Photo Gallery, Πολιτισμός, Τοπικά

Ο Βόλος χορεύει συρτάκι

Πάνω από 2.000 άτομα θα χορέψουν απόψε συρτάκι στην παραλία της πόλης

Με απώτερο στόχο την παγκόσμια προβολή της ιδιαίτερης πολιτιστικής σημασίας του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας πάνω από 2.000 άτομα θα επιχειρήσουν να καταρρίψουν το παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες στο συρτάκι απόψε το βράδυ στις 8.30 στην παραλία του Βόλου.

Ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ. κ. Κώστας Χαλέβας δήλωσε πως όλοι είναι καλεσμένοι στις 31 Αυγούστου στην παραλία 8.30 το βράδυ, προκειμένου να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Δεν έχουν αποσταλεί ιδιαίτερες προσκλήσεις σε κανέναν. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι λόγω του μεγάλου αριθμού των χορευτών ο χώρος των θεατών θα είναι περιορισμένος. Επίσης παρακαλούμε για την προσέλευση των χορευτών που έχουν κάνει εγγραφή να γίνει όσο το δυνατόν νωρίτερα, προκειμένου να διευκολυνθούν τα άτομα που θα ομαδοποιηθούν και θα πάρουν τη διαπίστευση την τελευταία στιγμή. Θεωρείται σκόπιμο η προσέλευση των ομαδαρχών και των εποπτών να ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα ενώ των χορευτών στις 7.00 το απόγευμα. Χώρος προσέλευσης η είσοδος του λιμανιού. Τη μουσική της βραδιάς θα επιμεληθεί ο κ. Στέλιος Μουτζούρης ενώ η Αργώ θα βρίσκεται εν πλω, τοπικά προϊόντα, όπως τσίπουρο και κρασί, θα προσφερθούν στους παρευρισκόμενους και θα ακολουθήσει μουσική βραδιά. Η εκδήλωση, πέρα από τηλεοπτική κάλυψη από κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας και του εξωτερικού, θα μαγνητοσκοπηθεί και από αέρος. Θα τοποθετηθούν ηχητικά σε όλο το μήκος της παραλίας, η οποία θα οριοθετηθεί και θα εισέρχονται μέσα όσοι θα είναι εγγεγραμμένοι, προκειμένου να συμπληρωθούν τα 2012 άτομα που θα χορέψουν επί πέντε λεπτά συρτάκι, ώστε η επιτροπή Guiness να επιβεβαιώσει το ρεκόρ και να δώσει τη βεβαίωση στην πόλη του Βόλου. Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν προσωπικά βεβαιώσεις συμμετοχής στο ρεκόρ Guiness, ενώ οι αθλητικοί, πολιτιστικοί και χορευτικοί σύλλογοι θα τιμηθούν από την Περιφέρεια για τη συμβολή τους στην εκδήλωση και την επιτυχία της κατάκτησης του παγκόσμιου ρεκόρ.

Διοργάνωση: ΕΚΠΟΛ υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου, των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και των Δήμων, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το