Τοπικά

Δημόσιοι υπάλληλοι απλήρωτοι δύο χρόνια…

Δύο σχεδόν χρόνια παραμένουν απλήρωτοι οι δύο υπάλληλοι του Αθλητικού Οργανισμού της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, που έπρεπε να έχουν μεταφερθεί ήδη στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Αν και προσφέρουν κανονικά την εργασία τους οι δύο υπάλληλοι, ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί σε ποια υπηρεσία ανήκουν, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών δεν είχε εγκρίνει τη μεταφορά τους από τον ΑΟΝΑΜ στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Η λογική του παραλόγου φαίνεται πως συνεχίζεται σε αυτό που ονομάζουμε ελληνικό Δημόσιο. Επί 24 σχεδόν μήνες δύο υπάλληλοι της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας παραμένουν άνευ υπηρεσίας(!), ενώ συνεχίζουν να απασχολούνται κανονικά πλέον στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πρόκειται για το ζήτημα που έχει ανακύψει με 20 συνολικά υπαλλήλους των πρώην νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων Μαγνησίας και Τρικάλων και συγκεκριμένα εκτός των δύο του πρώην ΑΟΝΑΜ, 10 υπαλλήλους της ΚΕΚΑΝΕΜ και οκτώ υπαλλήλους της πρώην Αναπτυξιακής Εταιρείας Τρικάλων. Σε αντίστοιχη περίπτωση υπάλληλοι της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας μεταφέρθηκαν σε υπηρεσίες της Περιφέρειας…

Αιτία της μη μεταφοράς των εν λόγω υπαλλήλων στην Περιφέρεια, τα μνημόνια και η κωλυσιεργία του αρμόδιου υπουργείου Εσωτερικών να δώσει λύση κι ενώ το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας είχε αποφασίσει σχετικά. Μάλιστα το υπουργείο είχε εγκρίνει τη μεταφορά των εννέα από τους δέκα υπαλλήλους της ΚΕΚΑΝΕΜ, καθώς η σύμβαση του δέκατου είχε θεωρηθεί μη νόμιμη. Το Περιφερειακό Συμβούλιο ωστόσο αποφάσισε προχθές να επαναφέρει το θέμα στο υπουργείο Εσωτερικών και για το δέκατο υπάλληλο. Σημειώνεται ότι η ΚΕΚΑΝΕΜ αναβίωσε, προκειμένου να υλοποιήσει πρόγραμμα για την αλιεία.

Για τους δύο υπαλλήλους του πρώην ΑΟΝΑΜ, το υπουργείο Εσωτερικών δεν είχε εγκρίνει τη μεταφορά τους σε υπηρεσίες της Περιφέρειας, ωστόσο το θέμα επανήλθε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο και αποφάσισε εκ νέου την επαναπομπή του στο υπουργείο για επανεξέταση, δεδομένης γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του κράτους που είναι θετική για τους δύο. Έτσι οι δύο υπάλληλοι παραμένουν απλήρωτοι από την 1η Ιανουαρίου 2011, αν και προσφέρουν κανονικά τις υπηρεσίες τους.

 

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το