Photo Gallery, Τοπικά

Αποπλέει το πλοίο «Alexandretta»χωρίς τα όπλα

Από το πλοίο ξεφορτώθηκαν χθες τα τρία εμπορευματοκιβώτια με τα όπλα και τα πυρομαχικά, βάρους 75 τόνων

Χωρίς τα όπλα επρόκειτο να αποπλεύσει αργά χθες τη νύχτα ή σήμερα το πρωί το φορτηγό πλοίο «Alexandretta», που εδώ και δέκα ημέρες βρισκόταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Βόλου, όταν αποκαλύφθηκε εκ των φορτωτικών του στοιχείων, ότι μεταφέρει όπλα και πυρομαχικά (για κυνήγι) στη Λιβύη από την Τουρκία.

Από το πλοίο ξεφορτώθηκαν χθες τα τρία εμπορευματοκιβώτια με τα όπλα και τα πυρομαχικά, βάρους 75 τόνων.

Το φορτίο του πλοίου όσον αφορά στα όπλα και τα πυρομαχικά, καθώς μεταφέρει στα αμπάρια του και ενσακισμένο τσιμέντο, έγινε αντιληπτό από τις Τελωνειακές Αρχές του Βόλου, όταν κατέπλευσε στο λιμάνι για ανεφοδιασμό με καύσιμα.

Το ότι το πλοίο μεταφέρει οπλισμό για τη Λιβύη, κινητοποίησε τις Τελωνειακές και Λιμενικές Αρχές, καθώς σύμφωνα με τον Κοινοτικό Κανονισμό 204/2011 και με αφορμή την πρόσφατη επανάσταση στη Λιβύη, απαγορεύεται η μεταφορά οπλισμού στην εν λόγω αφρικανική χώρα, όπως και στη Συρία.

Σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη που έγινε, στα τρία εμπορευματοκιβώτια μεταφέρονται «πιστόλια και κυνηγετικά όπλα, θήκες για τα όπλα και πυρομαχικά». Το «Alexandretta» είναι χωρητικότητας 4000 τόνων και φέρει σημαία Αγίου Βικεντίου, ενώ έχει δέκα άτομα πλήρωμα και πλοίαρχο, όλοι Τούρκοι υπήκοοι.

Το πλοίο στη διάρκεια του διάπλου του Αιγαίου πελάγους αντιμετώπισε πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες και αναγκάστηκε να αγκυροβολήσει δύο φορές, για να προφυλαχθεί από την κακοκαιρία, μία στο λιμάνι Τσανάκαλε της Τουρκίας και μία στην Κυρά Παναγιά στις Β. Σποράδες. Με καύσιμα επρόκειτο να ανεφοδιαστεί στο λιμάνι της Σύρου, αλλά ο πλοίαρχος επέλεξε ως ασφαλέστερο λιμάνι αυτό του Βόλου, όπου και κατέπλευσε για ανεφοδιασμό.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το