Photo Gallery, Τοπικά

Ενισχυτική Διδασκαλία στα Γυμνάσια

 

Υποβολή αιτήσεων από αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου και ωρομίσθιους
Υποβολή αιτήσεων από αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου και ωρομίσθιους

Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας αρχίζει μέσα στις επόμενες ημέρες στα Γυμνάσια του Νομού Μαγνησίας. Ήδη οι μαθητές υποβάλουν τις αιτήσεις, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει και η υποβολή των αιτήσεων από τους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου και τους ωρομίσθιους.

Στη Μαγνησία καθορίστηκαν ήδη από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα Γυμνάσια που θα λειτουργήσουν ως Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να προσλάβει γύρω στους 7.000 αναπληρωτές και ωρομίσθιους για τους δύο περίπου μήνες που απομένουν μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Τα μαθήματα που θα διδάσκονται οι μαθητές του Γυμνασίου, είναι η Φυσική, η Χημεία, τα Αρχαία, η Γλώσσα, τα Μαθηματικά και τα Αγγλικά.

Οι ώρες διεξαγωγής των μαθημάτων θα είναι από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Μεθαύριο Δευτέρα τα Γυμνάσια που ορίστηκαν ως Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας, θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σχετικά με τον αριθμό μαθητών που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Στη συνέχεια η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα καλέσει τους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου αλλά και τους ωρομίσθιους να υποβάλουν αίτηση για να διδάξουν.

Τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας στη Μαγνησία και τα σχολεία που θα εξυπηρετούν, είναι τα εξής: Γυμνάσιο Βελεστίνου (Στεφανοβίκειο, Κανάλια), 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού (2ο Γυμνάσιο Αλμυρού, Σούρπης, Πτελεού, Ευξεινούπολης), Ζαγοράς, Αργαλαστής (Τσαγκαράδα, Μηλιές, Τρίκερι), 1ο Νέας Ιωνίας (2ο, 3ο, 4ο Νέας Ιωνίας, 4ο και 7ο Βόλου, Μουσικό), Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου, Νέας Αγχιάλου, 3ο Βόλου (1ο, 2ο, 5ο, 6ο, 8ο, 9ο, 10ο, Αγριάς, Λεχωνίων, Ιωλκού).

Παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα αρχίζει πολύ αργά, υπάρχει ενδιαφέρον από τους μαθητές. Ήδη στο 3ο Γυμνάσιο έχουν καταθέσει αιτήσεις γύρω στους 30 μαθητές που κυρίως προέρχονται από τη Γ’ Τάξη Γυμνασίου. Οριστική εικόνα σχετικά με τον αριθμό των αιτήσεων θα διαμορφωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το υπουργείο Παιδείας θα ορίσει μια επιτροπή συντονισμού και παρακολούθησης του προγράμματος, προκειμένου, όσα Τμήματα δεν λειτουργούν σωστά, να κλείνουν.

Το πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και για τις τρεις Τάξεις είναι από δώδεκα ώρες. Ειδικότερα:

Α’ Τάξη: Τέσσερις ώρες Μαθηματικά, δύο ώρες Αρχαία Ελληνικά, τρεις ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και τρεις ώρες Αγγλικά.

Β’ Τάξη: Τέσσερις ώρες Μαθηματικά, δύο ώρες Αρχαία Ελληνικά, δύο ώρες Νεοελληνική Γλώσσα, δύο ώρες Φυσική, μία ώρα Χημεία και μία ώρα Αγγλικά.

Γ’ Τάξη: Τέσσερις ώρες Μαθηματικά, δύο ώρες Αρχαία ελληνικά, δύο ώρες Νεοελληνική Γλώσσα, δύο ώρες Φυσική, μία ώρα Χημεία και μία ώρα Αγγλικά.

Η Ενισχυτική Διδασκαλία είχε σχεδόν εξαφανιστεί από τα Γυμνάσια τα τελευταία δύο χρόνια. Τώρα επανέρχεται, ενώ υπάρχει ο στόχος, προκειμένου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να αρχίσει συστηματικά και χωρίς καθυστερήσεις.

Στα Λύκεια του Μαγνησίας ήδη υλοποιείται πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης με τα αρμόδια Κέντρα να είναι το 1ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας και το 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου.

Κατάληψη

στα 2ο-8ο

Γυμνάσια

Κατάληψη στα 2ο και 8ο Γυμνάσια Βόλου πραγματοποίησαν χθες οι μαθητές των δύο σχολείων. Οι μαθητές είχαν ξανακάνει κατάληψη την περασμένη Τετάρτη, όπου προκλήθηκε και ένταση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το