Photo Gallery, Τοπικά

Επισκέψεις αρχηγών και στελεχών κομμάτων στο Βόλο

Ομιλία Αλ. Τσίπρα απόψε στην παραλία

 

Σήμερα Πέμπτη λίγο μετά τις 8 το βράδυ, θα μιλήσει στην παραλία του Βόλου, μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας.

Χθες κλιμάκιο μελών του κόμματος περιόδευσε στις Τράπεζες Εθνική και ALFA BANK και στα γραφεία της ΔΕΗ.

Οι υποψήφιοι και τα άλλα μέλη του κλιμακίου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εργαζόμενους και τους πολίτες που ήταν εκεί για να εξυπηρετηθούν και να ενημερώσουν για την ομιλία του προέδρου του κόμματος.

Ανέπτυξαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εθνικοποίηση- κοινωνικοποίηση των τραπεζών και την ανάγκη να τεθεί υπό κοινωνικό – δημοκρατικό έλεγχο το χρηματοπιστωτικό σύστημα αφού πρώτα περάσει στο δημόσιο.

Αναφέρθηκαν στην αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στις ιδιωτικοποιήσεις των οργανισμών κοινής ωφέλειας και στήριξαν πλήρως τον αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΗ για να αποτραπεί κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησής της.

Άλλο κλιμάκιο υποψηφίων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ  μετέβη  χθες το μεσημέρι για περιοδεία στη Σκόπελο.

 

Κινητοποίηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία

Σε κινητοποίηση των κομματικών οργανώσεων σε όλη τη Θεσσαλία προχωρεί το ΠΑΣΟΚ ενόψει της επίσκεψης του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου την Κυριακή στη Λάρισα.

Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία, παρουσία των κ.κ. Κατσιρέλη στελέχους της Ιπποκράτους και Σ. Μερεντίτη, βουλευτή Τρικάλων, με κύριο θέμα συζήτησης την όσο δυνατόν καλύτερη προετοιμασία  για την επίσκεψη του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στη Λάρισα.

Ανεξάρτητα από τη μαζικότητα της συγκέντρωσης που όλοι προεξοφλούν,  η προσπάθεια αφορά στην προσέγγιση των ψηφοφόρων του Κινήματος που με θυμό αντιμετωπίζουν το ΠΑΣΟΚ και είναι έτοιμοι να δώσουν αντιμνημονιακή ψήφο, με κίνδυνο να χαθούν πολλές έδρες από τον θεσσαλικό χώρο

Ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει για τον κίνδυνο που συνεπάγεται η έξοδος της χώρας από το ευρώ και θα εγγυηθεί την οριστική υπέρβαση της κρίσης.

Στο μεταξύ χθες, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε ότι στην κεντρική συγκέντρωση του κόμματος την επόμενη Παρασκευή θα μιλήσει ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης.

 

Συνέντευξη Ν. Σοφιανού αύριο στη ΝΕ του ΚΚΕ

Αύριο Παρασκευή 27 Απριλίου, στις 18:30 θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου του κ. Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου βουλευτή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Η συνέντευξη θα παραχωρηθεί στα γραφεία του ΚΚΕ, Π. Μελά 65 και Γαλλίας.

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ υπενθυμίζεται ότι την ίδια ημέρα στις 8 μ.μ. ο κ. Νίκος Σοφιανός θα μιλήσει στη συγκέντρωση του ΚΚΕ που θα πραγματοποιηθεί στην πλ. Πανεπιστημίου.

 

Συνέντευξη Φ. Κουβέλη ανοιχτή προς τους πολίτες

 

Στη γενέτειρά του το Βόλο θα βρεθεί αύριο Παρασκευή, 27 Απριλίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Φ. Κουβέλης θα αναφερθεί στο πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε συνέντευξη Τύπου, που θα παραχωρήσει, στις 2 το μεσημέρι, στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Ν. Ιωνίας και στην οποία μπορούν να προσέλθουν όσοι πολίτες θέλουν.

Στο μεταξύ, σήμερα Πέμπτη από τις 9.30 το πρωί, κλιμάκιο υποψηφίων βουλευτών  Μαγνησίας της Δημοκρατικής Αριστεράς θα επισκεφθεί το κτίριο Σπίρερ, την Αστυνομική Διεύθυνση, τα Δικαστήρια και το ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ Βόλου.

 

Εκτίμηση για αυτοδυναμία της ΝΔ

 

 

 

Την πεποίθηση ότι «η ΝΔ θα πετύχει αυτοδυναμία και δεν θα χρειαστεί δεκανίκι» εξέφρασε χθες σε συνέντευξη Τύπου στο Βόλο ο αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού κ. Γ. Λουλουδάκης καλώντας παράλληλα τους φίλους και τα μέλη του κόμματος να μεταβούν το προσεχές Σάββατο στη Λάρισα (7 μ.μ. Αλκαζάρ) για την κεντρική πολιτική ομιλία του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά στη Θεσσαλία.

Πλαισιωμένος από τους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ στη Μαγνησία (απουσίαζε σε προγραμματισμένη ομιλία ο κ. Θαν. Νάκος), ο κ. Λουλουδάκης δεν αναφέρθηκε στη μεθαυριανή επίσκεψη Σαμαρά στο Βόλο καθώς αφενός δεν έχει οριστικοποιηθεί και αφετέρου εκτιμάται πως ενδεχόμενη έλευση του προέδρου το Σάββατο στο Βόλο, πριν την ομιλία του στη Λάρισα, θα ακύρωνε μεταβάσεις μελών της ΝΔ στη γειτονική πόλη.

Παρουσιάζοντας τις υποψηφιότητες των κ.κ. Μαρίας Καπάνη, Ζέττας Μακρή, Αργ. Μποτού, Χρ. Μπουκώρου, Γ. Σούρλα, Θαν. Νάκου και Αντ. Σαμαρά, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ κ. Δημ. Κολυνδρίνης, τόνισε πως η απόφαση του προέδρου να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Μαγνησία είναι εξόχως τιμητική για τη Μαγνησία και τη ΝΔ και πως αποφασίστηκε από τον κ. Σαμαρά για να καταδείξει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για το πρόβλημα της ανεργίας, που είναι εντονότατο στο Νομό.

Κάλεσε δε τους πολίτες «να ψηφίσουν Ν.Δ. για να μην επαναληφθεί το λάθος του 2009 όπου η ψήφος των πολιτών δεν τιμώρησε το κόμμα, αλλά τον τόπο με την πολιτική του Γ. Παπανδρέου».

Ο αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού κ. Γ. Λουλουδάκης που έχει την ευθύνη οργάνωσης της εκδήλωσης του κ. Σαμαρά μεθαύριο στη Λάρισα, κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν Ν.Δ., καθώς σε αυτές τις εκλογές «παίζεται το μέλλον των παιδιών μας και της πατρίδας» και κανείς πλέον δεν μπορεί να επιρρίπτει ευθύνες δεξιά κι αριστερά. Εκτίμησε ότι η δυναμική του κόμματος το τελευταίο διάστημα διαμορφώνεται θετικά ενισχύοντας και τις δημοσκοπήσεις που την έφερναν πρώτη και με διαφορά από το ΠΑΣΟΚ. Απέκλεισε την όποια συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, καθώς όπως είπε δεν υπάρχει για την ώρα σύγκλιση προγραμμάτων. Επισήμανε ότι σε περίπτωση που δεν αναδειχθεί δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, τα άλλα κόμματα δεν θα έχουν κάποια τύχη να συγκυβερνήσουν, καθώς δεν έχουν πρόγραμμα πιστευτό, αλλά προσπαθούν με τον τίτλο του «αντί» να πετύχουν να πείσουν τους πολίτες να τα στηρίξουν.

Διευκρίνισε ότι η Ν.Δ. ποτέ δεν συγκυβέρνησε με το ΠΑΣΟΚ, απλά συμμετείχε σε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού για να βοηθήσει να κουρευτεί το χρέος κατά 100 και πλέον δισ. ευρώ, να μετακυλιστεί η αποπληρωμή του σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με μικρότερο επιτόκιο ώστε να πάρει η χώρα ανάσα και να μπει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης και της ανάκαμψης. Χαρακτήρισε τιμητική την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Μαγνησίας που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ανεργίας, ενώ ανέφερε ότι επελέγη η Λάρισα για την κεντρική προεκλογική ομιλία του κόμματος σε επίπεδο Θεσσαλίας, το ερχόμενο Σάββατο στις 7 μ.μ. στο Αλκαζάρ, καθώς είναι το κέντρο της Περιφέρειας.

Απαντώντας σε ερώτηση για την ενεργοποίηση του πρώην πρωθυπουργού, δήλωσε ότι ο Κώστας Καραμανλής, από το 2009 μέχρι και σήμερα, ήταν πάντα «παρών», χειροκροτούσε και ψήφιζε τα νομοσχέδια και αποτελεί κομμάτι της Ν.Δ. και δεν αποτελεί ούτε σωσίβιο ούτε υποστηρικτικό βραχίονα όπως κάποιοι ερμήνευσαν την απόφασή του να προβεί σε δήλωση στήριξης του κόμματος.

 

Διευρυμένη συνεδρίαση

Μετά τη συνέντευξη, ακολούθησε διευρυμένη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, με την παρουσία των εκλεγμένων και ex officio μελών της ΝΟ.Δ.Ε, των υπεύθυνων Τομέων και των Συντονιστών Κύκλων Πολιτικής Δράσης της, της Ν.Ε.Ε.Α, των υποψηφίων βουλευτών, των ΔΑΚΕ Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, συνδικαλιστικών στελεχών από όλους τους φορείς, αυτοδιοικητικών στελεχών, καθώς και στελεχών της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Αντ. Φωκίδης

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το