Photo Gallery, Τοπικά

Ειδικό αφιέρωμα για Βόλο- Πήλιο στο Travel Channel

 

Το αγγλικό τηλεοπτικό κανάλι «Travel Channel», το οποίο παρακολουθούν εκατομμύρια τηλεθεατές και το οποίο εκπέμπει και στην Ελλάδα μέσω της δορυφορικής πλατφόρμας «Nova», θα παρουσιάσει το Βόλο και το Πήλιο σε ένα από τα αφιερώματά του στην Ελλάδα. Συνεργείο του τηλεοπτικού καναλιού βρέθηκε στην Μαγνησία την Τρίτη 24 Απριλίου και έκανε λήψεις για τις ανάγκες του αφιερώματος. Στο μεταξύ, ξεκίνησε στα Κέντρα Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΠ) η υποβολή αιτήσεων από αγρότες για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ.

Σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΕΟΤ το αγγλικό τηλεοπτικό κανάλι απέστειλε στο Βόλο και το Πήλιο τριμελές συνεργείο, αποτελούμενο από σκηνοθέτη και δύο κάμεραμεν, που έκανε λήψεις εικόνων για τις ανάγκες του αφιερώματος, προκειμένου να προβληθεί τουριστικά ο νομός.

Ειδικότερα βιντεοσκοπήθηκε η πόλη του Βόλου με επίκεντρο το λιμάνι, η «Αργώ», για την οποία έγινε ενημέρωση προς τον Άγγλο σκηνοθέτη, πως κατασκευάστηκε με υλικά και εργαλεία, όπως και το θρυλικό πλοίο, ο αρχαιολογικός χώρος των Πευκακίων και η ευρύτερη περιοχή. Το τηλεοπτικό συνεργείο στη συνέχεια περιηγήθηκε στο Πήλιο και συγκεκριμένα στο Μυλοπόταμο, στην Τσαγκαράδα, στις Μηλιές και στη Μακρινίτσα, όπου μάλιστα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας που τους συνόδευε, κ. Γ. Ζαφείρη, δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για τις φυσικές καλλονές και τα ανθρώπινα δημιουργήματα.

Γεύμα τους παρατέθηκε σε ταβέρνα στην Αγ. Κυριακή Τσαγκαράδας, ενώ συνολικά οι λήψεις έφθαναν σε διάρκεια τις δύο ώρες. Σύμφωνα με τον κ. Ζαφείρη, οι Άγγλοι μίλησαν για ένα θαύμα της φύσης, καθώς όπως είπαν, σε κανένα μέρος του κόσμου, όπου έχουν ταξιδέψει, δεν υπάρχει βουνό με χιόνι και σε λίγα λεπτά της ώρας να βρίσκεσαι στη θάλασσα και να κάνεις μπάνιο…

Ακόμη στους Άγγλους έγινε ενημέρωση για τα τοπικά προϊόντα, όπως τα γλυκά κουταλιού, τα κάστανα, τα βότανα.

Το συνεργείο συνόδευαν επίσης η κ. Θέμις Παναγιωτοπούλου, υπάλληλος της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΟΤ, καθώς και η κ. Ελένη Προγγίδη από την ΠΥΤ Θεσσαλίας.

Μετά το Βόλο το αγγλικό τηλεοπτικό συνεργείο επισκέφθηκε τα Μετέωρα, όπου επίσης έκανε λήψεις και όπου συνοδός τους ήταν ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Καλαμπάκας. Ακολούθως επισκέφθηκαν τα Ζαγοροχώρια, όπου και διανυκτέρευσαν.

Το αφιέρωμα του «Travel Channel» στην Ελλάδα θα περιλαμβάνει και άλλες περιοχές, όπως την Αθήνα, την Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Ρόδο, την Κρήτη.

 

Κοινωνικός τουρισμός από τον ΟΓΑ

Ξεκίνησε  στα ΚΕΠ και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών του ΟΓΑ για το έτος 2012, όπως ανακοίνωσε η Αγροτική Εστία.

Δικαιούχοι είναι:

-Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ.
-Οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερήλικων.
-Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης).
-Τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, παιδιά).
-Χήρες και ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου ΟΓΑ.
Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι, είναι:

-Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.
-Βιβλιάρια Υγείας ΟΓΑ θεωρημένα – σε ισχύ για το έτος 2012, (ατομικό και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας.
-Ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης ή Απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή Απόκομμα καταβολής εισφορών ασφαλισμένου.
-Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ, θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ.
Η διάρκεια ισχύος του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού είναι μέχρι 31/03/2013, ενώ για τα προγράμματα εκδρομών και δωρεάν παροχής βιβλίων είναι έως 31/12/2012.
Από το ίδιο Κ.Ε.Π. που ο ασφαλισμένος ή συνταξιούχους υπέβαλε την αίτηση για συμμετοχή στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών, θα πληροφορηθεί τα αποτελέσματα της κλήρωσης (σε ποιο πρόγραμμα θα συμμετάσχει) και να παραλάβει τα σχετικά Δελτία συμμετοχής του, για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και των εκδρομών.
Τα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για το 2012, στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν οι δικαιούχοι είναι:
-Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού:
Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού περιλαμβάνει 8ήμερες διακοπές σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια / διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping) και απευθύνεται σε 120.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη (χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή του δικαιούχου ή με μικρή συμμετοχή ανάλογα της κατηγορίας του καταλύματος που θα επιλέξει ο δικαιούχος). (Διάρκεια ισχύος έως 31/03/2013).
-Εκδρομικό πρόγραμμα:
To εκδρομικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 3ήμερες εκδρομές, οι οποίες διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ και απευθύνεται σε 20.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Το ποσό της οικονομικής συνεισφοράς του δικαιούχου ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο στο ποσό των 20 ευρώ ανά άτομο και ανά εκδρομή. (Διάρκεια ισχύος έως 31/12/2012)
-Παροχή δωρεάν βιβλίων:

Το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων απευθύνεται σε 300.000 δικαιούχους (ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ), η δε αξία της παροχής ανέρχεται στα 20 ευρώ. (Διάρκεια ισχύος έως 31/12/2012).

ΔΗΜΟ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το