Photo Gallery, Πολιτική

Επίθεση Βενιζέλου στο Σαμαρά

Ξεκίνησε η προσωπική κόντρα ενόψει των εκλογών του Μαΐου

ΑΘΗΝΑ, 9. Σε οξύ και προσωπικό τόνο, απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εξίσου σφοδρή και προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την πρώτη προεκλογική του συγκέντρωση, στο κλειστό στάδιο του Αιγάλεω, το Σάββατο.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά «έναν πολιτικό λόγο που έρχεται από το βαθύ κομματικό παρελθόν», προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Τέτοιους πολιτικούς είχε δυστυχώς στη διαδρομή της Ιστορίας πολλούς η χώρα μας και γι’ αυτό ίσως φτάσαμε στο χείλος της καταστροφής».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι ούτε τώρα, στην τελική ευθεία των εκλογών, έχει αποκτήσει «αίσθηση της κατάστασης» και να κινηθεί, όπως είπε, «στο επίπεδο υπευθυνότητας που αρμόζει στην οριακή και κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας».
«Απέναντι σε αυτήν την αντίληψη της μικροκομματικής αυτοδυναμίας της ΝΔ, εμείς αντιτάσσουμε την στρατηγική της Αυτοδύναμης Ελλάδας, μια συμμαχία υπευθυνότητας, ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων και αλληλεγγύης. Και καλούμε προσωπικά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να αγωνιστεί μαζί μας, να αγωνιστούμε όλοι μαζί, για να προστατέψουμε τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.
Σε ανάλογο τόνο απάντησε στον κ. Βενιζέλο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, λέγοντας: «Αυτός που πρωταγωνίστησε στο να γονατίσει η χώρα και οδήγησε τους Έλληνες στην απελπισία, αφού έχασε κάθε αίσθηση ευθύνης για όσα  διέπραξε, μιλά, τώρα, για αυτοδύναμη Ελλάδα. Οι ανακρίβειες και το θράσος δεν έχουν όρια!».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του είχε επιτεθεί τόσο κατά του Γιώργου Παπανδρέου όσο και κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Καταφέραμε μέσα σε δύο χρόνια να διώξουμε το Γ. Παπανδρέου, αυτόν που με τα σφάλματα τα εγκληματικά -όπως οι δικοί του το λένε- έφερε τη χώρα στην καταστροφή. Το Γ. Παπανδρέου τον διώξαμε, τώρα θα διώξουμε και το ΠΑΣΟΚ».
«Κάποιοι λένε ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε αρχηγό άρα μπορεί να γίνει καλύτερο. Μόνον αφελείς μπορεί να πιστεύουν τέτοια πράγματα», είπε ο Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε λέγοντας: «Μαζί με τον κ. Παπανδρέου δεν ήταν ο κ. Βενιζέλος όταν καταδημαγωγούσαν το λαό, ότι λεφτά υπάρχουν; Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος δεν ήταν από τους βασικούς συντάκτες του μνημονίου που έφεραν τη χώρα ώς εδώ; Δεν ήταν αυτός που προέβλεπε ότι πέρυσι μπήκε πάτος στο βαρέλι;».

Ο Γ. Ραγκούσης

Την πρόθεσή του να απέχει αύριο, Μ. Δευτέρα, από την ψηφοφορία για την τροπολογία Γιαννίτση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης, κάνοντας λόγο για «αυτοκτονική διάθεση του πολιτικού συστήματος».
Ο ίδιος επεσήμανε ότι υπάρχει στο υπουργείο Εσωτερικών έτοιμο νομοσχέδιο, από το Μάιο του 2011, που αφορά τόσο στη χρηματοδότηση των κομμάτων, όσο και στη λειτουργία του κομματικού συστήματος. Όσον αφορά στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι ο νόμος περί ιθαγένειας που ψηφίστηκε επί των ημερών του στο υπουργείο Εσωτερικών, αφορά μόνο στους νόμιμους μετανάστες και κανείς παράνομος μετανάστης δεν μπορεί να κάνει χρήση.
Παράλληλα, ο κ. Ραγκούσης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι επί των κυβερνήσεών της έγιναν αθρόες νομιμοποιήσεις παράνομων μεταναστών. Στο μεταξύ ένας ακόμη από τους εκλεγέντες με το ΠΑΣΟΚ βουλευτές, ο Χρήστος Κατσούρας από τη Θεσπρωτία, ανακοίνωσε πως «ανταποκρίνεται στο κάλεσμα» του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου, επανεντασσόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Περικοπές στις κρατικές δαπάνες θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση

Σειρά περικοπών σε όλες τις κρατικές δαπάνες θα κληθεί να αποφασίσει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές, όπως σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, τονίζοντας την ανάγκη να αλλάξει «ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος» από τις πολιτικές δυνάμεις, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».
Ο υπουργός υπογραμμίζει πως η χώρα έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε δαπάνες της τάξης 5,5% του ΑΕΠ το για το 2013-2014 -περίπου 11,5 δισ. ευρώ- στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου που θα ψηφιστεί τον Ιούνιο.  «Το 5,5% είναι αποκλειστικά και μόνο από περικοπές δαπανών» υπογραμμίζει, λέγοντας πως στόχος είναι η επιπλέον εξασφάλιση εσόδων 1,5% του ΑΕΠ από την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Ωστόσο, ο υπουργός σημειώνει ότι η δυσκολία ενδοκυβερνητικά που έγινε εμφανής στην υπόθεση εξοικονόμησης των 325 εκατ. ευρώ «δείχνει ότι θα πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές στον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος από τις πολιτικές δυνάμεις. Ο Φ. Σαχινίδης απορρίπτει επίσης ως «τεράστιο πολιτικό λάθος» τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις σε περίπτωση που δεν είναι δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης ούτε από τα δύο μεγάλα κόμματα, λέγοντας πως «μπορούν μόνο να προκαλέσουν αβεβαιότητα και ανασφάλεια».
Η 6η Μαΐου είναι η πιο πιθανή ημερομηνία εκλογών, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στη ΝΕΤ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. Προεκλογικές Εξαγγελίες Βενιζέλου Ζητάμε λοιπόν από το λαό την πρωτιά στις εκλογές και Αυτοδύναμη Ελλάδα. Αυτοδύναμη Ελλάδα σημαίνει: Ασφυκτική περιφρούρηση του συντάγματος από μονάδες των ΜΑΤ, ώστε να έχουμε τις ακόλουθες μεγάλες επιτυχίες: 1) παρεμπόδιση των πολιτών να αυτοκτονούν δημόσια, 2) παρεμπόδιση των πολιτών να εκφράζουν την συμπαράσταση τους στους απελπισμένους , 3) παρεμπόδιση και ξυλοδαρμό των δημοσιογράφων που τολμούν να καταγράφουν γεγονότα. Αυτοδύναμη Ελλάδα σημαίνει επίσης, να ψηφίζουμε μαζί με την Ν.Δ τη δανειακή. (το ξεπούλημα της Ελλάδας) Πρωτιά στις εκλογές σημαίνει: Συσπείρωση των αφελών Ελλήνων στους συνέταιρους της εξουσίας Π.Α.Σ.Ο.Κ και Ν.Δ. Προεκλογικές Εξαγγελίες Σαμαρά Με την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, ο λαός θα απολαύσει σε όλο το μεγαλείο της μια νέα Μεταπολίτευση Νέα Μεταπολίτευση στην απόλαυση, σημαίνει να κάνουμε κανάλια που Ξεκινούν από Πρέβεζα και φθάνουν στη πλατεία των Ιωαννίνων ώστε οι κάτοικοι να απολαμβάνουν τα θαλασσινά τους μπάνια. (Το είχε εξαγγείλει και ο Φίλης Δημήτριος). Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει να ψηφίζουμε μαζί με την Π.Α.Σ.Ο.Κ τη δανειακή, (το ξεπούλημα της Ελλάδας), Και μετά να τρομοκρατούμε το λαό ή με τη πρωτιά του Βενιζέλου, η το φόβο της ακυβερνησίας (δική μας θέση), ώστε να συσπειρωθούν οι αφελείς Έλληνες και πάλι στο δικό μας συνεταιρισμό της εξουσίας, Π.Α.Σ.Ο.Κ και Ν.Δ. Νέα μεταπολίτευση στη επιλογή, σημαίνει δημιουργία κατάλληλων χώρων όπου θα προσφέρονται και τα απαραίτητα μέσα για να μπορούν ανενόχλητα να αυτοκτονούν οι πολίτες, Θα τους επιτρέπετε να πηδούν και από γέφυρες νέας τεχνολογίας. Νέα Μεταπολίτευση στη Διοίκηση, σημαίνει ότι ο κάθε πολίτης, όταν θα συναλλάσσεται με το δημόσιο, θα δίνει μόνο τον αριθμό της ταυτότητάς του ή το ΑΦΜ του και θα είναι σίγουρος ότι πέρνοντας ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου το κούρεμα θα είναι 100 τα 100, και δεν θα περιμένει 30-40 χρόνια να πάρει κάτι.

Μοιραστείτε το