Photo Gallery, Τοπικά

Νέοι υποστηρικτές της ActionAid

Ο Γενικός Διευθυντής της ActionAid Ελλάς κ. Γεράσιμος Κουβαράς αναφέρθηκε στη σημασία αναδοχής παιδιών

Η ActionAid  καλωσόρισε χθες στο Δημαρχείο του Βόλου ανάδοχους γονείς και όσους θέλησαν να γνωρίσουν τη δράση της διεθνούς οργάνωσης.

Την εμπειρία τους από την Αναδοχή Παιδιού μοιράστηκαν ο Γεράσιμος Κουβαράς, γενικός διευθυντής της ActionAid Ελλάς και ανάδοχοι που συμμετείχαν σε ταξίδια στη Ρουάντα.

Ο κ. Κουβαράς αναφέρθηκε στη σημασία αναδοχής την πιο δύσκολη εποχή για τη χώρα και σημείωσε πως η οργάνωση ευχαριστεί από καρδιάς εκείνους τους υποστηρικτές και συνοδοιπόρους που έφυγαν μέσα σε αυτό το βαρύ κλίμα. Τους ευχαρίστησε από καρδιάς για όσα προσέφεραν και τους κάλεσε  να μην ξεχάσουν ότι, ακόμα κι αν οι συνθήκες είναι δύσκολες, η ανθρωπιά παραμένει αναλλοίωτη. Ταυτόχρονα, η οργάνωση καλωσόρισε  νέους υποστηρικτές στη μεγάλη οικογένεια της ActionAid. Ενεργοί συμπολίτες, που μοιράζονται κι εκείνοι το όραμά για έναν πιο δίκαιο κόσμο και δρουν για να μην πεθαίνει ένα παιδί κάθε 5’’ από την πείνα.
«Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας μας, 40 χρόνια πριν, δώσαμε το παράδειγμα της χρηστής και διαφανούς διαχείρισης των εσόδων μας.
Αυτό όμως που θέλουμε να συγκρατήσετε περισσότερο, είναι ότι πίσω από κάθε επιτυχία, κάθε μικρή ή μεγάλη αλλαγή, βρίσκεστε εσείς, που με συνέπεια στηρίζετε το έργο μας και την προσπάθεια εκατομμυρίων ανθρώπων να βγουν από το φαύλο κύκλο της απόλυτης φτώχειας. Και γι αυτό, σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας», τόνισε ο ίδιος στη χθεσινή εκδήλωση.

Η ActionAid αποτελεί μια μοναδική συνεργασία ανθρώπων που αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο, έναν κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι θα έχουν αρκετή τροφή, πόσιμο νερό, εκπαίδευση και έναν ενεργό ρόλο στην κοινωνία.

Ο κ. Κουβαράς σημείωσε ότι για 40 χρόνια η οργάνωση στέκεται στο πλευρό των συνανθρώπων μας, σε περισσότερες από 40 χώρες ενάντια στη φτώχεια και τα βαθύτερα αίτια της. Σε όλες τις χώρες όπου αναπτύσσουμε τα προγράμματά μας δεν επιβάλουμε λύσεις. Δουλεύουμε μαζί με τους κάτοικους του αναπτυσσόμενου κόσμου, αναζητώντας νέες προοπτικές, αξιοποιώντας τις δυνατότητές μας στο μέγιστο και δημιουργώντας βασικές υποδομές ώστε οι βελτιώσεις στις συνθήκες διαβίωσής τους να είναι μόνιμες και ουσιαστικές.

Στόχος μας δεν είναι η πρόσκαιρη ανακούφιση των αναγκών τους, αλλά η ενδυνάμωσή τους, ώστε να αλλάξουν την καθημερινότητά τους με τις δικές τους δυνάμεις. Σύμβουλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σε θέματα παγκόσμιας ανάπτυξης από το 1991, η ActionAid, ασκεί πίεση στα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων ώστε να αναθεωρηθούν αποφάσεις και πρακτικές που πλήττουν την ανάπτυξη των φτωχών περιοχών του πλανήτη μας και τις καθηλώνουν σε ένα φαύλο κύκλο φτώχειας.

Η ActionAid ξεκίνησε τη δράση της στην Ελλάδα το 1998. Σήμερα, 40 χιλιάδες πολίτες της χώρας μας υποστηρίζουν τακτικά το έργο της  χτίζοντας γέφυρες αλληλεγγύης με τα παιδιά, τις οικογένειες και τις κοινότητες των αναπτυσσόμενων χωρών που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, ενώ δεκάδες χιλιάδες παιδιά και νέοι κάθε χρόνο ευαισθητοποιούνται και εκπαιδεύονται ως μελλοντικοί ενεργοί πολίτες του κόσμου μέσα από τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και τα προγράμματα κινητοποίησης.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. Στα προηγούμενα χρόνια έστω και με την πλασματική ευημερία μας, καλώς βοηθούσαμε τις χώρες με προβλήματα, σήμερα όμως, οι ελληνικές οικογένειες έχουν μεγάλη ανάγκη, οπότε πρώτα σάυτές θα στρέψουμε την αλληλεγγύη μας και μετά στους άλλους.
    “Ποτίζουμε πρώτα τον δικό μας κήπο και μετά του γείτονα” κατά την λαϊκή ρήση.

Μοιραστείτε το