Photo Gallery, Τοπικά

Από ασφυξία λόγω φίμωσης πέθανε η 54χρονη

 

Το σπίτι όπου διέμενε η άτυχη 54χρονη

 

 

Στο «σκοτάδι» η έρευνα της Αστυνομίας για το έγκλημα στον Άγιο Γεώργιο Ιωλκού


Η άτυχη γυναίκα πάλεψε για τη ζωή της με τους δράστες, όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση

30 ανεξιχνίαστες υποθέσεις ληστείας ηλικιωμένων μέσα στα σπίτια τους την τελευταία διετία στη Μαγνησία.

Ασφυξία λόγω φίμωσης είναι η επίσημη άποψη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για την ακριβή αιτία θανάτου της άτυχης Κικίτσας Αναγνωστοπούλου, 54 ετών, που βρήκε βίαιο θάνατο στα χέρια άγνωστων δραστών, οι οποίοι εισήλθαν στο σπίτι τη νύχτα της περασμένης Τρίτης με σκοπό να τη ληστέψουν. Ο ιατροδικαστής κ. Χρ. Κραβαρίτης, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία χθες το πρωί, διαπίστωσε ότι προκλήθηκε εισρόφηση αίματος στους πνεύμονες του θύματος λόγω της ασφυξίας από τη φίμωση που επέφερε τον θάνατο, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ως «βίαιο ασφυκτικό θάνατο». Ακόμη η ιατροδικαστική έρευνα εντόπισε στα νύχια του θύματος γενετικό υλικό που – σε πρώτη άποψη – αποδίδεται στην αντίσταση και πάλη της άτυχης γυναίκας να αποτρέψει τους δράστες να της κάνουν κακό. Ίσως το στοιχείο αυτό, σε συνδυασμό φυσικά και με άλλα που απαιτούνται, να βοηθήσει σε κάποια δεδομένη στιγμή μελλοντικά την αστυνομική έρευνα, που τώρα βρίσκεται στην κυριολεξία στο «σκοτάδι». Ακόμη έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στο θύμα, το αποτέλεσμα των οποίων αναμένεται σε δύο ή τρεις μήνες. Η γενική εικόνα που έχει ο ιατροδικαστής είναι πως η γυναίκα πάλεψε για τη ζωή της, κακοποιήθηκε από τους δράστες αφού φέρει κακώσεις σε σημεία του σώματος – ειδικά στο κεφάλι – φιμώθηκε και τελικά βρήκε το θάνατο, καθώς δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Κανένα ωστόσο στοιχείο δεν διαθέτει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου που διερευνά και αυτή την υπόθεση, ενώ τουλάχιστον 30 ακόμη ληστείες σε βάρος μοναχικών ατόμων – κυρίως ηλικιωμένων – στη Μαγνησία παραμένουν ανεξιχνίαστες και ανοικτές, ακόμη και από το 2002. Την τελευταία πάντως διετία παρατηρείται ανησυχητική έξαρση των περιστατικών ληστειών και βάναυσης κακοποίησης ηλικιωμένων από κουκουλοφόρους που εισβάλλουν στα σπίτια τους τη νύχτα, την ώρα που κοιμούνται και τους ληστεύουν. Σε πολλές περιπτώσεις, όπως έχει γραφεί, οι δράστες κτυπούν αλύπητα τα θύματά τους και ήδη τέσσερα από αυτά έχουν καταλήξει.

Η άτυχη Κικίτσα Αναγνωστοπούλου είναι το τελευταίο θύμα των αδίστακτων ληστών που με αποφασιστικότητα και θράσος εισβάλλουν στα σπίτια μοναχικών ατόμων, τους «πιάνουν» στον ύπνο, τους βασανίζουν για να τους παραδώσουν χρήματα ή τιμαλφή και σε περίπτωση αντίστασης τους αφαιρούν τη ζωή.

Πριν από ενάμιση χρόνο, τον Αύγουστο το 2009, η 86χρονη Μαρία Σταμάτη είχε βρεθεί νεκρή – με τον ίδιο τρόπο – δεμένη και φιμωμένη πάνω σε καρέκλα, μέσα στο σπίτι της στην οδό Γιάννη Δήμου 97, που βρέθηκε αναστατωμένο. Η 86χρονη έμεινε μόνη. Της περίπτωσης αυτής προηγήθηκαν, αλλά και ακολούθησαν και άλλες επιθέσεις σε βάρος ηλικιωμένων που παραμένουν ανεξιχνίαστες. Το θάνατο βρήκε λίγο καιρό μετά τα αλύπητα κτυπήματα που είχε δεχτεί στο κεφάλι και το πρόσωπο από ληστές, ακόμη μία 85χρονη, η οποία διέμενε μόνη στο τέρμα της οδού Γαλλίας. Η γυναίκα είχε νοσηλευτεί για δύο περίπου μήνες στο Νοσοκομείο και μετά απεβίωσε. Λίγο καιρό μετά την επίθεση κουκουλοφόρων ληστών μέσα στο σπίτι του, στην Ανακασιά Ιωλκού, βρήκε το θάνατο και ένας ηλικιωμένος άντρας. Μέσα στη διετία καταγράφονται 30 περιπτώσεις επίθεσης σε ηλικιωμένους, τέσσερις από τις οποίες μετατράπηκαν σε δολοφονίες. Όλες παραμένουν ανεξιχνίαστες.

 

Ανεξιχνίαστες

Ανεξιχνίαστες όμως παραμένουν ανάλογες υποθέσεις από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Με το κίνητρο της ληστείας είχε χάσει τη ζωή της παραμονές Χριστουγέννων του 2004 στο σπίτι της στον Αλμυρό, όπου διέμενε μόνη της, η Ασημώ Παππά σε ηλικία 87 ετών. Οι άκαρπες προσπάθειες συγγενικού της προσώπου να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί της, τον οδήγησαν στη διώροφη οικία της, στην οδό Αργυροπούλου. Η ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στην κουζίνα του σπιτιού της. Τα ιατροδικαστικά ευρήματα προσδιόριζαν το θάνατο από ασφυξία και εικάζεται ότι ο δράστης χρησιμοποίησε μαξιλάρι.

Το Μάιο του 2002 η Χρυσούλα Σπαθούλα, 71 ετών, έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας. Το πτώμα της συνταξιούχου του ΙΚΑ βρέθηκε στη φτωχική της μονοκατοικία στο Διμήνι, δύο περίπου ημέρες μετά τη δολοφονία. Η ιατροδικαστής εντόπισε χτυπήματα στα πλευρά και στο κεφάλι του θύματος, εκδορές στο σώμα της που προέρχονται από σουγιά και μώλωπες στο λαιμό της.

 

Περιπολίες σε 24ωρη βάση

Έντονος είναι ο προβληματισμός των αστυνομικών και όπως ανέφερε ο διευθυντής κ. Δημ. Κατσίκας έχουν ήδη αρχίσει περιπολίες και όλη σχεδόν η δύναμη βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους. Παράλληλα ζητεί τη συνεργασία των πολιτών επισημαίνοντας πως αν δούνε ύποπτα άτομα να ενημερώσουν το «100». Τέλος συνιστά στα μοναχικά άτομα να μην αποκαλύπτουν προσωπικά τους στοιχεία σε αγνώστους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το