Photo Gallery, Αθλητισμός

Γ. Βασιλακόπουλος: Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι θα ξανασκεφτούν την παραμονή τους στον Ολυμπιακό Π.

* «Με τα σημερινά δεδομένα ο Μπουρούσης είναι αθώος»

ΩΡΑ για την ανάληψη και όχι για τη μετάθεση των ευθυνών θεωρεί τη συγκεκριμένη δύσκολη χρονική συγκυρία ο πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος. Ο κορυφαίος κατά πολλούς  Έλληνας παράγοντας βρέθηκε στην Πορταριά, προκειμένου να παρακολουθήσει τους φιλικούς αγώνες της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των εφήβων με την αντίστοιχη της Ρωσίας και μίλησε αποκλειστικά στη «Θ» για το μέλλον του ελληνικού και του βολιώτικου μπάσκετ, για την Εθνική ομάδα και τον Γιάννη Μπουρούση, καθώς και για την πιθανή αποχώρηση της οικογένειας Αγγελόπουλου από τα διοικητικά του Ολυμπιακού Π. Σας παραθέτουμε την ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Συνέντευξη στην

ΕΛΕΝΗ Α. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ πως η νέα τάξη πραγμάτων που διαμορφώνεται στο ελληνικό μπάσκετ, θα επηρεάσει και σε ποιο βαθμό την Εθνική ομάδα, ενόψει μάλιστα και του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος;

ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ το ελληνικό μπάσκετ, επειδή ακριβώς είναι κι αυτό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, περνά, μα και θα περάσει ακόμη δύσκολες στιγμές. Ελπίζω η Εθνική να μην επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό, από τη νέα πραγματικότητα που δημιουργείται όσον αφορά τη συμμετοχή των παικτών σ’ αυτή και όχι μόνο. Η Εθνική είναι πέρα και πάνω από τα οποιαδήποτε προβλήματα. Πρέπει όλοι να τη στηρίξουν, γιατί στην πάροδο των χρόνων έχει αποδείξει πως αποτελεί Εθνικό κεφάλαιο.

 

Η πιθανή αποχώρηση της οικογένειας Αγγελόπουλου από τον Ολυμπιακό Π., μα και η παραμονή τελικά  των αδελφών Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκό, τι σημαίνουν για το ελληνικό μπάσκετ σε συλλογικό επίπεδο;

ΑΝ τελικά γίνει πραγματικότητα, η αποχώρηση της οικογένειας Αγγελόπουλου, θα σημάνει το «αντίο» για μεγάλο χρονικό διάστημα του Ολυμπιακού από τις μεγάλες «βιτρίνες» του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Θα πρέπει όμως να σας πω πως ήδη η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης κι εγώ προσωπικά, επιχειρούμε να συμβάλλουμε, ούτως ώστε αυτή η πολύ σημαντική οικογένεια,  να αναθεωρήσει τη θέση της και να παραμείνει στο ελληνικό μπάσκετ. Θεωρώ πως θα υπάρξουν και δεύτερες σκέψεις εκ μέρους και των δύο αδελφών. Τίποτα ακόμη δεν είναι δεδομένο. Όλα είναι ανοικτά και μην εκπλαγείτε με κάποιες ευχάριστες εξελίξεις.

Φυσικά, είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός της παραμονής του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου στα ηνία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Η προσφορά της συγκεκριμένης οικογένειας στο ελληνικό μπάσκετ είναι τεράστια. Άλλωστε, μιλούν από μόνα τους τα αποτελέσματα.

Το ελληνικό μπάσκετ  θα συνεχίσει να υπάρχει, έστω κι αν υπάρξουν απώλειες στο επαγγελματικό του κομμάτι,  αφού είναι ένα άθλημα βαθιά ριζωμένο στην ελληνική συνείδηση. Η παραγωγή νέων παικτών θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό.

 

ΠΡΙΝ από λίγες ημέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας διάλογος του Γ. Μπουρούση με τον Μ. Ψωμιάδη που άφηνε υπόνοιες για χρήση ουσιών από τον διεθνή σέντερ, ενώ ακολούθησε η λύση συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό Π. Θα κληθεί ο Μπουρούσης στην Εθνική μας ομάδα;

Ο Γιάννης Μπουρούσης από το 2002 όταν ως μέλος της Εθνικής κάτω των 20 ετών είχε κατακτήσει μαζί με τους Ζήση, Σπανούλη, Καϊμακόγλου κ.α το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μέχρι και σήμερα μετέχει ανελλιπώς και έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στα εθνικά μας συγκροτήματα. Το γεγονός πως το όνομά του μπλέχτηκε σ’ αυτή την ιστορία, φυσικά δεν είναι και ό,τι το καλύτερο. Αλλά μη ξεχνάτε πως το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει για όλους, άρα και για τον Μπουρούση. Μέχρι φυσικά αποδείξεως τουναντίον. Παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις. Μέχρι στιγμής ο Μπουρούσης είναι αθώος. Με τα σημερινά πάντα δεδομένα.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, φέρουν ως εμπλεκόμενους και πέντε διαιτητές του μπάσκετ. Τι ακριβώς συμβαίνει;

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για μια παλιά ιστορία που φυσικά δεν σχετίζεται σε καμιά περίπτωση με το σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων. Γνωρίζω από που προέρχεται και ενδιαφέρθηκα άμεσα να μάθω την αλήθεια. Δεν θεωρώ πως πρόκειται για σοβαρή υπόθεση. Θα πρέπει να σας κάνει να προβληματιστείτε για το ποιος και για ποιο λόγο φέρνει τη συγκεκριμένη υπόθεση στην επικαιρότητα σε μια τέτοια ευαίσθητη περίοδο. Μήπως για να δημιουργηθεί σύγχυση και αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης; Μήπως για να πει ο κόσμος πως όλοι ίδιοι είναι;

Ε,  λοιπόν δεν είμαστε όλοι ίδιοι και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να βάλουμε στην ίδια «ζυγαριά» τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ. Αυτό που έχω να επισημάνω, είναι πως επειδή η περίοδος που διάγουμε είναι εξαιρετικά ευαίσθητη, οφείλουμε να λειτουργούμε με αίσθηση μεγάλης ευθύνης.

 

ΗΡΘΑΤΕ στην Πορταριά για να παρακολουθήσετε την Εθνική ομάδα των εφήβων. Ποια είναι η άποψή σας;

ΕΔΩ και πολλά χρόνια βρίσκομαι πάντα κοντά ιδιαίτερα στις μικρές εθνικές ομάδες, επειδή πιστεύω πως εκεί βρίσκεται το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Λοιπόν αυτό το μέλλον σας πληροφορώ πως είναι δεδομένο. Υπάρχει μια νέα φουρνιά νεαρών καλαθοσφαιριστών με πολύ καλά κορμιά και μεγάλα προσόντα. Στο χέρι, λοιπόν, αυτών των παιδιών είναι να δουλέψουν σκληρά και μελλοντικά να ηγηθούν του ελληνικού μπάσκετ. Πάντα όμως με πολλή δουλειά και συνεχή προσπάθεια.

 

ΠΡΙΝ από μικρό χρονικό διάστημα, δημιουργήθηκε σημαντικό πρόβλημα με τη συμμετοχή του Γ.Σ. Βόλου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Τι ακριβώς συνέβη;

ΥΠΗΡΞΕ πράγματι μια αστοχία εκ μέρους της Ομοσπονδίας. Η αλήθεια είναι πως δεν γνώριζα τίποτα για το θέμα. Μόλις, όμως, ενημερώθηκα τόσο από τον πρόεδρο της ΕΣΚΑΘ κ. Δημήτρη Ντούγκο, όσο και από τον πρόεδρο του Γ.Σ. Βόλου κ. Ανδρέα Κουρουπάκη, έφερα το θέμα στο Δ.Σ. της ΕΟΚ, όπου υπήρξε παμψηφεί δικαίωση του αιτήματος της ΕΣΚΑΘ και του Γ.Σ. Βόλου. Έτσι, ο Γυμναστικός θα αγωνιστεί κανονικά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

ΠΟΙΑ είναι η άποψή σας για το βολιώτικο μπάσκετ;

ΗΔΗ ο Βόλος διαθέτει τρεις ομάδες (Νίκη, Μεταμόρφωση, Γ.Σ. Βόλου) σε εθνικές κατηγορίες. Οφείλετε οι Βολιώτες να τις στηρίξετε, προκειμένου να διαγράψουν αξιόλογη πορεία. Η Μαγνησία έχει ιστορία και προσφορά στο άθλημα. Θεωρώ πως υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι μα και οι συνθήκες για να επανέλθει σε πρωταγωνιστικό επίπεδο στο χώρο του μπάσκετ.

 

Και η επόμενη μέρα;

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ειλικρινής και ψύχραιμη αντιμετώπιση της όλης κατάστασης. Είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές που περνάει η ελληνική κοινωνία. Είναι η ώρα, λοιπόν, για την ανάληψη και όχι για τη μετάθεση των ευθυνών τόσο στο ελληνικό μπάσκετ, όσο και γενικότερα στην στα δρώμενα της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να μπορέσουμε να αντέξουμε στην τεράστια κρίση που έχει ξεσπάσει. Μπορούμε και πρέπει να αντέξουμε, αλλά απαιτούνται υπεύθυνη στάση και σοβαρότητα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το