Photo Gallery, Τοπικά

Τη Δευτέρα η συνέλευση της ΕΛΜΕ

Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας. Όπως τονίστηκε σε χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛΜΕ «Προχθές το απόγευμα, στα γραφεία της ΕΛΜΕ Μαγνησίας παραβρέθηκαν αρκετοί εκπαιδευτικοί οι οποίοι εξέφρασαν απόψεις, είτε τις δικές τους είτε συλλόγων διδασκόντων σχολείων, για την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση για τις περιοχές μετάθεσης.

Κατά κύριο λόγο ακούστηκαν τρεις απόψεις – προτάσεις:

1. Η Υπουργική Απόφαση είναι ευνοϊκή για τους εκπαιδευτικούς της Μαγνησίας και πρέπει να εφαρμοστεί ως έχει.

2. Η Υπουργική Απόφαση δεν είναι ευνοϊκή για τους εκπαιδευτικούς της Μαγνησίας και πρέπει το ΔΣ της ΕΛΜΕ να προβεί σε ενέργειες για να εφαρμοστεί διαίρεση του Νομού σε περιοχές (όπως μέχρι σήμερα με βελτιωμένη γεωγραφική κατανομή, προσαρμοσμένη στους Καλλικρατικούς  Δήμους).

3. Η Υπουργική Απόφαση αποτελεί τμήμα μίας γενικότερης πολιτικής των κυβερνήσεων του Μνημονίου, μίας πολιτικής χειραγώγησης τύπου «διαίρει και βασίλευε» και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτόνομα. Αντίθετα, το εκπαιδευτικό κίνημα θα πρέπει να δράσει ενάντια στη συγκεκριμένη πολιτική συνολικά.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί ότι ακούστηκαν προτάσεις για διενέργεια ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και διανομή ερωτηματολογίων σε όλους τους εκπαιδευτικούς για τη συγκέντρωση και επεξεργασία απόψεων για κάθε εργασιακό ή εκπαιδευτικό ζήτημα το οποίο τους απασχολεί.

Η πλειοψηφία των παρευρισκομένων ζήτησε να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση ώστε να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους συναδέλφους και συναδέλφισσες να τοποθετηθούν επί του θέματος αλλά και γενικότερα.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας άκουσε όλες τις απόψεις, προέβη σε διευκρινιστικές ερωτήσεις και έκρινε ότι το θέμα θα πρέπει όντως να απασχολήσει τη Γενική Συνέλευση του κλάδου στη Μαγνησία ως μέρος γενικότερου πλαισίου εργασιακών ζητημάτων τα οποία απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Έτσι,

το ΔΣ της ΕΛΜΕ καλεί κάθε εκπαιδευτικό της Μαγνησίας σε Γενική Συνέλευση με αντικείμενο  « Καίρια Εργασιακά κ’ Εκπαιδευτικά Προβλήματα των Εκπαιδευτικών» και επιμέρους θέματα:

1. Οικονομική και κοινωνική καταβαράθρωση του εκπαιδευτικού.

2. Οργανικότητα – Υπουργική Απόφαση για τις περιοχές μετάθεσης.

2. Αξιολόγηση.

Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 21 Γενάρη στις 19:00 στο αμφιθέατρο του 3ου Γυμνασίου Βόλου – Εσπερινού Γυμνασίου Βόλου στην οδό Κύπρου».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το