Αθλητισμός

“Δέσμιος” της ΕΠΟ ο Ολυμπιακός Β.

 

Οι δηλώσεις του νομικού εκπροσώπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Δημήτρη Παναγιωτόπουλου, ο οποίος υποστήριξε πως το ζήτημα της βολιώτικης ομάδας δεν είναι, πλέον, νομικό, αλλά έχει να κάνει με τη διαπραγμάτευση που γίνεται ανάμεσα στη διοίκηση της ΠΑΕ και στην ΕΠΟ, έχουν προκαλέσει θόρυβο στους φιλάθλους της ομάδας. Όταν μάλιστα, ο κ. Παναγιωτόπουλος άφησε αιχμές κατά της διοίκησης, τονίζοντας πως ίσως να υπάρχει οικονομική αδυναμία να αποκτηθούν 23 ποδοσφαιριστές επιπέδου Σούπερ Λιγκ.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου σίγουρα θα έβαλε τα πράγματα κάτω, εξετάζοντας όλες τις περιπτώσεις για να δει ποια είναι η πιο συμφέρουσα για τη ομάδα. Οι δηλώσεις του κ. Παναγιωτόπουλου μπορεί να έχουν μια δόση αλήθειας, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τις διαπραγματεύσεις της ΕΠΟ με τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου. Και βέβαια, σε καμία περίπτωση οι διοικούντες τη βολιώτικη ομάδα δεν πρόκειται να μπουν εκ νέου σε έναν δικαστικό αγώνα που μπορεί να μην οδηγήσει πουθενά και να χαθεί μία ακόμη χρονιά, με τις συνέπειες να είναι ολέθριες για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, μπορεί να βγαίνει προς τα έξω πως ο Ολυμπιακός Βόλου θα αγωνιστεί μαζί με την Καβάλα και τον Ηρακλή στην Football League σε πρωτάθλημα 21 ομάδων, ωστόσο, επίσημη απόφαση δεν υπάρχει. Το σχέδιο της ΕΠΟ, σε συνεργασία με την Πολιτεία, μπορεί να έχει προχωρήσει, όμως ακόμη δεν έχουν καμφθεί οι αντιδράσεις αρκετών μελών της Football league, που δεν θέλουν να προχωρήσει η αναδιάρθρωση. Για τον λόγο αυτό και καθυστερεί η ΕΠΟ να ανακοινώσει την απόφασή της για τις ομάδες που βρίσκονται σε αναμονή να επιστρέψουν στις επαγγελματικές κατηγορίες (Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα), αλλά και τον Ηρακλή που προσδοκά να κερδίσει μία κατηγορία.

Στον Ολυμπιακό Βόλου γνωρίζουν πολύ καλά, πως αν περιμένουν πρώτα να ανακοινωθεί η απόφαση της ΕΠΟ και στη συνέχεια να αρχίσουν να μιλούν με ποδοσφαιριστές, δεν θα προλάβουν να φτιάξουν μια ανταγωνιστική ομάδα. Πόσο μάλιστα, όταν το φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής (αν τελικά παίξει σ’ αυτό ο Ολυμπιακός Βόλου) θα είναι από τα πιο δύσκολα των τελευταίων χρόνων.

Οι άνθρωποι της ΠΑΕ εδώ και αρκετές μέρες έχουν αρχίσει επαφές και συζητήσεις με διάφορους ποδοσφαιριστές, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί παίκτες φέρεται να έχουν ήδη συμφωνήσει και μόλις η ΕΠΟ ανάψει το «πράσινο φως» θα υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Ο Ολυμπιακός κινείται και για προπονητή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως θα είναι Έλληνας, ο οποίος θα γνωρίζει άριστα την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

Το θέατρο

του παραλόγου

συνεχίζεται

Από την άλλη πλευρά το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΕΠΟ αδυνατεί να επιβληθεί της Σούπερ Λιγκ και να εφαρμόσει τις δικές της αποφάσεις, επαναφέροντας τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα στη Σούπερ Λιγκ, παρότι ως υπερκείμενη αρχή του ποδοσφαίρου μπορεί να το πράξει, ενώ στις περιπτώσεις των ΑΕΚ, ΟΦΗ, Άρη και Πανιωνίου, που δεν μπορούν – όπως όλα δείχνουν – να καλύψουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς την εφορία μέχρι το τέλος του μήνα, ψάχνει τρόπο να τις δώσει …συγχωροχάρτι.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα τις παραπέμψει στην ΕΠΟ, η οποία είναι αναγκασμένη και υποχρεωμένη να επιβάλει ποινές. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς θεωρείται «σοβαρή» παράβαση στο πόρισμα ελέγχου της ΕΕΑ και επισείει ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών έως και υποβιβασμό στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Πόσο υποκριτές είναι τα μέλη της Σούπερ Λιγκ, όταν από τη μια θεωρούν παράτυπη την επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στη μεγάλη κατηγορία – όταν μάλιστα υπάρχει η νομική βάση – και από την άλλη δεν είναι παράτυπο και παράνομο το γεγονός να παίζουν στο πρωτάθλημα ομάδες χρεωκοπημένες, που χρωστούν εκατομμύρια ευρώ σε Δημόσιο, ασφαλιστικούς οργανισμούς και ποδοσφαιριστές.

Και ενώ η Σούπερ Λιγκ έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα, αύριο Δευτέρα πραγματοποιείται η κλήρωση του πρωταθλήματος, τη στιγμή που η κλήρωση θα πρέπει να γίνει όταν το τοπίο ξεκαθαρίσει οριστικά. Γιατί, άραγε βιάζονται τόσο πολύ στη Σούπερ Λιγκ;

Αν κάποιες από τις παραπάνω (ή όλες) ομάδες που προαναφέραμε υποβιβαστούν, τότε θα αλλάξει ο ποδοσφαιρικός χάρτης στη Σούπερ Λιγκ και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιες θα πάρουν τη θέση τους. Σ’ ένα πρωτάθλημα που μόνο ανταγωνιστικό δεν θα είναι και με το προϊόν των ομάδων να υποβαθμίζεται.

Αύριο η συνέλευση

στον Ερασιτέχνη

Αύριο Δευτέρα στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» θα πραγματοποιηθεί η γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: οικονομικός απολογισμός- ισολογισμός, εκλογή τριμελούς εφορευτικής επιτροπής, διάφορα θέματα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το