Photo Gallery, Τοπικά

«Επί τάπητος» οι αλλαγές στις Περιοχές Μετάθεσης

Προβληματισμοί στη χθεσινή γενική συνέλευση της τοπικής ΕΛΜΕ

Την ερχόμενη Δευτέρα θα αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ, ποιες δράσεις θα λάβει για το θέμα με τις νέες Περιοχές Μετάθεσης που ισχύουν πλέον για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στη Μαγνησία και οι οποίες έχουν προκαλέσει την αντίδραση των καθηγητών.

Στη χθεσινή συνέλευση που πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ Μαγνησίας στο αμφιθέατρο εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου Βόλου, παρευρέθηκαν πολλοί καθηγητές που αγωνιούσαν να ενημερωθούν για τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από τις αλλαγές στις Περιοχές Μετάθεσης. Όλοι τους, στα μεταξύ τους πηγαδάκια, πριν την έναρξη της συνέλευσης, εξέφραζαν τον προβληματισμό τους, σχετικά με την προοπτική να αλλάξουν τόπο διδασκαλίας από του χρόνου, επειδή μπορεί να επηρεαστούν από τις «καραμπόλες» με τα μόρια προϋπηρεσίας που ενδεχομένως δημιουργηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η χθεσινή ήταν από τις μαζικότερες συνελεύσεις που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια η ΕΛΜΕ.

Η αγωνία υπάρχει τόσο για τους καθηγητές που έχουν πάρει ήδη οργανική θέση εντός Βόλου, όσο και αυτούς που διδάσκουν σε σχολεία εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης τόνισε πως, ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις από τους συμμετέχοντες συναδέλφους και εκφράστηκε ο προβληματισμός τους για τις τελευταίες εξελίξεις. Πολλά άτομα υπογράμμισαν πως θα πρέπει να υπάρξει άμεση και ενιαία αντίδραση του συνδικαλιστικού κινήματος στο θέμα των περιοχών Μετάθεσης και να προστατευτεί το σύνολο των καθηγητών, χωρίς να δίνεται προτεραιότητα στα προσωπικά συμφέροντα. Τις δράσεις που θα αναλάβουμε ως ΕΛΜΕ, θα τις αποφασίσουμε στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου».

Κάποια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ τόνισαν ότι θα πρέπει να επανέλθουν οι προηγούμενες Περιοχές Μετάθεσης.

Στη συνέλευση τονίστηκαν και τα ζητήματα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών που πολλοί τη συνδυάζουν και με το θέμα των νέων Περιοχών Μετάθεσης.

Πάντως από τα στελέχη της ΕΛΜΕ υπογραμμίστηκε ιδιαίτερα η μεγάλη συμμετοχή των καθηγητών στη χθεσινή συνέλευση. Βέβαια απόφαση δεν μπορούσε να παρθεί, αφού απαιτούταν η απαρτία, δηλαδή η παρουσία 700 καθηγητών.

Στο μεταξύ την πρόσληψη δύο αναπληρωτών δασκάλων και πέντε αναπληρωτών νηπιαγωγών ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας. Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από σήμερα Τρίτη 22 Ιανουαρίου έως και μεθαύριο Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013, όπου και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής που προσλήφθηκαν, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το