Θ Plus, Υγεία

Χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών και διασπορά προκαλούν πονοκέφαλο στο υπουργείο Υγείας – H εντολή Άδωνι στους υγειονομικούς

Λίγες ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν κρύβει την ανησυχία του για τη διάδοση του κορονοϊού, την κατάσταση που προκαλεί το νέο κύμα εισαγωγών στα νοσοκομεία αλλά και τους περιορισμένους εμβολιασμούς.

Συνάντηση με Τσιόδρα και Αγαπηδάκη
Για τον λόγο αυτό το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση του νέου υπουργού Υγείας μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, με τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κ. Σωτήρη Τσίοδρα. Στο επίκεντρο της συζήτησης τα δεδομένα για τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

Αιχμές με το καλημέρα σας
Ήδη πάντως από χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής από τον απερχόμενο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, άφησε αιχμές εναντίον της αρμόδιας αναπληρώτριας για τους εμβολιασμούς Ειρήνη Αγαπηδάκη. Στην κατάμεστη αίθουσα του υπουργείου Υγείας είπε απευθυνόμενος στην κ. Αγαπηδάκη «πρέπει να τρέξουμε τους εμβολιασμούς. Έχουμε μείνει πίσω».

Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο καθώς οι υγειονομικές αρχές καταγράφουν εξαιρετικά μειωμένα ποσοστά εμβολιασμών τόσο για τον κορονοϊό όσο και για τη γρίπη και μάλιστα και στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Οι μειωμένοι εμβολιασμοί σε συνδυασμό με τη δραματική αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω του κύματος covid, έχουν προκαλέσει έντονη η ανησυχία στη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα ο νέος υπουργός Υγείας τις επόμενες τρεις εβδομάδες αναμένεται να εστιάσει στο θέμα των εμβολιασμών, αλλά και της αντιμετώπισης των προβλημάτων στα νοσοκομεία και ειδικά στα επείγοντα όπου και συνωστίζονται οι ασθενείς που φθάνουν με έντονα συμπτώματα.

Υπό το πρίσμα αυτό, όπως λένε έγκυρες πηγές του ethnos.gr, έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες Υγειονομικές Περιφέρειες, να καταβάλουν κάθε προσπάθεια στις εφημερίες και στα Επείγοντα οργανώνοντας ομάδες διαλογής ασθενών, προκειμένου να αποφεύγονται οι αναμονές για τους πολίτες.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το