Photo Gallery, Τοπικά

Ετοιμάζεται σχέδιο κατά της ανεργίας

Συνάντηση του βουλευτή Κ. Καρτάλη με το Δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη


Επιφυλάξεις για τη δημιουργία της μονάδας βιομάζας στη Β’ ΒΙΠΕ

Επιφυλάξεις για τη δημιουργία του εργοστασίου που θα καίει βιομάζα στη Β’ Βιομηχανική Περιοχή, λόγω απουσίας ελεγκτικών μηχανισμών στην Ελλάδα και λόγω του γεγονότος ότι θα γίνεται εισαγωγή απορριμμάτων, εξέφρασαν χθες σε συνάντησή τους ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κ. Καρτάλης και ο Δήμαρχος Βόλου κ. Π. Σκοτινιώτης.

Στη συνάντηση αναλύθηκαν τα μεγάλα περιβαλλοντικά θέματα της πόλης, αλλά και της καταπολέμησης της ανεργίας με επίκεντρο τη δρομολόγηση προγράμματος για την υποχώρησή  της σε συνδυασμό με τη δρομολόγηση αναπτυξιακών κινήτρων για τη βιομηχανική περιοχή.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι γίνεται επεξεργασία σχεδίου για την ανεργία, ωστόσο πρέπει να πειστεί το αρμόδιο υπουργείο να εντάξει τη Μαγνησία στις φθίνουσες περιοχές, που χρήζουν ειδικών κινήτρων.

Στο «κενό» παραμένει ακόμη το σχέδιο της κυβέρνησης για τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα πρέπει να δοθούν στην πόλη λόγω της αφαίρεσης των Μεσογειακών Αγώνων και το συγκεκριμένο θέμα κυριάρχησε στη χθεσινή συνάντηση.

Ο Δήμος Βόλου περιμένει πολλά από τα κονδύλια, ύψους περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο κ. Καρτάλης τόνισε ότι επιβάλλεται να δρομολογηθεί άμεσα ο σχεδιασμός για την τρίτη προβλήτα του λιμανιού που λόγω έλλειψης μελέτης έχασε το «τρένο» των χρηματοδοτήσεων.

«Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, περιμένουμε την αντίδραση της κυβέρνησης», δήλωσε ο Δήμαρχος και στόχος είναι να κινηθούν τα αντισταθμιστικά στο τρίπτυχο τουρισμός-αθλητισμός-πολιτισμός. Από τα συγκεκριμένα κονδύλια αναμένεται και η χρηματοδότηση του δημοτικού θεάτρου, για το οποίο ο Δήμος θα προετοιμάσει στατική μελέτη.

Στο μεταξύ, χθες συζητήθηκαν και τα θέματα του Ρυθμιστικού Σχεδίου, του Προεδρικού Διατάγματος του Πηλίου, του περιφερειακού, της Κάρλας, του Παγασητικού, της αέριας ρύπανσης.

Σε ό,τι αφορά τον περιφερειακό ο Δήμαρχος τόνισε ότι ελπίζει πως οι δεσμεύσεις που έδωσε ο υφυπουργός κ. Μαγκριώτης θα είναι οι τελευταίες από αυτές που δεν υλοποιούνται.

Ο κ. Καρτάλης δήλωσε πως η κοινή πρόταση των Δήμων της Μαγνησίας για τα έργα αποχέτευσης που θα προστατέψουν τον Παγασητικό, θα χρηματοδοτηθεί, εκτός απρόοπτου, ενώ ο φορέας διαχείρισης της Κάρλας θα χρηματοδοτηθεί με 90.000 ευρώ για να τοποθετήσει μετρητές καταγραφής της ρύπανσης σε πέντε σημεία.

Εκτίμησε ότι η κατάσταση στην Κάρλα, εφόσον εφαρμοστούν όλα τα αναγκαία μέτρα, είναι αναστρέψιμη, ενώ ο Δήμαρχος που ρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν γίνονται μετρήσεις της ΔΕΥΑΜΒ στη λίμνη, απάντησε πως ο Βόλος δεν έχει δικαιοδοσία στην Κάρλα.

Άμεση κινητοποίηση

για την Πυροσβεστική

Η λύση μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον περιφερειακό που έδωσε ο Δήμος Βόλου είναι η καλύτερη δυνατή, τόνισε ο βουλευτής και σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί αγώνας δρόμου για να μη χαθούν τα δεσμευμένα κονδύλια χρηματοδότησης του έργου.

«Δίνεται μάχη με το χρόνο να μείνουν οι πιστώσεις στο Βόλο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα επίκειται συνάντηση με την υπουργό Περιβάλλοντος για να συζητηθούν όλα τα θέματα του Νομού.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος να συζητηθεί και το μέλλον του Πανθεσσαλικού Σταδίου, μετά τη συγχώνευση των τουριστικών ακινήτων με τα ολυμπιακά ακίνητα.

Ο Δήμαρχος επισήμανε χθες ότι ο Βόλος αναμένει το χωροταξικό σχέδιο ώστε να δρομολογηθούν εκτός από δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και όταν ο βουλευτής ρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση εκτός από τις χρηματοδοτήσεις έχει «παγώσει» και όλες τις διαδικασίες που δεν απαιτούν κονδύλια, ώστε να λυθούν σημαντικά αναπτυξιακά ζητήματα, παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα.

«Για τη διοίκηση είναι «βαριές» υποθέσεις, χρονοβόρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην προχωρούν επενδύσεις», είπε και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο Ρυθμιστικό και στο Χωροταξικό.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το