Τοπικά

Ευχάριστη έκπληξη η συμμετοχή των στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Από την προχθεσινή καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για το 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Από την προχθεσινή καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για το 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Η προχθεσινή εσωκομματική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ κατέδειξε ότι το κόμμα, παρά τις μεγάλες απώλειές του, έχει διατηρήσει σημαντικό αριθμό μελών και επιπλέον εξακολουθεί να είναι το πιο μαζικό κόμμα στο χώρο της Κεντροαριστεράς, σύμφωνα με το γραμματέα κ. Γ. Φώτη, ο οποίος χαρακτήρισε τη συμμετοχή «ευχάριστη έκπληξη».

«Επαναπατρισμός» κομματικών στελεχών που επέλεξαν τον δρόμο του… ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε, με το γραμματέα να δηλώνει ότι το κόμμα απαλλάχτηκε από τα βαρίδια του, ενώ χαρακτηριστικό των εκλογών ήταν ότι στο άλλοτε «πράσινο» νησί της Αλοννήσου ψήφισαν μόλις 11 άτομα.

Η προσέλευση των μελών του κόμματος στις κάλπες αποτελεί θετικό δείγμα για την ηγεσία του Κινήματος, που στη Μαγνησία φέρεται να έχει την ηγεμονία, καθώς η εσωκομματική αντιπολίτευση των κ.κ. Καρχιμάκη, Παναγιωτακόπουλου δεν βρήκε χώρο έκφρασης μέσα από τις συμμετοχές στις διαδικασίες.

Πρώτη σύνεδρος σε ψήφους αναδείχθηκε η κ. Τζούλια Τσαλίκη και δεύτερη η κ. Κερασίνα Βακουφτσή, ενώ στις κάλπες προσήλθαν 1.541 συνολικά άτομα.

Για την ανάδειξη του κ. Βενιζέλου στη θέση του πρόεδρου είχαν ψηφίσει 2.500 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Στο εκλογικό κέντρο του Διαύλου ψήφισαν 468 άτομα, στη Νέα Ιωνία 134, στη Νέα Αγχίαλο 82, στην Αγριά 51 και στην Πορταριά 28. Στο σύνολο του ενιαίου Δήμου Βόλου ψήφισαν 763 άτομα.

Στον Αλμυρό ψήφισαν 119 άτομα, στο Ρήγα Φεραίο 311, στο Νότιο Πήλιο 176 και στη Ζαγορά 48.

Το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί συντριβή στην Αλόννησο και «ανάκαμψη» δεν φάνηκε ούτε από τις εσωκομματικές εκλογές. Στο άλλοτε «πράσινο νησί» ψήφισαν μόλις 11 άτομα, στη Σκόπελο 40 και τη Σκιάθο 73.

Η Μαγνησία θα αναδείκνυε 31 σύνεδρους με ελάχιστο όριο συμμετοχής στις κάλπες τα 620 άτομα.

Η αυξημένη ωστόσο προσέλευση άνοιξε την πόρτα συμμετοχής στο συνέδριο σε οκτώ ακόμη σύνεδρους από το Βόλο, δύο από το Ρήγα Φεραίο και έναν από το Νότιο Πήλιο.

Στη συντριπτική πλειοψηφία εκλέγονται όλοι όσοι έθεσαν υποψηφιότητα για σύνεδροι. Εκτός θα μείνει ένας υποψήφιος από το Βόλο, που εκλέγει 25 συνέδρους και ένας υποψήφιος από τον Αλμυρό.

Ψήφισαν «προεδρικά»

Η εσωκομματική αντιπολίτευση στον Ευάγγελο Βενιζέλο δεν εκπροσωπήθηκε ανοιχτά στις υποψηφιότητες και τα ρεύματα Καρχιμάκη-Παναγιωτακόπουλου δεν είχαν εκπρόσωπους.

Οι εκλογές στα εκλογικά τμήματα της Μαγνησίας κύλησαν ήσυχα με το γραμματέα του κόμματος κ. Φώτη να σημειώνει πως δεν υπήρχαν «μηχανιστικές αντιλήψεις».

Η υψηλή συμμετοχή έδωσε τόνο αισιοδοξίας στα κομματικά στελέχη και ο κ. Φώτης τόνισε πως το 9ο συνέδριο θα αναδείξει τα σοβαρά πολιτικά ζητήματα και όχι τις αντιπαραθέσεις, από την ώρα που δεν υπάρχει καμία πολυτέλεια γι’ αυτές.

«Επαναπατρισμός» ενεργών μελών που διεκδικούσαν και κομματικούς ρόλους και τα μετακινήθηκαν προς το ΣΥΡΙΖΑ δεν καταγράφηκε στις κάλπες και ο γραμματέας σημείωσε ότι υπάρχουν μέλη του ΠΑΣΟΚ που έχουν επιλέξει έναν άλλο δρόμο.

«Οι πολίτες έκαναν άλλες συγκυριακές – πιστεύουμε – επιλογές, τις σεβόμαστε και το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται για να εκπροσωπήσει μακριά από τον κυβερνητισμό τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς. Εμάς μας ενδιαφέρει η κοινωνική και εκλογική βάση που επέλεξε συγκυριακά να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Το θετικό των εσωκομματικών εκλογών είναι ότι το ΠΑΣΟΚ τοπικά απαλλάχθηκε από πολλά βαρίδια».

 

Ποιοι εκλέγονται

 

Δήμος Βόλου – Εκλογικά τμήματα πέντε

Ψήφισαν: 763 Έγκυρα: 762 Άκυρα: 1

Τσαλίκη Τζούλια 191, Βακουφτσή Σούλα 170, Κουτσούκος Δημήτρης 108, Τσιάμη Μαρία 100, Ρίζος Δημήτριος 90, Γίτση Μαρία 85, Σκρίμπας Σάκης 82, Γουσουτίδης Χρήστος 78, Στόικος Νικόλαος 60, Τσεκούρα Βίκυ 60, Πλιάκας Θωμάς, 59, Τσαλαπόρτας Γιώργος 40, Τσιμπανάκος Δημήτρης 40, Καλοπήτας Γεώργιος 38, Μητρομάρας Γεώργιος 38, Πρίγκος Γιάννης 32, Κούντριας Αθανάσιος 23, Γκαμπένης Κώστας 16, Κωνσταντής Στάθης 15, Θασίτη Βασιλική 9, Καλοπήτα Κων/να 6, Μαργέτη Νεφέλη 6, Τσεμπερλίδου Ευδοξία 5, Κατράνη Ταξία 5, Παναγιωτοπούλου Αναστασία 4, Καραλής Δημήτριος 3.

 

Δήμος Αλμυρού

Ψήφισαν: 119 Έγκυρα: 118 Λευκά: 1

Ματίκας Γεώργιος 50, Τέγος Βασίλης 22, Ζώγας Γεώργιος 21, Νάτζιου Μαρία 11, Σκούρας Αναστάσιος 11, Πάντζιος Κων/νος 3.

 

Δήμος Ρήγα Φεραίου – Εκλογικά τμήματα δύο

Ψήφισαν: 311 Έγκυρα: 310 Άκυρα: 1

Παπατόλιας Απόστολος 88, Παπαϊωάννου Αθανάσιος 76, Αντζούρης Γαρύφαλλος 64, Κουκότσικας Γεώργιος 55, Βαζή Δήμητρα 26.

Δήμος Νοτίου Πηλίου – Εκλογικά τμήματα δύο

Ψήφισαν: 176 Έγκυρα: 176

Διαννελάκης Ιωάννης 73, Φλερής Γεώργιος 73, Ψιμοπούλου Κλεοπάτρα 30.

 

Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου

Ψήφισαν: 48 Έγκυρα: 48

Σαμαρά Μαρία 28, Σπανός Δημήτρης 20.

 

Δήμος Σκιάθου

Ψήφισαν: 73 Έγκυρα: 73

Κοφινάς Φώτης 73.

 

Δήμος Σκοπέλου

Ψήφισαν: 40 Έγκυρα: 40

Κοχύλης Δημήτριος 40.

 

Δήμος Αλοννήσου

Ψήφισαν: 11 Έγκυρα: 11

Φλώρους Σπυρίδων 11.

 

Συνέδριο Νεολαίας

Δήμος Βόλου – Εκλογικά τμήματα πέντε

Ψήφισαν: 143 Έγκυρα: 143

Τσιμπανάκος Δημήτρης 26, Μητρομάρας Γεώργιος 18, Καλοπήτας Γεώργιος 17, Γκαμπένης Κων/νος 15, Κωνσταντής Ευστάθιος 15, Τσεμπερλίδου Ευδοξία 12, Καλοπήτα Κων/να 11, Παναγιωτοπούλου Αναστασία 11, Θασίτη Βασιλική 9, Κατράνη Ταξία 9, Καραλής Δημήτριος 0, Μαργέτη Νεφέλη 0.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το