Αθλητισμός

Αποφασισμένη να παλέψει στο Παγκρήτιο η Νίκη

Μια ημέρα απομένει πριν το μεγάλο παιχνίδι με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο και η Νίκη είναι έτοιμη να δώσει «μάχη», προκειμένου να διατηρηθεί στην τρίτη θέση ή και να σκαρφαλώσει ακόμη ψηλότερα. Φήμες για τον Ζεκίνια της Λάρισας κυκλοφόρησαν χθες, αλλά δεν φαίνεται να ισχύουν αφού ο παίκτης δεν έχει μείνει ακόμη ελεύθερος.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Το ντέρμπι της Κρήτης βρίσκεται στο προσκήνιο και στη Νίκη προετοιμάζονται όσο καλύτερο μπορούν για να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις μιας τέτοιου είδους αναμέτρησης. Ο Εργοτέλης μέχρι στιγμής αποτελεί την πιο σταθερή ομάδα στη φετινή Football League και δίκαια κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, καθώς ό,τι και να γίνει στο Παγκρήτιο οι «κιτρινόμαυροι» θα κόψουν πρώτοι το νήμα στον α’ γύρο.

Για τους «κυανόλευκους» ο αυριανός αγώνας έχει ξεχωριστή σημασία. Από τη μια μεριά θέλουν τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να βελτιώσουν τη βαθμολογική τους θέση και να φτάσουν τον Ηρακλή Ψαχνών, εφόσον βέβαια πέσει θύμα έκπληξης παίζοντας εντός έδρας με τον αδύναμο Θρασύβουλο.

Ταυτόχρονα, αν κερδίσουν, θα μειώσουν τη διαφορά από την κορυφή από τους οκτώ στους πέντε βαθμούς. Σε διαφορετική περίπτωση ο Εργοτέλης θα ξεφύγει με μεγάλη διαφορά και μετά δύσκολα θα χάσει την άνοδο.

Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Στέλιου Μανωλά θέλουν να αποδείξουν πολλά αύριο. Στα δύο προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια δεν κατάφεραν να πάρουν το «τρίποντο», καθώς γνώρισαν την ήττα με 1-0 από τον Θρασύβουλο και ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τη Δόξα Δράμας. Έτσι κυκλοφόρησαν κάποια σχόλια από ορισμένους για το αν η Νίκη δίκαια βρίσκεται τόσο ψηλά, τα οποία αποτελούν έξτρα κίνητρο για τους «κυανόλευκους», για να δείξουν ότι η πορεία τους μέχρι τώρα μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα ο Στέλιος Μανωλάς καλείται να καλύψει τα κενά των Νίκου Πουρτουλίδη και Κώστα Φλίγκου, με πιθανότερους αντικαταστάτες τους Παντελή Ριζογιάννη και Άλαν Λαλίν αντίστοιχα. Η προετοιμασία του βολιώτικου συγκροτήματος θα ολοκληρωθεί σήμερα με μια πρωινή προπόνηση, μετά το τέλος της οποίας θα ανακοινωθεί η σύνθεση της αποστολής για την αυριανή αναμέτρηση.

 

Ανυπόστατες φήμες

για τον Ζεκίνια

Χθες κυκλοφόρησαν φήμες ότι η Νίκη έχει «κλείσει» τον Ζεκίνια. Πρόκειται για Πορτογάλο μεσοεπιθετικό, που έχει εξαιρετική παρουσία με τη φανέλα της Λάρισας. Ωστόσο θεωρείται «ξένο σώμα» στην ΑΕΛ, αφού δεν δέχεται τη μείωση των αποδοχών που του προτείνει η διοίκηση της ΠΑΕ.

Έτσι φούντωσαν τα σενάρια ότι οι «κυανόλευκοι» αναμένεται να τον αποκτήσουν. Κάτι τέτοιο, πάντως, δεν φαίνεται να ευσταθεί, αφού η παράταση στη μεταγραφική περίοδο, που δόθηκε μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, ισχύει μόνο για ποδοσφαιριστές που έχουν μείνει ελεύθεροι μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2013. Ο Ζεκίνια δεν ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία, καθώς δεν έχει λύσει ακόμη το συμβόλαιό του με τη Λάρισα.

Επομένως φαίνεται πως το συγκεκριμένο σενάριο δεν ευσταθεί. Άλλωστε ο Ανδρέας Πάτσης έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι οι μεταγραφές έχουν ολοκληρωθεί για τη Νίκη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το