Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Εκτεταμένες ζημιές στο πρώην Πολυκλαδικό

Το Σαββατοκύριακο άγνωστοι προκάλεσαν στο σχολικό συγκρότημα φθορές
Το Σαββατοκύριακο άγνωστοι προκάλεσαν στο σχολικό συγκρότημα φθορές

Σπασμένα παράθυρα, χαλασμένα παγκάκια, τοίχοι που γέμισαν με μπογιές είναι μερικές μόνο από τις φθορές που προκάλεσαν άγνωστοι στο σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού το περασμένο Σαββατοκύριακο. Εκπαιδευτικοί συνδέουν τις φθορές με τα επεισόδια που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο, μεταξύ οπαδών στο πλαίσιο του φάιναλ φορ για το κύπελλο μπάσκετ.

Καθηγητές και μαθητές μετέβησαν χθες το πρωί στο σχολείο και αντίκρισαν μια εικόνα διαφορετική από αυτή που είχαν, όταν αποχωρούσαν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. Στα τζάμια, αλλά και σε αρκετά σημεία της εξωτερικής πλευράς του διδακτηρίου άγνωστοι είχαν ρίξει μπογιές και χρώματα με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια εντελώς αντιαισθητική εικόνα. Επίσης, βρέθηκαν τζάμια από παράθυρα που ήταν σπασμένα, ενώ ζημιές έγιναν και στα λιγοστά παγκάκια που υπάρχουν στον αύλειο χώρο για να κάθονται οι μαθητές, στα οποία οι άγνωστοι τα «έλουσαν» με μπογιές, με αποτέλεσμα να έχουν αχρηστευτεί.

Φθορές προκλήθηκαν και στις κλειδαριές του κυλικείου, ενώ παράλληλα στον αύλειο χώρο του σχολείου βρέθηκαν δεκάδες μπουκάλια από μπύρες και πολλά αποτσίγαρα. Η διεύθυνση του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας απευθύνθηκε ήδη στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, αλλά και στη σχολική επιτροπή για να συνδράμουν, ενώ χθες μαθητές βοήθησαν στον καθαρισμό που πραγματοποιήθηκε χθες.

Ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης τόνισε πως χθες το πρωί αντιμετωπίσαμε μια αντιαισθητική κατάσταση στον αύλειο χώρο του σχολείου μας και στο διδακτήριο με πολλούς χώρους να έχουν γεμίσει μπογιές και δεκάδες μπουκάλια μπίρας να είναι πεταμένα στον αύλειο χώρο. Το περασμένο Σάββατο στο πλαίσιο των αγώνων μπάσκετ, προφανώς οπαδοί του ΠΑΟΚ εισήλθαν στο σχολείο και άρχισαν να γράφουν συνθήματα για την ομάδα τους στους τοίχους του σχολείου. Την επομένη άγνωστοι εισήλθαν στον αύλειο χώρο του σχολείου και άρχισαν να ρίχνουν μπογιές για να σβήσουν τα συνθήματα. Αλλά δεν έμειναν μόνο εκεί, καθώς επιχείρησαν να εισέλθουν στο κυλικείο, όπου εκτός από την κεντρική κλειδαριά είχε και άλλες δύο εξωτερικές κλειδαριές ασφαλείας. Τελικά οι άγνωστοι δεν μπόρεσαν να μπουν στο κυλικείο, αλλά προκάλεσαν ζημιές και έριξαν μπογιές. Εμείς ειδοποιήσαμε άμεσα το Δήμο Βόλου για να παρέμβει και να αποκαταστήσει τις ζημιές, καθώς τα οικονομικά του σχολείου δεν το επιτρέπουν. Επίσης στις προσπάθειες που κάναμε χθες για να βελτιωθεί κάπως η εικόνα του σχολείου, βοήθησαν και μαθητές.

«Ζήσε Μέρες Ραδιοφώνου» στο 2ο ΕΠΑΛ 

Ο Ηλεκτρονικός Τομέας του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με το 1ο ΣΕΚ Βόλου διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Ζήσε Μέρες Ραδιοφώνου».

Πρόκειται για εκδήλωση, η οποία φιλοδοξεί να εισάγει μαθητές και εκπαιδευτικούς στη δημιουργία ραδιοφωνικών εκπομπών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 στις 19:00, στο εργαστήριο Οπτικοακουστικών Συστημάτων του σχολείου στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας Νομού Μαγνησίας (μαθητές και εκπαιδευτικούς) της Β’θμιας Εκπαίδευσης.

Στόχοι της εκδήλωσης είναι οι συμμετέχοντες: 1) Να γνωρίσουν τις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού του σχολείου. Ο ραδιοφωνικός σταθμός φιλοξενείται από το Σεπτέμβριο του 2011 στο Εργαστήριο Οπτικοακουστικών Συστημάτων του Ηλεκτρονικού Τομέα του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, 2) να παρακολουθήσουν σύντομες παρουσιάσεις από επαγγελματίες ραδιοφωνικούς παραγωγούς για το μαγικό κόσμο του ραδιοφώνου και τα μυστικά μιας επιτυχημένης εκπομπής και τέλος, 3) να ενημερωθούν για το πώς θα οργανώσουν τις δικές τους ραδιοφωνικές εκπομπές, χρησιμοποιώντας στοιχειώδη προσωπικό ή σχολικό εξοπλισμό.

Οι εκπομπές αυτές θα ενταχθούν στη ροή του προγράμματος αποτελώντας τη βάση για την ανάπτυξη του πρώτου αμιγώς εκπαιδευτικού ραδιοφωνικού σταθμού, μέσω διαδικτύου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της εκδήλωσης, καθώς και σύντομα βιογραφικά στοιχεία για τους ομιλητές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν επισκεπτόμενοι την ηλεκτρονική διεύθυνση του ραδιοφώνου του Εργαστηρίου Οπτικοακουστικών Συστημάτων http://radio.mysch.gr ή στα τηλέφωνα του 2ου  ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας (2421084030 και 2421065925).

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013 είτε στα παραπάνω τηλέφωνα, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Επιστημονικοί υπεύθυνοι της εκδήλωσης είναι οι εκπαιδευτικοί του Ηλεκτρονικού Τομέα: Κωνσταντίνος Αμυγδαλίτσης και Αντώνιος Αδριανίδης.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το