Photo Gallery, Αθλητισμός

Εντυπωσίασε ο Παπαχρήστος

 

Κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην τετράκωπο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας

Η ελληνική τετράκωπος με τον Παπαχρήστο πρώτο από αριστερά

 

 

 

Η ελληνική κωπηλασία θριάμβευσε στο Μπλεντ και ο Βόλος έδωσε δυναμικό «παρών». Ο αθλητής του ΟΕΑ/ΝΑΒ Στέργιος Παπαχρήστος κατέκτησε με την τετράκωπο χωρίς πηδαλιούχο το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας. Στις γυναίκες «χρυσό» ήταν το δίδυμο Τσιάβου-Γιαζιτζίδου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

 

 

 

Μεγάλη ημέρα η χθεσινή για την ελληνική αλλά και για τη βολιώτικη κωπηλασία ειδικότερα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Μπλεντ της Σλοβενίας. Ο Βολιώτης Στέργιος Παπαχρήστος μαζί με τους Γιώργο Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Χρήστου κέρδισαν τις εντυπώσεις στην τετράκωπο χωρίς πηδαλιούχο.

Μετά από καταπληκτική κούρσα κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο σ’ ένα τρομερά δύσκολο αγώνισμα. Κι αυτό γιατί είχαν να αντιμετωπίσουν τους Βρετανούς και τους Αυστραλούς, που έχουν στεφθεί χρυσοί Ολυμπιονίκες.

Η «μάχη» φούντωσε από την αρχή. Οι Βρετανοί και οι Αυστραλοί έκαναν καλύτερη εκκίνηση και μέχρι τα 1750 είχαν το «ένα-δύο» στην κούρσα. Ωστόσο λογάριαζαν χωρίς την Ελλάδα. Οι πρωταθλητές μας με καταπληκτικό ντεμαράζ ξεπέρασαν τους Αυστραλούς και απείλησαν τους πανίσχυρους Βρετανούς, οι οποίοι όμως άντεξαν στην πίεση και στο τέλος πανηγύρισαν τη νίκη.

Ωστόσο και το αργυρό μετάλλιο θεωρείται τεράστια επιτυχία για το ελληνικό πλήρωμα, το οποίο επανέλαβε το περσινό κατόρθωμα στην αντίστοιχη διοργάνωση στη λίμνη Καραπίρο στη Νέα Ζηλανδία. Ο Στέργιος Παπαχρήστος ήταν πανευτυχής για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου και εξηγεί τον λόγο στη «ΘτΔ»:

«Νιώθαμε πολύ δυνατοί πριν τον αγώνα. Έπρεπε να έχουμε καλή τεχνική για να κερδίσουμε ένα μετάλλιο. Ξέραμε από την αρχή τις δυνατότητες της Βρετανίας και της Αυστραλίας, αλλά με σωστή τακτική τα καταφέραμε. Γνωρίζαμε ότι οι Αυστραλοί πάντα κάνουν εκρηκτικό ξεκίνημα. Εμείς τους αφήσαμε να είναι μπροστά και στα τελευταία 250 μέτρα επιταχύναμε τον ρυθμό μας. Η τακτική του προπονητή μας δικαιώθηκε, αφού τελικά πήραμε τη δεύτερη θέση, ενώ πιέσαμε και τους Βρετανούς, οι οποίοι δεν περίμεναν ότι θα κέρδιζαν τόσο δύσκολα. Είμαστε πανευτυχείς γιατί η πρόκρισή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες συνοδεύτηκε και με ένα αργυρό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Ο αθλητής του ΟΕΑ/ΝΑΒ δεν ξέχασε όσους βρέθηκαν στο πλευρό τους: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όσους πίστεψαν σε μας και μας στήριξαν όλον αυτόν τον καιρό. Οπωσδήποτε την οικογένειά μου, που βρίσκεται διαρκώς δίπλα μου καθώς και στον σύλλογο όπου ανήκω, τον ΟΕΑ/ΝΑΒ. Φυσικά πολλά οφείλω και στον προπονητή μας στον όμιλο, τον κ. Κώστα Καμένο, ο οποίος με έχει βοηθήσει σημαντικά για να φτάσω σ’ αυτό το επίπεδο. Όλα τα παιδιά έχουμε τρομερή όρεξη για δουλειά και στο Λονδίνο θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τιμήσουμε την Ελλάδα και την πόλη μας».

Τώρα επόμενος στόχος για τον Στέργιο Παπαχρήστο είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στη Βουλγαρία, με ένα μετάλλιο να βρίσκεται μέσα στις δυνατότητες του Βολιώτη πρωταθλητή.

 

«Χρυσό» δίδυμο

στο σκιφ γυναικών

Η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου στέφθηκαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών για δεύτερη φορά στην καριέρα τους. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες έκαναν φανταστική κούρσα και δίκαια έκοψαν πρώτες το νήμα.

Τα δύο κορίτσια εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως και οι Παναγιώτης Μαγδανής και Λευτέρης Κόνσολας που πήραν τη δεύτερη θέση στον μικρό τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών.

Θυμίζουμε ότι προχθές ο Νίκος και ο Απόστολος Γκουντούλας είχαν τερματίσει τέταρτοι στον τελικό της δίκωπου άνευ πηδαλιούχου και σφράγισαν και εκείνοι το εισιτήριο για το Λονδίνο. Το ελληνικό πλήρωμα έκανε χρόνο έξι λεπτά και 23.13 δευτερόλεπτα. Στα πρώτα 1.500μ. βρίσκονταν σταθερά στην πρώτη τριάδα, ωστόσο η ιταλική βάρκα προσπέρασε την αντίστοιχη ελληνική στο τέλος.

Οι αδελφοί Γκουντούλα είχαν ανέβει στο παγκόσμιο βάθρο στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις: Πέρυσι στη Νέα Ζηλανδία ήταν δεύτεροι στην τετράκωπο άνευ (μαζί με τους Στέργιο Παπαχρήστο και Γιάννη Τσίλη) και το 2009 τρίτοι στη δίκωπο άνευ. Ωστόσο η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ισοδυναμεί έτσι κι αλλιώς με μετάλλιο για τους δίδυμους Νίκο και Απόστολο Γκουντούλα.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το