Αθλητισμός

Ανακοινώνει μεταγραφές η Νίκη Β.

Τις πρώτες της μεταγραφές σκοπεύει να ανακοινώσει η Νίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει κλείσει τρεις ποδοσφαιριστές, με τις υπογραφές να απομένουν για να γίνουν και οι απαραίτητες ανακοινώσεις. Πολλά θέματα είναι ανοικτά για τη διοίκηση της «κυανόλευκης» ΠΑΕ.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

Ο σχεδιασμός στη Νίκη έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται σε γοργούς ρυθμούς. Η έλευση του Ανδρέα Πάτση στο Βόλο σηματοδότησε εξελίξεις. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είχε συναντήσεις με αρκετούς ποδοσφαιριστές της τωρινής ομάδας, με σκοπό να εξοφλήσει τα χρήματα τα οποία τους οφείλονται. Βέβαια οι συμφωνίες έχουν γίνει από τη διοίκηση του Γιώργου Δαλούκα, αλλά ο Ανδρέας Πάτσης έχει τονίσει ότι θα σεβαστεί τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί.

Πάντως νεότερα για την παραμονή παικτών δεν υπάρχουν. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ μίλησε με τους ποδοσφαιριστές, αλλά οι δύο πλευρές θα τα ξαναπούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Θυμίζουμε ότι οι παίκτες έχουν λαμβάνειν και το πριμ ανόδου, το οποίο είχαν συμφωνήσει με τον Γιώργο Δαλούκα.

Ο μόνος που θεωρεί τον εαυτό του σίγουρο ότι θα μείνει είναι ο Παντελής Ριζογιάννης. Ο 24χρονος μέσος συναντήθηκε με τον Ανδρέα Πάτση και έδωσαν τα χέρια για συνεργασία ακόμη δύο ετών. Το καινούργιο συμβόλαιο θα υπογραφεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Πάντως ο Περικλής Αμανατίδης έχει εισηγηθεί την παραμονή ενός πυρήνα 6-8 ποδοσφαιριστών κι αυτό θα προσπαθήσει να κάνει η διοίκηση της ΠΑΕ Νίκη. Από κει και πέρα βλέποντας και κάνοντας για τους «κυανόλευκους». Ανάλογα με αυτούς που θα μείνουν, θα στραφούν στην αγορά για παίκτες, οι οποίοι όμως θα είναι φιλόδοξοι και δεν θα έρθουν να υπογράψουν ένα παχυλό συμβόλαιο, όπου πάνω του θα επαναπαυθούν.

Ο Ανδρέας Πάτσης επιθυμεί να δώσει αρκετά χρήματα, αλλά σε μορφή μπόνους, που θα έχουν να κάνουν είτε με τις συμμετοχές, και με τα γκολ, είτε με την επίτευξη των στόχων που θα χαραχθούν για την επόμενη χρονιά. Τα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι του Ζουρούδη, του Παλαιολόγου, του Σκούφαλη, του Λάζετιτς και πολλών άλλων, αλλά σίγουρα στη Νίκη δεν θα κάνουν βιαστικές επιλογές. Οι ποδοσφαιριστές πρώτα θα περάσουν από το «κόσκινο» του Περικλή Αμανατίδη, ο οποίος σε συνεργασία με τον Ανδρέα Πάτση θα αποφασίσει ποιοι θα ντυθούν στα κυανόλευκα.

Ένα ακόμη φλέγον θέμα για την ΠΑΕ είναι το γηπεδικό. Πλέον η άνοδος στη Football League σηματοδότησε και το τέλος των επίσημων αγώνων στο «Παντελής Μαγουλάς» τουλάχιστον για την επόμενη περίοδο.

Η «κλούβα» σε καμιά περίπτωση δεν πληροί τις προϋποθέσεις για αγώνες Β’ Εθνικής. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια ποδοσφαιριστών, διαιτητών, θεατών, ενώ είναι αδύνατον να υπάρχει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη, ιδίως όπως την απαιτεί -και δικαιολογημένα βάσει των σύγχρονων αναγκών που υπάρχουν- ο OTE TV.

Η χρήση του Πανθεσσαλικού, λοιπόν, αποτελεί μονόδρομο για τη Νίκη, η οποία δεν έχει άλλη επιλογή. Ωστόσο στην προσπάθειά της να το χρησιμοποιήσει συναντά πολλά εμπόδια. Η ΠΑΕ έχει καταθέσει επίσημο αίτημα για το στάδιο, αλλά τα Τουριστικά Ακίνητα ακόμη δεν έχουν απαντήσει. Το γεγονός αυτό έχει προβληματίσει έντονα τον Ανδρέα Πάτση, ο οποίος στην αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στη «Θ» κατήγγειλε ότι παίζονται πολιτικά παιχνίδια, τα οποία δεν επιτρέπουν στη Νίκη να χρησιμοποιήσει το Πανθεσσαλικό, χαρακτηρίζοντας κάποιους πολιτικούς και ορισμένα στελέχη των Τουριστικών Ακινήτων «βασιλικότερους του βασιλέως» σχετικά με τη στάση που κρατούν.

Η αρνητική αυτή τροπή που έχει πάρει η υπόθεση καθυστερεί και τον σχεδιασμό της ΠΑΕ, η οποία δεν μπορεί να εκδώσει εισιτήρια διαρκείας, ούτε να αξιοποιήσει τον διαφημιστικό χώρο κλείνοντας από τώρα συμφωνίες. Ο Ανδρέας Πάτσης αισιοδοξεί ότι τελικά το Πανθεσσαλικό θα δοθεί στη Νίκη και ότι εκεί θα μπορεί να χτίσει την ομάδα όπως την επιθυμεί ο ίδιος για τη νέα χρονιά.

Άλλωστε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ δεν έχει κρύψει ότι η ομάδα θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο καινούργιο πρωτάθλημα και για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται η συμπαράσταση του κόσμου δίνοντας το «παρών» σ’ ένα μεγάλο γήπεδο όπως το Πανθεσσαλικό.

Τέλος, οι «κυανόλευκοι» οφείλουν να αποκτήσουν και διοίκηση. Αυτό θα γίνει μετά τη Γενική Συνέλευση της 28ης Ιουλίου, όπου θα γίνει και ο απολογισμός της χρονιάς, ενώ ο Ανδρέας Πάτσης αναμένεται να είναι πιο αποκαλυπτικός σχετικά με την κατάσταση που συνάντησε στη βολιώτικη ΠΑΕ. Το διοικητικό συμβούλιο θα στελεχωθεί με ανθρώπους της απόλυτης εμπιστοσύνης του μεγαλομετόχου και θα είναι μικρό και ευέλικτο, προκειμένου να δίνει γρήγορα λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα, τα οποία δεν είναι και λίγα, εξαιτίας κυρίως των οφειλών από το παρελθόν.

Συγχαρητήρια από

την Α.Ε. Διμηνίου
Συγχαρητήριο τηλεγράφημα για την άνοδο στη Football League απέστειλε στην ΠΑΕ Νίκη το διοικητικό συμβούλιο της Αθλητικής Ένωσης Διμηνίου. Το κείμενο αναφέρει τα εξής:

«Το Δ.Σ. της Α.Ε Διμηνίου και το ποδοσφαιρικό τμήμα συγχαίρουν το ιστορικό σωματείο της Νίκης Βόλου για την άνοδο της στη Football League και της εύχεται καλή πορεία στο νέο πρωτάθλημα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το