Photo Gallery, Αθλητισμός

Η αγωνία… χτυπάει κόκκινο

Καθοριστική θα είναι αυτή η εβδομάδα για τον Ολυμπιακό Β. για τη συμμετοχή του στη Σούπερ Λιγκ

 

 

Άλλη μια δύσκολη εβδομάδα – ίσως η πιο καθοριστική – ξεκινά από σήμερα για τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι διοικούντες περιμένουν με αγωνία την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την επανεξέταση του φακέλου, προκειμένου να αποδείξουν πως η νέα τάξη πραγμάτων στον Ολυμπιακό δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη διοίκηση και δη με τον Αχιλλέα Μπέο. Κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με μετοχολόγιο αναμένεται να ρυθμιστούν μέχρι αύριο και από εκεί και πέρα, εφόσον επανεξεταστεί ο φάκελος, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει, πλέον, κανένα πρόβλημα προκειμένου να χορηγηθεί από την ΕΕΑ το πολυπόθητο πιστοποιητικό.

Η επιτροπή, πάντως, δεν έχει αποφανθεί ακόμη αν θα εξετάσει τον φάκελο του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς περιμένει και τη γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους. Στον Ολυμπιακό, ωστόσο, αισιοδοξούν πως η ΕΕΑ θα επανεξετάσει την  υπόθεση και η ομάδα θα εξασφαλίσει το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Θυμίζουμε, πως εκκρεμεί και η προσφυγή της ΠΑΕ στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με την οποία ζητά την αναστολή της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, με την οποία ο  Ολυμπιακός αποβλήθηκε από τα επαγγελματικά πρωτάθλημα. Το βολιώτικο συγκρότημα δικαιώθηκε αρχικά από το Διοικητικό Εφετείο με την προσωρινή διαταγή αναστολής της απόφασης, πράγμα που σημαίνει πως μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα καμία ομάδα δεν μπορεί να πάρει τη θέση του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα η ΕΕΑ δεν μπορεί να εξετάσει κανέναν άλλο φάκελο υποψήφιας ομάδας να αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν θέλει να μπλοκάρει το πρωτάθλημα. Εκείνο που ζητά είναι να ισχύσει η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και η ομάδα να παίξει στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Αναφερόμενος στο θέμα ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, με δηλώσεις του τόνισε: ««Θεωρώ ότι καθοριστικό ρόλο θα παίξει το έγγραφο της FIFA. Μπορεί να πιέσει την κατάσταση πριν τις 13 Σεπτεμβρίου. Έγιναν λάθη εκατέρωθεν, τα οποία εμείς φροντίσαμε και διορθώσαμε. Δεν θέλουμε να μπλοκάρουμε το πρωτάθλημα, θέλουμε το πιστοποιητικό για να παίξουμε μπάλα».

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι προγραμματισμένη για τις 13 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε. Οι διοικούντες την ΠΑΕ, σε συνεργασία με το νομικό επιτελείο συνεχίζουν τις κινήσεις τους, με στόχο τη δικαίωση της ομάδας και την εξασφάλιση του πιστοποιητικού.

Πάντως, θεωρείται δύσκολο – ακόμη και αν δικαιωθεί τις προσεχείς μέρες ο Ολυμπιακός Βόλου – να παίξει η ομάδα την 2η αγωνιστική με τον Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό. Το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ από το ματς της 3ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

 

Έδειξε έτοιμος

με Κέρκυρα

Από την πλευρά τους οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου συνεχίζουν να κάνουν υπομονή, περιμένοντας με αγωνία τις εξελίξεις και ελπίζοντας πως η περιπέτεια θα έχει αίσιο τέλος για την ομάδα.

Στο προχθεσινό φιλικό με την Κέρκυρα οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν έτοιμοι αγωνιστικά, παρά το ψυχολογικό βάρος που υπάρχει στην ομάδα, από το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αυτή τη στιγμή σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται φέτος ο Ολυμπιακός Βόλου.

Το βολιώτικο συγκρότημα έχοντας πολλές απουσίες, καθώς δεν αγωνίστηκαν οι διεθνείς Ζαραδούκας, Μητρόπουλος, Σκέμπρι, ο τραυματίας Σολάκης, καθώς και οι Σανκαρέ και Μόνχε, κατάφερε να κερδίσει με 2-0, να παρουσιάσει ένα πολύ καλό πρόσωπο (στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα), ικανοποιώντας τους 2.500 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Πανθεσσαλικό.

Για 70 λεπτά ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος από την Κέρκυρα και ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο έδειξε δείγματα εξαιρετικής ομάδας. Δεν ήταν μόνο τα δύο τέρματα που σημείωσε στο διάστημα αυτό, ήταν η καλή ανάπτυξη που είχε η ομάδα, με τον Χαβιέ Ουμπίντες να κάνει σπουδαίο παιχνίδι. Ο Αργεντινός μέσος ήταν ο οργανωτής του παιχνιδιού του Ολυμπιακού, ενώ όποτε του δινόταν η ευκαιρία γινόταν και επιθετικός, πετυχαίνοντας με κεφαλιά το δεύτερο γκολ για τους «ερυθρόλευκους». Στο ενεργητικό του – εκτός από το γκολ που πέτυχε – καταγράφονται δύο εξαιρετικές μπαλιές στον Μπρέσκα, ο οποίος έχασε σπουδαίες ευκαιρίες να σκοράρει, αλλά και τα αμέτρητα χιλιόμετρα που έτρεξε.

Πολύ καλή παρουσία στο χώρο της μεσαίας γραμμής είχαν και οι Νταρμπιόν, Κάσχιο, με τον Γάλλο να ανοίγει το σκορ για τον Ολυμπιακό με την συμπλήρωση 15 λεπτών στο ματς. Όσο για τον Κάσχιο, έδωσε πολλές μάχες, ενώ έβγαλε και ορισμένες πολύ καλές μπαλιές, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του βολιώτικου συγκροτήματος.

Εξαιρετική εμφάνιση και από τον Γιακούποβιτς, ο οποίος έδειξε τη μεγάλη του κλάση σε δύο περιπτώσεις, αποσοβώντας σίγουρα γκολ. Θετική παρουσία στο ματς είχε και ο Σέλεζι.

Ο Ολυμπιακός είχε ρυθμό στο παιχνίδι του, ήταν μια ομάδα που ήξερε τι ζητούσε μέσα στο γήπεδο, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Αμυντικά στο πρώτο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν αρκετά καλά, όμως, στο τελευταίο 20λεπτο παρουσίασαν αδυναμίες και μάλλον στάθηκαν τυχεροί που δεν παραβιάστηκε η εστία του Γιακούποβιτς (δύο φορές ο Λαμπρόπουλος σημάδεψε τα δοκάρια του Ολυμπιακού).

Ο Χάβι Γκράθια, μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε ικανοποιημένος από τη συνολική εικόνα της ομάδας, ενώ εξήρε τον επαγγελματισμό των παικτών του:

«Η ομάδα προερχόταν από μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, ωστόσο, η εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την Κέρκυρα ήταν πολύ καλή. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κατοχή της μπάλας, καλή κυκλοφορία, ενώ πετύχαμε και δύο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο αμυνθήκαμε μετά και τις αλλαγές που έγιναν στο ματς, τόσο από πλευράς αντιπάλου, όσο και από εμάς. Γενικά είμαι ευχαριστημένος από την συνολική εικόνα της ομάδας.

Οι παίκτες, αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνά ο σύλλογος, δείχνουν πως είναι επαγγελματίες, έχουν μεγάλη θέληση, κάνουν τεράστια υπομονή και αυτόν τον επαγγελματισμό δεν τον συναντάς εύκολα σε άλλες ομάδες».

Πάντως, τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού συνεχίζουν να κάνουν υπομονή και προσπαθούν να δουλεύουν όσο το δυνατόν καλύτερα στις προπονήσεις, το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε ο Χαλίφα Σανκαρέ (όπως γράψαμε και χθες), ήρθε να «ταράξει» τα νερά στην ομάδα. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε μια λογομαχία με τον προπονητή πριν το παιχνίδι του Σαββάτου με την Κέρκυρα και για το λόγο αυτό δεν αγωνίστηκε. Πάντως, το κλίμα ήταν ήδη… στραβό για τον Σανκαρέ εξαιτίας ενός ακόμη περιστατικού που συνέβη μέσα στην εβδομάδα και πλέον καλείται η διοίκηση να αποφασίσει, αν θα υπάρξει τιμωρία για τον ποδοσφαιριστή. Τις προσεχείς μέρες αναμένονται εξελίξεις στο θέμα.

Από εκεί και πέρα οι «ερυθρόλευκοι» γυμνάστηκαν χθες το πρωί, ενώ το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει απογευματινή προπόνηση.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το