Photo Gallery, Τοπικά

Αύξηση χλωριόντων στο νερό του Βόλου

Με γενικόλογες συστάσεις περί ορθολογικής κατανάλωσης η ΔΕΥΑΜΒ «ενημερώνει» ότι στο Πολεοδομικό Συγκρότημα υπάρχουν αυξημένα χλωριόντα, αλλά και έλλειμμα νερού

Με ολιγόλογη ανακοίνωση, η οποία δεν περιλαμβάνει διευκρινίσεις για τις περιοχές στις οποίες εντοπίζεται αύξηση των χλωριόντων και τις τιμές υπέρβασης, η ΔΕΥΑΜΒ «ενημερώνει» το καταναλωτικό κοινό ότι στο Πολεοδομικό Συγκρότημα υπάρχει σοβαρό έλλειμμα νερού, χωρίς να δίνει συγκεκριμένες πληροφορίες για τις περιοχές που εντοπίζεται το πρόβλημα.

Την ίδια ώρα χωρίς πόσιμο νερό θα μείνουν για μια εβδομάδα οι Μικροθήβες μετά από βλάβη στον τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης.

Στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης Μικροθηβών παρουσιάστηκε σοβαρή βλάβη, η αποκατάσταση της οποίας, ενώ ξεκίνησε χθες, θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα λόγω των δυσκολιών που παρουσιάζει.

Προκειμένου να μη μείνει η περιοχή χωρίς νερό, το υδραγωγείο θα συνδεθεί με την αρδευτική γεώτρηση, το νερό της οποίας δεν είναι πόσιμο. Οι κάτοικοι των Μικροθηβών πρέπει να χρησιμοποιούν αυτό το νερό μόνο για οικιακή χρήση, μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της υδροδότησης.

Χωρίς νερό και εξηγήσεις

Με γενικόλογες συστάσεις περί ορθολογικής κατανάλωσης η ΔΕΥΑΜΒ «ενημερώνει» ότι στο Πολεοδομικό Συγκρότημα υπάρχουν αυξημένα χλωριόντα, αλλά και έλλειμμα νερού.

Ενώ μέχρι τις 24/8 η συγκέντρωση των χλωριόντων κυμαινόταν από 151 – 241 mg/l (με εξαίρεση τρεις στιγμιαίες τιμές 248, 261 και 277 mg/l), μετά τις 27/8 στην περιοχή του Βόλου πάνω από την οδό Γ. Δήμου έφθασε μέχρι και 298 mg/l, ενώ στην υπόλοιπη περιοχή του Πολεοδομικού Συγκροτήματος μέχρι και 250 mg/l.

Σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ, «τις τελευταίες μέρες παρουσιάζεται αυξημένη κατανάλωση νερού στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου, η οποία σε συνδυασμό με τις βλάβες και τις διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω των καιρικών φαινομένων, δημιούργησε σοβαρό έλλειμμα νερού στο υδραγωγείο της ΔΕΥΑΜΒ και περιστασιακή αύξηση της συγκέντρωσης των χλωριόντων (ενδεικτική τιμή αλατότητας που σχετίζεται μόνο με τη γεύση, όπως υποστηρίζει η ΔΕΥΑΜΒ).

Παρακαλούνται οι συμπολίτες να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε πρακτικές που βοηθούν στην εξοικονόμηση του νερού και κυρίως να αποφεύγουν τη σπατάλη του, δηλαδή τα παρατεταμένα ποτίσματα κήπων, αύλειων χώρων, δρόμων ή αυτοκινήτων με λάστιχα, ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό η ομαλή υδροδότηση».

Επερώτηση Ζ. Μακρή

Με χρέη που ξεπερνούν το 1,3 εκατομμύριο ευρώ προς τη ΔΕΥΑΜΒ, το Αχιλλοπούλειο και οι οφειλές του για την κατανάλωση νερού, αποτέλεσαν αντικείμενο επερώτησης που κατέθεσε η κ. Ζέττα Μακρή μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου σε βάρος του Γενικού Νοσοκομείου, με την οποία το υποχρεώνει να καταβάλει στη ΔΕΥΑΜΒ το ποσό των 142.163,32 ευρώ από οφειλόμενα από το 2009 τιμολόγια. Η δημοτική αρχή επερωτάται αν είναι ακριβές ότι οι οφειλές του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου προς τη ΔΕΥΑΜΒ ανέρχονται ήδη στο ποσό του 1.300.000 ευρώ. Εάν όχι, ποιο είναι το πραγματικό μέγεθος των οφειλών του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου στη ΔΕΥΑΜΒ, ποιοι είναι οι λόγοι, που επέτρεψαν τη γιγάντωση του ποσού, ποιοι είναι οι υπεύθυνοι αυτής της εγκληματικής αμέλειας και εάν πράγματι το οφειλόμενο ποσό είναι μεγαλύτερο εκείνου που περιλαμβάνεται στη διαταγή πληρωμής, γιατί και αυτό δεν έχει διεκδικηθεί δικαστικά; Να σημειωθεί ότι οι τυχόν κοινωνικοί λόγοι δεν αποτρέπουν τη ΔΕΥΑΜΒ από το να πιέζει τους συμπολίτες μας, που οφείλουν, συγκριτικά, ασήμαντα ποσά. Επίσης πρέπει να απαντηθεί εάν έχει εκτελεστεί η συγκεκριμένη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου κατά του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου για πληρωμή του ποσού των 142.163,32 ευρώ λόγω οφειλομένων τιμολογίων και αν όχι, ποιοι ευθύνονται για αυτήν την κωλυσιεργία.

Διαγωνισμός

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό για την ανάθεση κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Αγριάς, προϋπολογισμού 10.971.600,00 ευρώ. Η παραλαβή του Εντύπου Οικονομικής Προσφοράς θα γίνεται από τα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ στο Βόλο, οδός Κωνσταντά 141 Τ.Κ. 38221 μέχρι την Πέμπτη 25-10-2012. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2421075103, Fax επικοινωνίας 2421075135, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία κ. Χρ. Φαφούτης, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες μέχρι και την Πέμπτη 25-10-2012.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το