Τοπικά

Επιχορήγηση 2,3 εκ. ευρώ στο Δήμο Ν. Πηλίου

Για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του 2011
Για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του 2011

Στην καταβολή επιχορήγησης συνολικού ύψους 2.300.000 ευρώ προς τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του 2011 προχωρεί την ερχόμενη εβδομάδα η Κεντρική Διοίκηση, βάσει των σχετικών διατάξεων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Με την αποπληρωμή των προαναφερόμενων οφειλών, οι τελικές οικονομικές υποχρεώσεις του Δήμου διαμορφώνονται στο ποσό των 2.000.000 ευρώ, προερχόμενες από δάνεια και ασφαλιστικές εισφορές.

Σαν «μάννα εξ ουρανού» αναμένουν στη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου την καταβολή από την Κεντρική Διοίκηση της επιχορήγησης συνολικού ύψους 2.300.000 ευρώ, όπως ακριβώς προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση την οποία έχει η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου από την Κεντρική Διοίκηση, η επιχορήγηση θα καταβληθεί για λογαριασμό του Δήμου την ερχόμενη εβδομάδα, με αποκλειστικό σκοπό την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών οικονομικής χρήσης του έτους 2011.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής αντίστοιχη επιχορήγηση συνολικού ύψους 255.000.000 ευρώ έχουν λάβει από την Κεντρική Διοίκηση 41 Δήμοι της χώρας και απομένει να επιχορηγηθούν άλλοι 100, μεταξύ των οποίων και η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου, με το συνολικό ποσό των 395.000.000 ευρώ.

Η επιχορήγηση, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, καταβάλλεται στους Δήμους βάσει πάντα των στοιχείων του μητρώου δαπανών και των τιμολογίων, τα οποία έχουν «κοπεί».

«Αναμένουμε από την Κεντρική Διοίκηση» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νοτίου Πηλίου κ. Μ. Παπαδημητρίου «την καταβολή της επιχορήγησης ποσού συνολικού ύψους 2.300.000 ευρώ με αποκλειστικό και μοναδικό σκοπό την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών της οικονομικής χρήσης του 2011, βάσει των σχετικών διατάξεων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από το μητρώο δαπανών και τα τιμολόγια που έχουν «κοπεί». Πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κρατική επιχορήγηση καταβάλλεται αποκλειστικά και μόνο για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών της οικονομικής χρήσης του 2011 και όχι για την αντίστοιχη δανείων, ασφαλιστικών εισφορών και άλλων υποχρεώσεων. Σύμφωνα με την ενημέρωση την οποία έχουμε, η κρατική επιχορήγηση θα καταβληθεί στο Δήμο την ερχόμενη εβδομάδα. Είναι βέβαιο ότι με την καταβολή των χρημάτων από την Κεντρική Διοίκηση θα διαθέτουμε πλέον την απαιτούμενη άνεση να αποπληρώσουμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μας. Αισιοδοξούμε ότι μετά την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών μας θα έχουμε τη δυνατότητα να προχωρούμε περισσότερο εύκολα σε δημιουργικές παρεμβάσεις προς όφελος των δημοτών και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής μας» υπογραμμίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Στο μεταξύ, με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του 2011, η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου δεν απαλλάσσεται από το σύνολο των οικονομικών της υποχρεώσεων.

Παραμένουν οι τελικές οφειλές συνολικού ύψους 2.000.000 ευρώ, οι οποίες προέρχονται από τη σύναψη δανείου και ασφαλιστικές εισφορές, με ποσά οφειλής 1.500.000 και 500.000 ευρώ αντίστοιχα.

«Πρόκειται για τις τελευταίες μας οικονομικές υποχρεώσεις» σημειώνει ο κ. Παπαδημητρίου «συνολικού ύψους 2.000.000 ευρώ, τις οποίες θα καταφέρουμε με τον κατάλληλο προγραμματισμό να εξοφλήσουμε, απαλλάσσοντας οριστικά τη Δημοτική Αρχή από τα χρέη» καταλήγει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νοτίου Πηλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το