Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Αλυκές όπως… Μύκονος

 

Με 36.500 ευρώ το χρόνο εκμισθώθηκε η δημοτική πλαζ
Με 36.500 ευρώ το χρόνο εκμισθώθηκε η δημοτική πλαζ

Νεαρή επιχειρηματίας, που δεν εμπλέκεται με την τοπική κοινωνία και ειδικεύεται στην οργάνωση παραλιών, «χτύπησε» και κέρδισε τον διαγωνισμό αξιοποίησης της πλαζ των Αλυκών.

Την πλαζ των αναλαμβάνει νεαρή επιχειρηματίας για 12 χρόνια, που συνεργάζεται με τον επιχειρηματία Τάσο Παπανδρέου, γνωστό από ραδιοτηλεοπτικές, θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές.

Η επιχειρηματίας που ειδικεύεται σε οργάνωση παραλιών με επαγγελματικούς όρους,  σε νησιά όπως η Μύκονος, ενημερώθηκε μέσω ίντερνετ για τον διαγωνισμό  της πλαζ των Αλυκών.

Η ίδια τόνισε πως ο χώρος της πλαζ είναι εγκαταλελειμμένος και θα απαιτηθούν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να λειτουργήσει φέτος, έστω με ημίμετρα.Το σχέδιο της εταιρείας να την οργάνωση της πλαζ θα εφαρμοστεί από την επόμενη χρονιά.

Το μίσθωμα της πλαζ «εκτινάχθηκε» στα 36.500 ευρώ, με ντόπιους επιχειρηματίες «χτυπούν» μέχρι τα 36.000 ευρώ

Η εταιρεία που αναδείχθηκε πλειοδότρια προσέφερε 36.500 ευρώ ετήσιο μίσθωμα συν 3.650 ευρώ για τον αιγιαλό, με τιμή εκκίνησης τις 20.000 ευρώ. Πλειοδότης είναι η Ηλιάνα Μπασιανά, η οικογένεια της οποίας δραστηριοποιείται στο χώρο της οργάνωσης παραλιών. Όπως ανέφερε η ίδια, είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία της δραστηριοποπιείτι στην περιοχή της Μαγνησίας. «Ο διαγωνισμός βγήκε λίγο αργά, όμως για φέτος θα γίνει προσπάθεια ν’ ανοίξει η πλαζ το συντομότερο δυνατόν για τους πολίτες ενώ στην πορεία θα γίνουν και διάφορες επενδύσεις», είπε η ίδια.

Την ερχόμενη Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή θα εγκρίνει τα πρακτικά του διαγωνισμού και άμεσα η απόφαση θα σταλεί για έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενώ στη συνέχεια θα κληθεί να υπογράψει το συμφωνητικό μίσθωσης ο πλειοδότης. Υπενθυμίζεται ότι η διάρκεια μίσθωσης της πλαζ έχει οριστεί για 12 χρόνια και θα εκμισθωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2025 ενώ σύμφωνα με τους όρους διακήρυξης, παραχωρείται έκταση 14.498 τ.μ. που περιλαμβάνει το αναψυκτήριο, το μπαρ, τα αποδυτήρια και w.c.
Στην εκμισθωμένη έκταση περιλαμβάνονται χώροι πρασίνου και χώροι άθλησης καθώς και ο χώρος αιγιαλού στην παραθαλάσσια ζώνη.

Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο επιδιώκοντας την αναβάθμιση του μισθίου είχε δρομολογήσει τις διαδικασίες για την τροποποίηση του σχεδίου πόλης με την έγκριση περιγράμματος νέου κτιρίου με χρήση εστιατορίου και καφέ μπαρ, δίπλα στο χώρο των σημερινών εγκαταστάσεων σε απόσταση 30μ. από την οριογραμμή του αιγιαλού και με διαστάσεις 10 μ. Χ 15 μ.
Το μίσθωμα καθώς και το αντάλλαγμα χρήσης του αιγιαλού της πρώτης μισθωτικής περιόδου θα καταβληθεί στο ταμείο του Δήμου Βόλου στο σύνολό του σε ποσοστό 100% ταυτόχρονα με την υπογραφή της σύμβασης, που θα επιτευχθεί με την κατακύρωση του διαγωνισμού. Το μίσθωμα θα  αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο μέχρι τη λήξη της σύμβασης σε ποσοστό ίσο με το ύψος του ετήσιου πληθωρισμού όπως αυτός υπολογίζεται από την ΕΣΥΕ πλέον χαρτοσήμου 3,6%. Το ετήσιο μίσθωμα καθώς και το ετήσιο αντάλλαγμα χρήσης του αιγιαλού θα καταβάλλεται σε τρεις ισόποσες δόσεις το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου κάθε έτους, ενώ για τον τελευταίο χρόνο της μίσθωσης που θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2025, ο μισθωτής υποχρεούται στην καταβολή ολόκληρου του μισθώματος όπως στον πρώτο χρόνο μίσθωσης.
Μεταξύ άλλων, στους όρους διακήρυξης επισημαίνεται ότι, οποιαδήποτε μετατροπή, επέκταση των υφιστάμενων στην παραχωρούμενη έκταση κτιριακών εγκαταστάσεων και χρήσεων πέραν αυτών που προβλέπονται, θα είναι επιτρεπτή μόνο μετά από συναίνεση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όλες οι προβλεπόμενες άδειες εκδίδονται με μέριμνα, ευθύνη και δαπάνες του μισθωτή, ενώ οποιαδήποτε δαπάνη σχετική με ανακαίνιση, μετατροπή επέκταση των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων ή νέα κατασκευή θα γίνεται με ευθύνη, μέριμνα και δαπάνες του μισθωτή παραμένουσα προς όφελος του μισθίου.

Ο μισθωτής αναλαμβάνει την υποχρέωση να διατηρεί και να συντηρεί τα κτίρια, τις υποδομές, τις εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιήσει ή θα αποκαταστήσει αισθητικά καθώς και τον τυχόν παραχωρούμενο εξοπλισμό σε άριστη λειτουργική κατάσταση καθώς και να αποκαθιστά με δική του μέριμνα και δαπάνες κάθε τυχόν ζημία που θα προξενηθεί σε αυτά από οποιαδήποτε αιτία σε όλη τη διάρκεια της μίσθωσης. Παράλληλα, οφείλει να λαμβάνει όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των λουόμενων και τον βαρύνει η υποχρέωση πρόσληψης ναυαγοσώστη. Σύμφωνα με τους όρους, απαγορεύεται η σιωπηρή αναμίσθωση, ή η υπομίσθωση της έκτασης.

Τέλος, ο μισθωτής υποχρεούται να επιτρέπει τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων της πλαζ άνευ ανταλλάγματος για την προετοιμασία των ομάδων και τη διεξαγωγή των επίσημων αγώνων Beach Volley της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και των τοπικών συλλόγων – μελών της ενώ η είσοδος των αθλητών – τριών θα είναι ελεύθερη.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το