Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Δωροεπιταγές θα χορηγήσει η Μητρόπολη σε απόρους

  Ενόψει του Πάσχα, ενώ και οι ενορίες θα μοιράσουν τρόφιμα
Ενόψει του Πάσχα, ενώ και οι ενορίες θα μοιράσουν τρόφιμα

Από αύριο Τετάρτη θα ξεκινήσει ουσιαστικά η χορήγηση δωροεπιταγών από τη Μητρόπολη Δημητριάδος στους απόρους ενόψει του Πάσχα, ενώ σε εξέλιξη είναι το πρόγραμμα χορήγησης τροφίμων από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, όπου συμμετέχει η τοπική Εκκλησία. Ήδη διανεμήθηκε η πρώτη παρτίδα τροφίμων σε άπορες οικογένειες.

Από την Κοινωνική Υπηρεσία της Μητρόπολης Δημητριάδος ολοκληρώνονται οι διαδικασίες με τους δικαιούχους που θα λάβουν το βοήθημα, ενώ υπάρχει συνεργασία και με τις ενορίες οι οποίες ενημερώνουν για τα άτομα που έχουν πραγματικά ανάγκη να βοηθηθούν.

Δωροεπιταγές είχε προσφέρει η Μητρόπολη σε οικογένειες και μοναχικά άτομα και την περίοδο των Χριστουγέννων. Μάλιστα τότε το συνολικό ποσό που διατέθηκε, είχε ενισχυθεί και από τον Έρανο Αγάπης που πραγματοποίησε η Μητρόπολη Δημητριάδος.

Πλέον η περίοδος είναι «νεκρή», έσοδα δεν υπάρχουν και γι’ αυτό το λόγο το οικονομικό ποσό θα είναι μειωμένο. Πάντως από τη Μητρόπολη εκτιμάται ότι και πάλι θα εξυπηρετηθούν αρκετά άτομα.

Συγχρόνως οι ενορίες κάνουν τις τελευταίες ετοιμασίες, ώστε να μοιράσουν στους απόρους που εξυπηρετούν καθημερινά μέσω των Σπιτιών Γαλήνης, τα δέματα με  τα τρόφιμα για να περάσουν το Πάσχα. Μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη οι ενορίες θα προσφέρουν δέματα με τρόφιμα, ενώ τα Σπίτια Γαλήνης θα λειτουργήσουν ξανά τη Δευτέρα του Πάσχα την Κυριακή του Θωμά.

Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος του ιερού ναού Μεταμόρφωσης π. Χρυσόστομος Παπαδόπουλος «από την αρχή της Σαρακοστής συγκεντρώνουμε τρόφιμα για να τα διαθέσουμε στους απόρους το Πάσχα. Θα μοιράσουμε δέματα σε όλους όσοι σιτίζονται καθημερινά από το Σπίτι Γαλήνης, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που θα εμφανιστούν αυτές τις ημέρες και θα χρειάζονται βοήθεια».

Παράλληλα είναι σε εξέλιξη το πρόγραμμα διάθεσης τροφίμων από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Δημητριάδος. Κάθε μήνα 35 κιλά από τρόφιμα αλλά και απορρυπαντικά θα προσφέρονται σε οικογένειες με κάποιες προϋποθέσεις. Ειδικότερα οι όροι είναι οι ωφελούμενοι να είναι Έλληνες, η οικογένεια να έχει ανήλικο παιδί και το φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τις 8.200 ευρώ.

Όπως τονίζεται από ιερείς, ήδη μοιράστηκε η πρώτη παρτίδα από τρόφιμα σε απόρους. Πρόκειται για μια σημαντική «ανάσα», αφού μπορούν να καλύψουν άμεσες ανάγκες στη διατροφή τους.

Η υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Πνευματικού Κέντρου κ. Νάντια Παπαγεωργίου σημείωσε ότι «μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, πιθανότατα Τετάρτη-Πέμπτη, θα αρχίσει η διάθεση δωροεπιταγών από την Κοινωνική Υπηρεσία της τοπικής Εκκλησίας προς τους απόρους. Τον ακριβή αριθμό των ατόμων που θα εξυπηρετήσουμε, δεν τον γνωρίζουμε ακόμη, ωστόσο θα είναι αρκετοί. Άπορες οικογένειες θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο, αφού οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες. Με τη δωροεπιταγή οι άποροι θα μπορούν να πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ και να αγοράζουν τρόφιμα και ό,τι άλλο χρειάζονται. Πάντως και τα Χριστούγεννα υπήρχαν κάποιοι που έλαβαν τη δωροεπιταγή και τελικά δεν την αξιοποίησαν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το