Αθλητισμός

Άνοιξε η όρεξη στον Ολυμπιακό Β. για νέα νίκη με Καλλονή

Με μία ακόμη νίκη, τέταρτη συνεχόμενη, θέλει να κλείσει ο Ολυμπιακός Βόλου τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Football League, στο αυριανό παιχνίδι με τον Καλλονή στο Πανθεσσαλικό. Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 15.00 και αναμένεται να την παρακολουθήσουν χιλιάδες φίλαθλοι των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι ετοιμάζονται να δώσουν βροντερό «παρών». Εκτός του τραυματία Ματίας Μπολάτι, όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στη διάθεση του Σάββα Παντελίδη.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από μια σπουδαία εκτός έδρας επιτυχία επί του Ηρακλή με 1-0, που έφερε την ομάδα στην 4η θέση, ένα βαθμό πίσω από την τριάδα που οδηγεί στην απευθείας άνοδο στη Σούπερ Λιγκ.

Το βολιώτικο συγκρότημα, βάσει των αποτελεσμάτων στα τελευταία πέντε παιχνίδια, είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας, μ’ ένα βαθμό μπροστά από τον πρωτοπόρο Εργοτέλη (13 βαθμούς, έναντι 12). Αν εξαιρέσουμε το ματς με τον Πιερικό, το οποίο θεωρητικά ήταν και το πιο εύκολο, οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν ομάδες που βρίσκονταν ψηλότερα στη βαθμολογία (Εργοτέλης, Ηρακλή Ψαχνών, Απόλλωνα Σμύρνης και Ηρακλή Θεσσαλονίκης) και η βαθμολογική τους συγκομιδή ήταν εξαιρετική.

Ο Σάββας Παντελίδης καλείται να διαχειριστεί κατάλληλα το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, με τέτοιο τρόπο ώστε να παρουσιαστεί στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου μια ομάδα, όσο το δυνατόν πιο «φρέσκια». Κι αυτό, καθώς στο παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης στο Καυταντζόγλειο με τον Ηρακλή ο Ολυμπιακός έδειξε σημαία κόπωσης στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα όπου ο αντίπαλος πίεσε τους «ερυθρόλευκους».

Ο Σάββας Παντελίδης προσπαθεί, πάντως, να μην κάνει πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα σε κάθε παιχνίδι, προκειμένου ο Ολυμπιακός να αποκτήσει μία ταυτότητα. Όπως τόνισε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», μια ομάδα για να παίξει καλό ποδόσφαιρο, θα πρέπει να διαθέτει ένα κορμό ποδοσφαιριστών που να παίζει τέσσερα-πέντε παιχνίδια μαζί.

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, πέρα από την απουσία του Ματίας Μπολάτι, ο οποίος ακολουθεί θεραπευτική αγωγή (υποφέρει από σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών) και θα είναι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι με τη Καβάλα εκτός έδρας, δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με αυτούς που ξεκίνησαν στο ματς με τον Ηρακλή.

Ο Γκίτκος θα υπερασπιστεί την «ερυθρόλευκη» εστία, ενώ δεν αναμένονται αλλαγές στην τετράδα της άμυνας. Οι Πεκτάκης και Κατσιαρός θα είναι οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες, με τους Κωστούλα και Γόγολο να είναι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Ως κεντρικοί χαφ θα είναι ο Πινδώνης και ένας εκ των Ολίσε, Τσιάτσιου. Ο Νιγηριανός ξεπέρασε τον τραυματισμό του, προπονείται κανονικά και είναι θέμα της τεχνικής ηγεσίας για να αποφασίσει αν θα ξεκινήσει στο βασικό σχήμα. Ο Μπρέσκα θα αγωνιστεί στη δεξιά πτέρυγα, ενώ ως αριστερός μεσοεπιθετικός θα παίξει ένας εκ των Ανιέτε, Χατζηπαντελίδη, με επικρατέστερο τον πρώτο. Στην επίθεση θα αγωνιστούν οι Ογκουνσότο και Σολάκης.

Στη χθεσινή προπόνηση πήρε μέρος και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των «ερυθρολεύκων», ο Ντιέγκο Ναντάγια, ο οποίος γνώρισε το προπονητικό τιμ και τους νέους του συμπαίκτες και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

 

Κινείται και για Ρόβα;

Δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να κινηθεί για τη απόκτηση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή, καθώς έντονα ακούγεται τις τελευταίες μέρες το όνομα του Βασίλη Ρόβα, ο οποίος έμεινε ελεύθερος την τελευταία μέρα του Ιανουαρίου από τον Πανιώνιο. Ο 29χρονος μέσος αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρα του και αν τελικά ο Ολυμπιακός κινηθεί να τον εντάξει στη δύναμή του, αυτό θα πρέπει να γίνει μέχρι την προσεχή Δευτέρα, όπου ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος για ελεύθερους ποδοσφαιριστές.

Ο Ρόβας τον ενάμιση τελευταίο χρόνο ήταν παίκτης του Πανιωνίου, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα της Προοδευτικής, του Ατρομήτου, του Άρη, του ΠΑΣ Γιάννινα και του ΟΦΗ.

 

Ανακοίνωση

των Austrian Boys

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Austrian Boys τονίζουν τα εξής:

«Στηρίζουμε τη δράση της ΠΑΕ για την φιλοξενία του συλλόγου «Φλόγα» Μαγνησίας στον αγώνα της Κυριακής. Θα θέλαμε να δηλώσουμε την αμέριστη και έμπρακτη υποστήριξη μας στην απόφαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου να αφιερώσει τον Κυριακάτικο αγώνα έδρας της  ομάδας μας με την Καλλονή στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με καρκίνο «Φλόγα» Μαγνησίας. Θα χαρούμε πολύ, να φιλοξενήσουμε τους γονείς και τα παιδιά του Συλλόγου «Φλόγα», παρακολουθώντας μαζί τον αγώνα στο Πανθεσσαλικό στάδιο και θα είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε και να συμμετέχουμε ενεργά σε αυτή τη κίνηση.

 

Κάλεσμα

του ΣΦΟΒ

Από τον ΣΦΟΒ λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση: «Μετά τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας μας, την Τετάρτη στο Καυταντζόγλειο σε μια εχθρική έδρα, όπου η φιλοξενία ήτανε κάκιστη, όπου οι παίκτες μας δέχθηκαν επιθέσεις στα αποδυτήρια όπως και οι 200 οπαδοί μας στα επίσημα του Σταδίου, με ένα διαιτητή τον κ. Σελίμο, τον άνθρωπο του Δούρου, του Μπριάκου και του Παναθηναϊκού να δίνει ρεσιτάλ αδικίας και καταπάτησης των θεσμών και κανονισμών, εμείς δηλώνουμε ότι η φιλοξενία μας στη ρεβάνς θα είναι άψογη γιατί είμαστε μεγάλος σύλλογος με πολιτισμό, παιδεία και αρχές, κάτι που έχουμε εμπεδώσει από τον πρώην πρόεδρό μας Αχ. Μπέο, τον κορυφαίο παράγοντα της χώρας μας.

Αύριο αντιμετωπίζουμε ένα δυνατό και αξιόλογο αντίπαλο, την Καλλονή.

Όλοι μας, όπως εμείς ξέρουμε, καλούμαστε να γεμίσουμε το Πανθεσσαλικό και να σπάσουμε ρεκόρ εισιτηρίων για φέτος. Συνετά, ταπεινά και προσγειωμένοι προχωρούμε για τις ψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας. Αφήνουμε εχθρούς, αντιπάλους και λασπολόγους στην πίκρα τους και στη θλίψη τους.

Όλοι λοιπόν, στο Στάδιο για να γιορτάσουμε και να χαρούμε μια ακόμη επιτυχία».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το