Τοπικά

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» 4 περιοχές – Τι έδειξαν οι μετρήσεις για τον Βόλο

Ανησυχία προκαλεί η κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα μας, με τα κρούσματα να σημειώνουν κατακόρυφη αύξηση σε πολλές περιοχές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νέα έκθεση του ΕΟΔΥ η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού, με τέσσερεις περιοχές να βρίσκονται στο «κόκκινο».

Την εβδομάδα 52/2023 παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με την εβδομάδα 51/2023 στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα αστικά λύματα σε έξι από τις εννέα (6/9) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ αυτή την εβδομάδα αναφοράς. Πτωτική τάση παρατηρήθηκε σε μία από τις εννέα (1/9) περιοχές του ΕΔΕΛ, ενώ σταθεροποίηση παρατηρήθηκε σε δύο περιοχές (2/9).

Αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στα Ιωάννινα (+116%), στη Θεσσαλονίκη (+60%), στην Αττική (+56%) και στο Ηράκλειο (+31%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στα Χανιά (+18%) και στην Πάτρα (+13%). Οριακά πτωτική τάση παρατηρήθηκε στην Αλεξανδρούπολη (-15%). Σταθεροποίηση παρατηρήθηκε στο Βόλο (0%) και στη Λάρισα (+10%).

πινακας

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το