Photo Gallery, Αθλητισμός

Πλησίασε κι άλλο τα πλέι οφ

Εξαιρετικός ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε με 3-0 την Ξάνθη στο Πανθεσσαλικό για την Σούπερ Λιγκ

Ο Χαβιέ Ουμπίντες ήταν από τους κορυφαίους παίκτες του Ολυμπιακού

Οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου έκαναν το χρέος τους χθες, νίκησαν με 3-0 χωρίς να «ιδρώσουν» ιδιαίτερα την Ξάνθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, παρέμειναν στην προνομιούχο πεντάδα που οδηγεί στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να «κλειδώσουν» από χθες την 5η θέση. Κι αυτό γιατί ο Άρης κατάφερε να φύγει νικητής από την Τρίπολη, κερδίζοντας με 2-1 τον Αστέρα και πλέον τα πάντα θα κριθούν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε τη διαφορά των πέντε βαθμών από τον έκτο της κατάταξης Άρη, όμως την ερχόμενη Κυριακή θα κληθεί να παίξει στο «Κλ. Βικελίδης» με τους «κίτρινους» του Σάκη Τσιώλη, ενώ την τελευταία αγωνιστική θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό.

Η χθεσινή νίκη των «ερυθρολεύκων» αποδείχθηκε «πύρρειος». Κι αυτό γιατί εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης με τον Άρη, οι Σανκαρέ και Ζαραδούκας συμπλήρωσαν κάρτες (δεν θα αγωνιστούν στα δύο τελευταία ματς), ενώ θα απουσιάσουν για διάφορους λόγους στην προτελευταία αγωνιστική και οι Μόνχε, Ντολεζάι, Σέλεζι, Καπετάνος και πιθανότατα ο Άλβαρεζ.

Όσον αφορά το χθεσινό παιχνίδι, η νίκη του Ολυμπιακού ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, πέτυχαν τρία γκολ, ενώ έχασαν πολλές ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ.

Πώς έπαιξαν οι ομάδες

Ο Μάκης Κατσαβάκης παρέταξε την ομάδα με επιθετικό σχήμα (4-4-2), καθώς ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με δύο επιθετικές αιχμές, του Μαρτίν και Σολάκη. Οι Μπρέσκα (αριστερά) και Ουμπίντες (δεξιά) αγωνίστηκαν στις πτέρυγες, με τους Μητρόπουλο και Ρόκα να παίζουν στον άξονα. Την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτέλεσαν οι Σέλεζι, Τομάς, Σανκαρέ και Ζαραδούκας, ενώ κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γιακούποβιτς.

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της Ξάνθης, Νίκος Παπαδόπουλος, παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1. Ο Γκσμπούρνινγκ υπερασπίστηκε την εστία της Ξάνθης, με τους Μπέρτο και Τζάγκι να είναι οι δύο πλάγιοι οπισθοφύλακες. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Βάλλας και Σταθάκης. Οι Αντεφέμι και Μπόατενγκ ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, ο Κιντάνα έπαιξε από τα δεξιά στη μεσαία γραμμή, ο Μαρσελίνιο από τα αριστερά, ενώ ο Βασιλακάκης αγωνίστηκε στον άξονα, πίσω από τον Καζάκη, ο οποίος αποτέλεσε την «αιχμή του δόρατος» των φιλοξενουμένων.

Δυνατό ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο 15λεπτο ήλεγχε απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα. Πίεσε την άμυνα της Ξάνθης με στόχο να φτάσει σ’ ένα γρήγορο γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν ψηλά τους αντιπάλους τους, ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και πατούσαν καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ουμπίντες από τη δεξιά πλευρά αναστάτωσε αρκετές φορές την άμυνα της Ξάνθης (ήταν αν όχι ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, εκ των κορυφαίων), με τον αριστερό οπισθοφύλακα των φιλοξενουμένων, Τζάγκι, να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στο μαρκάρισμα του Αργεντινού μεσοεπιθετικού.

Στα πρώτα έξι λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν και έχασαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Μόλις στο 1’ ο Ουμπίντες έβγαλε τη σέντρα, ο Μαρτίν πάνω στην κίνηση έπιασε το σουτ, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 5’ ο Μπρέσκα ελίχθηκε μέσα στην περιοχή της Ξάνθης, σούταρε, για να μπλοκάρει τη μπάλα ο Γκσμπούρνιγνκ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ουμπίντες επιχείρησε νέα σέντρα από τα δεξιά, ο Μαρτίν μόνος απέναντι από τον Γκσμπούρνινγκ έπιασε την κεφαλιά, με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να αποκρούσει εξ επαφής.

Νέα ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ είχε ο Ολυμπιακός στο 15’. Ο Μπρέσκα από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα για τον Μαρτίν, ο Αργεντινός επιθετικός έστρωσε τη μπάλα για τον Ουμπίντες, με τον τελευταίο να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να διώχνει σωτήρια.

Μετά το 15’ οι φιλοξενούμενοι άρχισαν σιγά σιγά να βγαίνουν μπροστά, ισορρόπησαν το παιχνίδι και έκαναν σε ορισμένες περιπτώσεις αισθητή την παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο. Οι «ερυθρόλευκοι» από την πλευρά τους αδυνατούσαν να βρουν κενούς χώρους για να απειλήσουν το τέρμα των ακριτών.

Στο 24’ ο Γιακούποβιτς πρόλαβε τον Καζάκη και με τα πόδια απομάκρυνε τον κίνδυνο, ενώ δύο λεπτά αργότερα, στο 26’, ο Μαρσελίνιο βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, σούταρε, με τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Με τους παίκτες του Ολυμπιακού να αδυνατούν να φτάσουν σε θέση βολής, χρειάστηκε μια στημένη φάση στο 34’ για ανοίξει το σκορ το βολιώτικο συγκρότημα. Ο Ουμπίντες εκτέλεσε φάουλ κοντά στο κόρνερ και ο προωθημένος Σανκαρέ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Αυτό ήταν το τρίτο φετινό τέρμα του Σενεγαλέζου αμυντικού στο πρωτάθλημα (όλα με κεφαλιές).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ελέγξει στο ρυθμό του αγώνα και να μην επιτρέψει την Ξάνθη να απειλήσει το τέρμα του Γιακούποβιτς. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου «άγγιξαν» την ισοφάριση. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Ολυμπιακού ο προωθημένος Σταθάκης σούταρε, με τη μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Γιακούποβιτς, με τον Ολυμπιακό να στέκεται τυχερός στη συγκεκριμένη φάση.

Εξαιρετικός

στο β’ μέρος

Το ίδιο δυνατό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο, με τους «ερυθρόλευκους» να πιέζουν την άμυνα των ακριτών, στην προσπάθειά τους να φτάσουν σ’ ένα δεύτερο γκολ, προκειμένου να «κλειδώσουν» τη νίκη. Σε διάστημα 15 λεπτών στο β’ μέρος οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν πέντε φορές το τέρμα του Γκσμπούρνινγκ και δικαιούταν τουλάχιστον ένα γκολ.

Στο 48’ ο Ουμπίντες από πλάγια θέση σούταρε, με τον Γκσμπούρνιγκ να πέφτει και να μπλοκάρει τη μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα ο Ουμπίντες σέντραρε, ο Μαρτίν έπιασε την κεφαλιά άουτ, για να φτάσουμε στο 53’ όπου οι παίκτες του Ολυμπιακού έχασαν διπλή ευκαιρία να πετύχουν γκολ. Ο Σολάκης βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ, με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να αποκρούει. Η φάση συνεχίστηκε, με τον Ουμπίντες να σουτάρει και τον Γκσμπούρνινγκ να αποκρούει σε κόρνερ.

Ο Ουμπίντες ανέλαβε την εκτέλεση του κόρνερ, με τον Τομάς να πιάνει την κεφαλιά και τη μπάλα να φεύγει άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, στο 55’, ο Ζαραδούκας από τα αριστερά επιχείρησε σέντρα σουτ με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενουμένων.

Η Ξάνθη στο 60’, πάντως, έφτασε μια «ανάσα» από το 1-1, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία για γκολ. Ο Μαρσελίνιο σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Γιακούποβιτς απέκρουσε σωτήρια, η μπάλα στρώθηκε στον Μάνταλο, ο οποίος μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι, ως αλλαγή, για να σουτάρει άουτ από ευνοϊκή θέση.

Από το σημείο εκείνο και μετά μια ομάδα υπήρχε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αυτή ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» για τριάντα λεπτά ήταν εξαιρετικοί, έπαιξαν επιθετικά, σημειώνοντας άλλα δύο τέρματα, φτάνοντας σε μια άνετη νίκη.

Στο 62’ ο Μητρόπουλος σέντραρε με τον Σανκαρέ να μην προλαβαίνει να πιάσει την κεφαλιά, για να φτάσουμε στο 67’ όπου ο Σολάκης πέτυχε το 2-0. Ο έμπειρος επιθετικός έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή μετά από μπαλιά του Ουμπίντες, στόπαρε τη μπάλα και με ωραίο σουτ έγραψε το 2-0 (η μπάλα χτύπησε και στο δεξί κάθετο δοκάρι της Ξάνθης).

Το γκολ του Σολάκη έδιωξε το άγχος από τα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού, με τους «ερυθρόλευκους» να παίξουν πολύ καλό ποδόσφαιρο… σκορπίζοντας την άμυνα της Ξάνθης. Στο 74’ ο Μάκης Κατσαβάκης πέρασε τον Νόε Ακόστα στη θέση του Μπρέσκα, με τον Ισπανό μέσο να κάνει αισθητή την παρουσία του στο παιχνίδι, ενώ με την είσοδό του στο ματς έχασε δύο πολύ σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ. Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, στο 74’, έπιασε φοβερή κεφαλιά, μετά από σέντρα του Ουμπίντες, με τον Γκσμούρνινγκ να πραγματοποιεί εξαιρετική απόκρουση, βγάζοντας τη μπάλα κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο Σανκαρέ γύρισε τη μπάλα μέσα στη περιοχή της Ξάνθης και ο Ακόστα από το ύψος του πέναλτι έπιασε το σουτ, με τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενουμένων.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έφτασε στο 3-0, με κεφαλιά του Τομάς στο 83’ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ρόκα, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Η τελευταία καλή φάση για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 84’. Σε αντεπίθεση των «ερυθρολεύκων» ο Σολάκης με κάθετη πάσα έβγαλε τον Μαρτίν μόνο απέναντι στον Γκσμπούρνινγκ, με τον Αργεντινό να πλασάρει πάνω στην κίνηση και με τη μπάλα να περνά πολύ μακριά από τα δοκάρια της Ξάνθης.

Ολυμπιακός Β.-Ξάνθη 3-0

1. Γιακούποβιτς

25. Σέλεζι

31. Ζαραδούκας

4. Τομάς

19. Σανκαρέ

(36. Ψυχογιός 85’)

30. Μητρόπουλος

21. Ρόκας

8. Ουμπίντες

10. Μπρέσκα

(20. Ακόστα 74’)

9. Μαρτίν

(7. Ροντρίγκεζ 86’)

77. Σολάκης

24. Γκσμπούρνινγκ

18. Σταθάκης

15. Τζάγκι

(31. Τσουμάνης 83’)

25. Βάλλας

4. Μπέρτος

16. Βασιλακάκης

(9. Σουάνης 72’)

13. Αντεφέμι

20. Μπόατενγκ

(14. Μάνταλος 57’)

10. Κιντάνα

11. Μαρσελίνιο

34. Καζάκης

Σκόρερ: 34’ Σανκαρέ, 67’ Σολάκης, 83’ Τομάς

Κίτρινες: 10’ Ρόκας, 40’ Ζαραδούκας, 44’ Σανκαρέ, 69’ Μητρόπουλος- 9’ Μπέρτος, 18’ Βασιλακάκης, 39’ Μπόατενγκ, 60’ Κιντάνα, 78’ Βάλλας

Διαιτητής: Τσινιάρης (Αθηνών)

Βοηθοί: Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Τουμπακάρης (Αθηνών)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το