Τοπικά

Γερμανός συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μηλίνα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ναρκωτικά στο αλιευτικό σκάφος, στο τροχόσπιτο, όπου διέμενε, αλλά και σε διπλανό χωράφι που είχε αγοράσει εντόπισαν οι λιμενικοί σε εκτεταμένη έρευνα που έκαναν στην περιοχή της Μηλίνας και σε έναν 51χρονο Γερμανό. Τελικά εντοπίστηκαν σημαντικές ποσότητες χασίς, σε διάφορα σημεία, καθώς επίσης και χασισόδενδρα. Βρέθηκαν υλικά συσκευασίας ναρκωτικών, ζυγαριά ακριβείας και χρήματα που φέρονται να προέρχονται από διακίνηση ναρκωτικών. Οι λιμενικοί είχαν πληροφορίες ότι ο Γερμανός διακινεί ποσότητες ναρκωτικών σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

Η επιχείρηση των λιμενικών έγινε συντονισμένα προχθές Τρίτη. Ο 51χρονος Γερμανός χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα υπηρεσίας, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε στον Ανακριτή. Ζήτησε και πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί την Παρασκευή, ενώ παραμένει κρατούμενος στο Λιμεναρχείο Βόλου.

Όπως έγινε γνωστό από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, διενεργήθηκε έρευνα με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών σε αλιευτικό σκάφος που βρισκόταν ελλιμενισμένο στη θαλάσσια περιοχή «Βατούδι» Μηλίνας.

Η έρευνα έγινε παρουσία δικαστικού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε ποσότητες χασίς σε ισάριθμες συσκευασίες συνολικού βάρους 30,3 γραμμαρίων και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο καπνού αναμεμιγμένο με χασίς βάρους 0,8 γραμμαρίου.

Ακολούθησε έρευνα στο τροχόσπιτο που χρησιμοποιούσε ως κατοικία, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλες τέσσερις ποσότητες χασίς σε ισάριθμες νάιλον συσκευασίες μικτού βάρους 124, 115, 5,2 και 1,5 γραμμαρίων, δηλαδή συνολικού βάρους 245,7 γραμμαρίων. Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε ποσότητες σε ισάριθμες συσκευασίες μέσα σε γυάλινα βάζα συνολικού βάρους 112,7 γραμμαρίων. Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν άλλες τρεις ποσότητες σπόρων χασίς σε ισάριθμες νάιλον συσκευασίες συνολικού βάρους 6 γραμμαρίων. Μικροποσότητες βρέθηκαν επίσης σε γυάλινα βάζα, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, μία ζυγαριά ακριβείας και χρηματικό ποσό 600 ευρώ, και 5900 δηναρίων πρώην Γιουγκοσλαβίας. Στο χωράφι που του ανήκει, όπου υπάρχει και οικία, εντοπίστηκαν τρία χασισόδενδρα ύψους 1,10, 1,30 και 1,40 μέτρων, σε πλήρη ανάπτυξη.

Σε σωματική έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 950 ευρώ.

Το αλιευτικό σκάφος ιδιοκτησίας του, μήκους 10,38 μέτρων, κατασχέθηκε και ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Βόλου.

Ο Γερμανός, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, ήρθε στην περιοχή της Μηλίνας πριν από μερικά χρόνια και εγκαταστάθηκε μόνιμα. Διαμένει μόνος του. Αγόρασε οικόπεδο με ένα μικρό σπιτάκι και φέρεται να ασχολούταν με την αλιεία.

Έως τώρα δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές. Η προανάκριση συνεχίζεται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το