Photo Gallery, Τοπικά

Αποφασισμένοι δηλώνουν οι ταξιτζήδες

Διανομή φυλλαδίων χθες στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο

 

 

Στη διανομή φυλλαδίων σε Έλληνες και αλλοδαπούς τουρίστες στο λιμάνι του Βόλου και το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου, με τα οποία τους ενημέρωναν για την πανελλήνια απεργιακή τους κινητοποίηση, προχώρησαν χθες τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου- Νέας Ιωνίας. «Πήραμε απόφαση να διαδηλώσουμε ειρηνικά και να καταδείξουμε το πρόβλημα στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Αναστ. Δεμερτζής.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΝΟΣ

[email protected]

 

Αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν την απεργία δηλώνουν οι ιδιοκτήτες ταξί του Βόλου, καθώς χθες στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου απέτρεψαν τη μεταφορά τουριστών με αυτοκίνητα, τα οποία φέρονταν να είναι δηλωμένα σε εταιρεία ενοικιάσεως Ι.Χ. Σήμερα (11π.μ.) συνεδριάζει στην Αθήνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί- Αγοραίων, προκειμένου να αποφασίσει για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.

Στο λιμάνι του Βόλου βρέθηκαν αρχικά χθες το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί του Βόλου, επιλέγοντας να ενημερώσουν με φυλλάδια τους Έλληνες και ξένους τουρίστες με προορισμό τα νησιά των Βορείων Σποράδων για τους λόγους της απεργιακής τους κινητοποίησης. Στη συνέχεια, μέλη του Συνδέσμου μετέβησαν στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου, όπου και εκεί μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους επισκέπτες, που κατέφθαναν με πτήσεις αεροπορικών εταιρειών από διάφορες περιοχές της Ευρώπης.

«Πήραμε την απόφαση να διαδηλώσουμε ειρηνικά και να καταδείξουμε το πρόβλημα και στους Έλληνες και στους ξένους επισκέπτες της περιοχής μας. Μια αντιπροσωπεία από αρκετά μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου- Νέας Ιωνίας μοίρασαν φυλλάδια στο λιμάνι και το αεροδρόμιο, προκειμένου να ενημερώσουμε τον κόσμο, για τους λόγους της απεργιακής κινητοποίησης και ποιοι είναι υπεύθυνοι για αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου- Νέας Ιωνίας κ. Αναστ. Δεμερτζής, για να προσθέσει:

«Ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον και διαβάζει τα ενημερωτικά φυλλάδια. Όλοι γνωρίζουν για την απεργία των ταξί σε πανελλαδικό επίπεδο, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δυο εβδομάδες. Γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, ενώ οι αλλοδαποί επισκέπτες είναι σαφώς περισσότερο συνηθισμένοι σε αυτού του είδους την ενημέρωση με τα φυλλάδια για τις κινητοποιήσεις. Μας ευχαριστούσαν για την ενημέρωση που τους κάναμε και τον ειρηνικό τρόπο που επιλέξαμε για αυτό».

Στο ενημερωτικό φυλλάδιο που διανεμήθηκε μεταξύ άλλων αναφέρονταν:

«Σας ενημερώνουμε ότι τα ταξί στην Ελλάδα απεργούν, διότι ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών κ. Ραγκούσης αποφάσισε την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος κυρίως χωρίς πληθυσμιακά κριτήρια, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Σας ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία. Υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση είναι η ελληνική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών. Σας ευχόμαστε καλές διακοπές!».

Να αναφερθεί ότι αρκετοί αλλοδαποί τουρίστες, θέλησαν να επιβιβαστούν στα ταξί, που ήταν παραταγμένα στο λιμάνι του Βόλου μετά την άφιξή τους από τα νησιά των Βορείων Σποράδων χθες το πρωί, αλλά πληροφορούμενοι για την απεργιακή κινητοποίηση, κινήθηκαν στην έξοδο με τις βαλίτσες στο χέρι.

Όπως προαναφέρθηκε, αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν την απεργία δηλώνουν οι ιδιοκτήτες ταξί του Βόλου, καθώς χθες στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου απέτρεψαν τη μεταφορά τουριστών με αυτοκίνητα, τα οποία φέρονταν να είναι δηλωμένα σε εταιρεία ενοικιάσεως Ι.Χ.

Σύμφωνα με τον κ. Δεμερτζή, «υπάρχουν ορισμένοι επιτήδειοι από τον Αλμυρό, που δοκιμάσανε να μεταφέρουν κόσμο από το αεροδρόμιο στο Βόλο, με το πρόσχημα ότι πρόκειται για αυτοκίνητα δηλωμένα σε εταιρείες ενοικιάσεως Ι.Χ.». Τελικά, οι επισκέπτες, σύμφωνα με τον ίδιο, μεταφέρθηκαν δωρεάν στο Βόλο από ταξί του Συνδέσμου. «Θα περιφρουρήσουμε την απεργία και δεν θα αφήσουμε κανένα, να υποδαυλίσει τον αγώνα μας» συμπλήρωσε ο κ. Δεμερτζής.

Να αναφερθεί ότι σήμερα (11π.μ.) συνεδριάζει στην Αθήνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί- Αγοραίων, προκειμένου να αποφασίσει για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.

Στην Αθήνα θα μεταβούν από το Βόλο το μέλος της Ομοσπονδίας κ. Ηλίας Καλιακούδας καθώς και ο κ. Δεμερτζής.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το