Photo Gallery, Τοπικά

Αρχίζει στην παραλία η Γιορτή Βιβλίου

 

Η 20η Γιορτή Βιβλίου περιμένει τους επισκέπτες ανανεωμένη, με ποικιλία τίτλων και τιμές ανάλογες της εποχής

Η γιορτή βιβλίου, που φέτος μετρά 20 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του Βόλου, ξεκινά απόψε στις 7 το απόγευμα, στο γνωστό πάντα σημείο, κατά μήκος της παραλίας της πόλης και θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Ιουλίου. Το βιβλιόφιλο κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα από μια πλούσια και ενημερωμένη ποικιλία τίτλων, που φέτος, λόγω και της οικονομικής κρίσης, θα πωλούνται και σε μειωμένες τιμές.

«Οι εκδότες αντιλήφθηκαν, τελικά πως η εποχή είναι δύσκολη κι έτσι θα υπάρχουν και αρκετά βιβλία με χαμηλές τιμές» τονίζει ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοπωλών – Χαρτοπωλών – Εκδοτών Νομού Μαγνησίας, κ. Σπύρος Αγιώτης. «Το βιβλίο, αν και αποτελεί μέσω φυγής και απόλαυσης αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω της κατάστασης. Οι εκδότες αποφάσισαν να βάλουν νερό στο κρασί τους. Εμείς οι βιβλιοπώλες, που ξέρουμε τους πελάτες με τα μικρά τους ονόματα, γνωρίζουμε και την αγωνία του κόσμου, αν θα μπορέσει ή όχι να αγοράσει βιβλία. Είναι πολλοί που δεν μπαίνουν σε βιβλιοπωλείο όμως κάθε χρόνο θα επισκεφθούν την έκθεση και θα επιλέξουν κάποιο τίτλο. Ευελπιστούμε και φέτος το κοινό να αγκαλιάσει και να στηρίξει την έκθεση στην οποία όπως κάθε χρόνο θα υπάρχουν όλοι οι τίτλοι σε πλήρη ανάπτυξη» καταλήγει ο κ. Αγιώτης.

Κάνοντας κινήσεις ανανέωσης της έκθεσης που θα αναδείξουν τη διαδραστικότητά της με το κοινό της πόλης ο Σύλλογος αποφάσισε, για πρώτη χρονιά, να διοργανωθεί και φωτογραφικός διαγωνισμός με θέμα: «Το βιβλίο στην πόλη των Αργοναυτών», όπου θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι, μικροί – μεγάλοι, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, ενώ οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες θα κοσμούν τα έντυπα και τις αφίσες της 21ης Γιορτής Βιβλίου.

Επίσης, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σχεδίασε και εγκατέστησε την είσοδο της φετινής έκθεσης ενώ σύντομα θα καταθέσει πρόταση – μελέτη για μια νέα κατασκευή έμπνευσης των φοιτητών, εφόσον οι ίδιοι επέλεξαν την Γιορτή Βιβλίου ως θέμα μελέτης για την πτυχιακή τους εργασία.

Η έκθεση θα είναι καθημερινά ανοικτή από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ, ενώ κατ’ εξαίρεση τα Σαββατοκύριακα θα τελειώνει στις 12 το βράδυ. Φέτος συμμετέχουν δώδεκα βιβλιοπωλεία και παρουσιάζουν το σύνολο της βιβλιοπαραγωγής 22 εκδοτών καθώς και τις καλύτερες εκδόσεις επιλεκτικά δεκάδων άλλων εκδοτών του καλοκαιριού 2011 έως και τον Ιούνιο του 2012.

Αναφορικά με τους φορείς που είναι και συνδιοργανωτές, αυτοί είναι το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου καθώς και ο Δήμος Βόλου.

Στη θέση των επίτιμων μελών της Γιορτής Βιβλίου φέτος θα είναι η Μονάδα Αλτσχάιμερ και το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ. Επίσης στη Γιορτή Βιβλίου κάνει την παρθενική του εμφάνιση ο νέος Φορέας Υλοποίησης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων «Πολίτες Εν Γνώσει».

Τέλος ιδιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός θα συντροφεύει όλες τις ώρες με ζωντανό πρόγραμμα και εκπλήξεις από την καρδιά της έκθεσης ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα «Η Θεσσαλία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το