Θ Plus, Υγεία

Παγώνη: Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν κατά 40% – Τι είπε για την υποπαραλλαγή J.N1

Για το ζήτημα της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, της γρίπης και των ιώσεων, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη επιβεβαίωσε πως, «υπάρχει αύξηση περίπου στο 40% στα νοσοκομεία».

Πιο ήπια η J.N1
Όπως σημείωσε: «αυτή είναι η εποχή που ξέρουμε όλοι ότι είναι της έξαρσης των ιώσεων», ενώ συμπλήρωσε ότι, «έχουν αυξηθεί οι θάνατοι και οι εισαγωγές σε απλές και ειδικές κλίνες».

«Η νέα υποπαραλλαγή είναι ήπια, δεν κάνει πυρετό και δεν κάνει πνευμονίες», σημείωσε στον ΑΝΤ1 αναφορικά με τη J.N1.

Σε ερώτημα σχετικά με το αν πρέπει να κάνει κάποιος το εμβόλιο της γρίπης ενώ έχει κάποιου είδους αδιαθεσία, είπε ότι, «αν έχεις μία αδιαθεσία, δεν πας να κάνεις κανένα εμβόλιο», συμβούλευσε όμως, «ακόμα και τώρα, όσοι έχουν υποκείμενα, να το κάνουν», γιατί η κορύφωση θα συνεχιστεί.

Για τις ουρές στα φαρμακεία, σχολίασε πως «ήταν απίστευτες» και τις απέδωσε στο ότι, «όλοι είχαν κρούσματα στο περιβάλλον τους».

«Μετά από τρία χρόνια εμπειρίας, δεν χρειάζονται συστάσεις για τις μάσκες», παρατήρησε για το γεγονός ότι, επέστρεψαν οι μάσκες.

Για το γλέντι στον Ερυθρό Σταυρό
Στη συνέχεια, ερωτώμενη για το γλέντι που στήθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, σχολίασε: «Γιατί δημιουργήθηκε θέμα για μία γιορτή που γίνεται 20 χρόνια;»,, αφήνοντας υπόνοιες και διευκρινίζοντας πως, «δεν δικαιολογώ απολύτως τίποτα», είπε ότι, «οι γιορτές στα νοσοκομεία πρέπει να γίνονται, γιατί τρία χρόνια, αυτό το προσωπικό που βλέπετε εκεί δεν έχει πάει σπίτι του».

«Το θέμα είναι η διοικήτρια του νοσοκομείου, γιατί είναι αυτή στη θέση και όχι κάποιος άλλος», κατέληξε, αποδίδοντας εκεί το θέμα που δημιουργήθηκε.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το