Photo Gallery, Αθλητισμός

Ζάκυνθος-Νίκη στην πρεμιέρα των πλέι οφ

Η ώρα της Νίκης έφτασε. Πανέτοιμοι αγωνιστικά και ψυχολογικά, οι «κυανόλευκοι» ρίχνονται σήμερα στη μάχη των πλέι οφ της Γ’ Εθνικής αντιμετωπίζοντας τη Ζάκυνθο εκτός έδρας. Στόχος τους δεν είναι άλλος από το να κατακτήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, κάνοντας το πρώτο βήμα για την άνοδο στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 6.30 το απόγευμα και φυσικά αναμένεται μεγάλη μάχη για την τελική επικράτηση.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Το ταξίδι της Νίκης για τη Β’ Εθνική ξεκινά σήμερα από τη Ζάκυνθο. Η πρεμιέρα των πλέι οφ βρίσκει την ομάδα του Βόλου στο όμορφο νησί του Ιονίου, όπου θα κοντραριστεί με την τοπική ομώνυμη ομάδα. Και επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, οι «κυανόλευκοι» θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Η αποστολή τους δεν πρόκειται να είναι εύκολη, αλλά έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κερδίσουν οποιαδήποτε ομάδα της Γ’ Εθνικής, αν βρεθούν στη μέρα τους, χωρίς να λογαριάζουν έδρες.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα με το παιχνίδι Ζάκυνθος-Νίκη θα γίνει και το Οικονόμος Τσαριτσάνης-Πανηλειακός. Οι τέσσερις ομάδες θα παίξουν όλοι με όλους σε δύο γύρους και εκείνη που θα πάρει την πρώτη θέση θα ανέλθει στη Β’ Εθνική. Πάντως, Νίκη και Πανηλειακός έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα. Ξεκινούν με δύο βαθμούς, έναντι κανενός των άλλων ομάδων, διότι είχαν πάρει την δεύτερη θέση στους δύο ομίλους της Γ’ Εθνικής. 

Η σημερινή αντίπαλος της Νίκης, η ομάδα της Ζακύνθου κατάφερε στο φινάλε της κανονικής περιόδου να κατακτήσει την 3η θέση στον νότιο όμιλο με 29 βαθμούς (εννέα νίκες, ισάριθμες ήττες και δύο ισοπαλίες), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είχε αρνητική διαφορά τερμάτων (20-25).

Οι νησιώτες στηρίζονται στην έδρα τους και αυτό θα προσπαθήσουν σήμερα να το εκμεταλλευτούν. Όμως οι «κυανόλευκοι» έχουν άλλα σχέδια. Έχοντας μελετήσει τον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων τους θα επιδιώξουν να εξουδετερώσουν τα ατού τους και να κερδίσουν τη μάχη της μεσαίας γραμμής. Από κει και πέρα θα είναι σημαντικό να μετουσιώσουν σε γκολ κάποια από τις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν, ώστε να γίνουν το «αφεντικό» του αγώνα.

Από τον τεχνικό της Νίκης Περικλή Αμανατίδη, λογικά θα προτιμηθεί το σύστημα 4-5-1 με διάταξη 4-2-3-1, δηλαδή με δύο αμυντικά χαφ και μπροστά τους τρεις παίκτες στην ευθεία, που θα βοηθούν τον μοναδικό προωθημένο.

Όσον αφορά τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την ενδεκάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βούρας, με τους Στουρνάρα δεξιά και Λαμπρόπουλο αριστερά να τοποθετούνται στα άκρα της άμυνας και τους Χολέβα και Δεληζήση να αποτελούν το δίδυμο των στόπερ. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Ριζογιάννης και Παπατζίκος, δεξιά στο κέντρο θα παίξει ο Λαζαρίδης και αριστερά ο Παυλίδης, ενώ στον άξονα θα χρησιμοποιηθεί ο Διαμαντίδης, που θα έχει κυρίως οργανωτικά καθήκοντα. Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Πουλάκος.

Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας είναι και οι: Ψωμιάδης, Λουκίνας, Κυπτίου, Πεχλιβανόπουλος, Μκρτσιάν, Κοντοχρήστος  και Κυριακίδης. Από την αποστολή έχει αποκλειστεί ο Αναστασίου, που ως γνωστόν υπέστη υποτροπή σε παλαιό του τραύμα, καθώς και οι Ζαχαράκης, Κάσκιο και Μουδούρογλου.

 

Η Ζάκυνθος

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ζάκυνθος διεκδικεί άνοδο στη Β’ Εθνική και αυτό έχει κάνει τους πάντες στο νησί να «ζουν» για τα πλέι οφ και τον αγώνα της πρεμιέρας με τη Νίκη. Το γήπεδο αναμένεται να γεμίσει, έστω και αν η τουριστική περίοδος έχει αρχίσει, κάτι που υποχρεώνει αρκετούς φιλάθλους της ομάδας να μην μπορούν να δώσουν το «παρών».

Μοναδικός απών από το σημερινό ματς θα είναι ο Γιάννης Κόντι ο οποίος είναι τιμωρημένος και θα εκτίσει τη μία από τις δύο αγωνιστικές της ποινής του. Οι υπόλοιποι παίκτες βρίσκονται κανονικά στη διάθεση του προπονητή Ζόραν Γέφτοβις, που τους ζήτησε να αποφύγουν τα περιττά λάθη και να παίξουν από το ξεκίνημα δυνατά και με πάθος.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Γηπ. Ζακύνθου

Ώρα 18.30

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

30. Θ.Λ. Γεωργίου

17. Πέττας

19. Διαμαντόπουλος

5. Σαμαράς

6. Καλλιβωκάς

4. Λιβέρης

8. Κωστάκης

18. Στρατομήτρος

21. Θ.Σ. Γεωργίου

99. Χαρτσιάς

14. Κυπαρίσσης

Προπονητής:

Ζ. Γέφτοβιτς

ΝΙΚΗ

12. Βούρας

72. Στουρνάρας

31. Λαμπρόπουλος

40. Δεληζήσης

5. Χολέβας

3. Ριζογιάννης

33. Παπατζίκος

22. Λαζαρίδης

32. Παυλίδης

85. Διαμαντίδης

7. Πουλάκος

Προπονητής:

Π. Αμανατίδης

Διαιτητής: Ανδρονικίδης (ΕΠΣ Πειραιώς)

Βοηθοί: Ζησιμόπουλος, Χαλβατζάκος (ΕΠΣ Πειραιώς)

4ος διαιτητής: Τσιαμούρης (ΕΠΣ Πειραιώς)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το