Τοπικά

Εργασίες καθαρισμού ρεμάτων

Από Δήμο Ρήγα Φεραίου για αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων πυρκαγιών
Από Δήμο Ρήγα Φεραίου για αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων πυρκαγιών

Στον καθαρισμό ρεμάτων και κοινόχρηστων χώρων από διάφορα μπάζα και αδρανή υλικά προχωρεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν μέσω εργολαβίας, ενώ έχουν ήδη καταγραφεί τα σημεία που θα γίνουν οι παρεμβάσεις.

Παράλληλα άμεσα ξεκινούν οι εργασίες καθαρισμού των δρόμων που οδηγούν στις παραλίες του Βενέτου, όπως Πετρομέλισσο και Κουλούρι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των λουομένων που θέλουν να έχουν οδική πρόσβαση.

Εργασίες καθαρισμού στα ρέματα και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους, όπως οικόπεδα, ξεκινά ο Δήμος, ώστε να αποτραπούν πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και να εξαλειφθούν κίνδυνοι ακόμη και εκδήλωσης πυρκαγιάς από τα μπάζα και τα αδρανή υλικά.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν μέσω εργολαβίας, καθώς απαιτείται επιπλέον εξοπλισμός σε μηχανήματα. Οι παρεμβάσεις θα διαρκέσουν περισσότερο από ένα μήνα και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να έχουν ολοκληρωθεί πριν ξεκινήσει το φθινόπωρο και με τις βροχές επιδεινωθεί η κατάσταση.

Όπως επισημαίνεται από το Δήμο Ρήγα Φεραίου, μπάζα από διάφορες χρήσεις έχουν ριχτεί σε ρέματα, αλλά και κοινόχρηστους χώρους και οι οποίοι επιβάλλεται να καθαριστούν άμεσα. Για λόγους λειτουργικούς, αλλά και αισθητικούς, οι χώροι θα πρέπει να αποκτήσουν διαφορετική εικόνα. Το θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί η εργολαβία.

Για τα ρέματα, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχουν καταγραφεί ήδη οι περιπτώσεις που απαιτείται παρέμβαση. Για παράδειγμα η νεροποντή της προηγούμενης εβδομάδας με επίκεντρο τα Κανάλια, προκάλεσε την ανάγκη για άμεσο καθαρισμό από τις φερτές ύλες που κατέβασαν τα ορμητικά νερά.

Ενέργειες όμως διεξάγονται και στο θέμα της αγροτικής οδοποιίας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες Φερών, Κάρλας και Κεραμιδίου, όπου εντείνονται οι προσπάθειες για τη δημιουργία των καλύτερων συνθηκών πρόσβασης των αγροτών στις καλλιέργειές τους, μολονότι οι καταστάσεις είναι αντίξοες.

Στο μεταξύ από το Δήμο Ρήγα Φεραίου έχουν αρχίσει και οι ενέργειες για τον καθαρισμό από διάφορα υλικά και χόρτα του οδικού δικτύου που καταλήγει στις παραλίες του Βενέτου.

Στόχος είναι οι εργασίες να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε οι λουόμενοι να μπορούν να μεταβαίνουν στις παραλίες.

Παράλληλα η Δημοτική Αρχή προτίθεται να προχωρήσει σε τοποθέτηση νέων παιδικών οργάνων στις παιδικές χαρές σε μια περίοδο που λόγω του καλοκαιριού όλο και περισσότεροι κάτοικοι, μικροί και μεγάλοι, θα αναζητούν λίγες στιγμές αναψυχής στους κοινόχρηστους αυτούς χώρους. Σημειώνεται πως εκτεταμένες εργασίες συντήρησης του ευρύτερου εξοπλισμού είχαν γίνει πέρυσι από το Δήμο σε όλες τις παιδικές χαρές των δημοτικών διαμερισμάτων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το