κακή, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Τότε αρχικά υπήρξε ανησυχία, καθώς η ομάδα βρισκόταν στην αρχή ενός «Γολγοθά». Κι αυτό γιατί μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου καλούταν να δώσει τρία παιχνίδια εκτός έδρας (χάνοντας μάλιστα το πρώτο απ’ αυτά), ενώ ενδιάμεσα ήταν προγραμματισμένο το ρεπό της.

Σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος η φετινή Νίκη φάνηκε ότι είναι «φτιαγμένη» από ανθεκτικό «μέταλλο». Αυτό το έδειξε στις δύο επόμενες συναντήσεις σε δύσκολες έδρες, όπως αυτές της Δράμας και του Παγκρήτιου, όπου αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Δόξα και 0-0 με τον Εργοτέλη. Μάλιστα την περασμένη Κυριακή απέναντι στον πρωταθλητή χειμώνα της Football League ήταν ανώτερη και άξιζε να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Η αυλαία στον πρώτο γύρο έπεσε βρίσκοντας τη Νίκη στην τέταρτη θέση, όπου «συγκατοικεί» με τη Λάρισα στην 4η θέση έχοντας 33 βαθμούς. Διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην επίθεση με 22 τέρματα και την τέταρτη καλύτερη στην άμυνα έχοντας δεχθεί 14 γκολ.

Τον Ιανουάριο η διοίκηση της ΠΑΕ Νίκη προχώρησε σε συνετές κινήσεις με γνώμονα να μη διαταράξει την αγωνιστική ισορροπία της ομάδας. Έτσι αποκτήθηκαν οι Κοντοδήμος, Λαλίν, Χατζής, Παππάς, Τζιώρας, Πιέτρα και Πιτταράς, οι οποίοι δίνουν μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ, κάτι που σίγουρα θα χρειαστεί αφού απομένει ακόμη ένας ολόκληρος γύρος.

Πάντως στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος η Νίκη παρουσίασε μια εξαιρετική εικόνα κάνοντας υπερήφανους τους φιλάθλους της. Κι εκείνοι δικαιολογημένα κάνουν όνειρα ακόμη και για απευθείας άνοδο στη Σούπερ Λιγκ…

 

«Αρχιπιστοί» Κυριάκος,

Ψιάνος, Σκούφαλης

Τρεις παίκτες προηγούνται συμμετοχές στη Νίκη στον α’ γύρο, αφού Τάσος Κυριάκος, Στέργιος Ψιάνος και Μανώλης Σκούφαλης δεν έχουν χάσει αγώνα μετρώντας 20 συμμετοχές. Πάντως το προβάδισμα ανήκει στον Κυριάκο, γιατί έχει τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής απ’ όλους (1.872). Πρώτος «κανονιέρης» είναι ο Κώστας Φλίγκος με έξι γκολ, αφήνοντας δεύτερο τον Κυριάκο που έχει τρία.

 

ΟΝΟΜΑ ΣΥΜ. ΛΕΠΤΑ ΓΚΟΛ

1. Τ. Κυριάκος 20 1.872 3

2. Σ. Ψιάνος 20 1.761 –

3. Μ. Σκούφαλης 20 1.337 1

4. Α. Βέρτζος 19 1.675 2

5. Π. Ριζογιάννης 19 1.555 –

6. Κ. Φλίγκος 18 1.232 6

7. Μ. Τάντιτς 18 1.090 –

8. Δ. Σαμαράς 17 1.097 1

9. Ν. Ουέλινγκτον 16 662 2

10. Η. Βούρας 14 1.260 –

11. Χ. Μήτσης 13 951 2

12. Ι. Τάσιτς 9 468 –

13. Β. Ιάκομπ 7 343 1

14. Τ. Καρακούτσης 6 540 –

15. Δ. Κοντοδήμος 6 495 –

16. Θ. Παπαδόπουλος 6 366 –

17. Α. Λαλίν 5 320 –

18. Κ. Χατζής 4 245 –

19. Χ. Τζιώρας 2 85 –

20. Χ. Παππάς 2 60 –

21. Σ. Χάμος 2 32 –

22. Γ. Λαζαρίδης 1 4 –

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το