Τοπικά

Ημερίδα για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΤΟΠΕΚΟ Βόλου» διοργανώνει Ενημερωτική Ημερίδα σήμερα, Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας (Σταδίου και Μανδηλαρά), στα πλαίσια των Τοπικών Δράσεων Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες (ΤΟΠ ΕΚΟ).

Στην Ημερίδα οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για το τί είναι οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕπ), ποιοί είναι οι τομείς παρέμβασης στους οποίους θα συσταθούν, ποιοί μπορούν να είναι ωφελούμενοι στην Πράξη και πως θα ωφεληθούν από τις δράσεις τις Αναπτυξιακής Σύμπραξης.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την πράξη προώθησης στην απασχόληση μέσα από τη δημιουργία Κοινωνικών Επιχειρήσεων, να θέσουν ερωτήσεις και να ζητήσουν διευκρινήσεις από τους εκπροσώπους της ΑΝΕΒΟ, του Δήμου Βόλου, της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, του ΚΕΚ και της ΜΟΚΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΚΕΤΕΑΘ, που αποτελούν το εταιρικό σχήμα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΤΟΠΕΚΟ Βόλου».

Επίσης, οι υποψήφιοι ωφελούμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για την διαδικασία υποβολής αιτήσεων, στην οποία έχει δοθεί παράταση έως και την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013, αλλά και να καταθέσουν επί τόπου την αίτησή τους.

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΤΟΠΕΚΟ Βόλου» καλεί τους ανέργους της περιοχής μας να πληροφορηθούν για το πρόγραμμα ΤΟΠΕΚΟ και την υποστήριξη δημιουργίας κοινωνικών επιχειρήσεων στους τομείς της Πράσινης Ανάπτυξης, του Πολιτισμού και της Κοινωνικής Οικονομίας από 80 άνεργους που ανήκουν σε Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το