Photo Gallery, Αθλητισμός

Ανησυχία στον Ολυμπιακό Β. για την απόφαση

Την έντονη ανησυχία τους για το αν θα βγει έγκαιρα η ετυμηγορία του Διοικητικού Εφετείου στην αίτηση που κατέθεσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, εκφράζουν οι ιθύνοντες του βολιώτικου συγκροτήματος. Οι μέρες περνούν, η 17η Νοεμβρίου πλησιάζει (καταληκτική ημερομηνία που έχει δώσει η Σούπερ Λιγκ στον Ολυμπιακό Βόλου, πριν προχωρήσει στην αντικατάστασή του από τον Λεβαδειακό) χωρίς κανείς να είναι βέβαιος ότι μέχρι τότε θα έχει ανακοινωθεί και η απόφαση του Εφετείου.

ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Τις προηγούμενες μέρες υπήρξε έντονη φημολογία πως η απόφαση θα βγει μέσα στην εβδομάδα που ξεκινά σήμερα και πως θα είναι θετική για τον Ολυμπιακό Βόλου. Τα νομικά επιχειρήματα που θέτει η βολιώτικη ΠΑΕ, όπως υποστηρίζει το νομικό επιτελείο των «ερυθρολεύκων», είναι ικανά να οδηγήσουν τους δικαστές να βγάλουν μια απόφαση που να δικαιώνει τον Ολυμπιακό Βόλου. Το ζήτημα, ωστόσο, έχει να κάνει, όπως προαναφέραμε, με το αν το Εφετείο θα ενεργήσει γρήγορα ή θα βγάλει την απόφασή του μετά τις 17 Νοεμβρίου, που θα είναι «δώρον-άδωρο» για τον Ολυμπιακό, ακόμη και αν αυτή είναι θετική.

Η αγωνία τόσο των διοικούντων τον Ολυμπιακό Βόλου, όσο και των φιλάθλων είναι μεγάλη και το ζήτημα που έχει να κάνει με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης στα διάφορα ποδοσφαιρικά στέκια.

Από εκεί και πέρα στην περίπτωση που η απόφαση του Εφετείου είναι θετική για τον Ολυμπιακό Βόλου και βγει άμεσα, έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη πως η διοίκηση της ΠΑΕ και δη ο μεγαλομέτοχος, κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, θα πρέπει να έχει φροντίσει να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, στην υπόθεση της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Να έχει στα χέρια του τις μετοχές και παράλληλα να έχει εξασφαλίσει την ιδιότητα του μετόχου, η οποία δίδεται από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Γιατί είναι πολύ πιθανό το Διοικητικό Εφετείο να δικαιώσει την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, όμως φαντάζει δύσκολο να καταργήσει την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Το πιθανότερο είναι να αποφανθεί το Εφετείο να επιστρέψει ο φάκελος στην ΕΕΑ, γεγονός που θα σημαίνει πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα πρέπει να καταθέσει νέο φάκελο με πλήρη δικαιολογητικά και με «καθαρή» μετοχική σύνθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέπεσε η εγγυητική επιστολή της ΠΑΕ (για διάφορες οικονομικές οφειλές), πράγμα που σημαίνει πως η διοίκηση οφείλει να καταθέσει ένα ποσό πάνω των 100.000 ευρώ για να μπορέσει η ομάδα να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, εφόσον βέβαια δικαιωθεί από το Εφετείο.

Θα είναι τραγικό για τον Ολυμπιακό Βόλου να κερδίσει την υπόθεση στην ελληνική δικαιοσύνη και να μην καταφέρει να παίξει στη Σούπερ Λιγκ κι αυτό που στην περίπτωση που υπάρξουν νέα προβλήματα, που θα έχουν να κάνουν με τον φάκελο που τυχόν θα ζητήσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

 

Υστερεί σε

επικοινωνιακό

επίπεδο

Ο Ολυμπιακός Βόλου επικοινωνιακά δεν μπορεί να …συναγωνιστεί τη Σούπερ Λιγκ, ούτε και τους Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας, ομάδες που προετοιμάζονται να παίξουν στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Η διοίκηση της βολιώτικης ΠΑΕ δεν αντιδρά στα διάφορα επικοινωνιακά παιχνίδια εις βάρος της, φαίνεται να κρατά μια παθητική στάση, να αναμένει απλά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, την ώρα που υπάρχουν αποφάσεις από τη Σούπερ Λιγκ, ικανές να βλάψουν τα συμφέροντα της ΠΑΕ.

Για παράδειγμα, η Σούπερ Λιγκ όρισε τα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής (19 και 20 Νοεμβρίου) με τον Λεβαδειακό και τη Δόξα Δράμας να παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα, εκφράζοντας μ’ αυτό τον τρόπο την σιγουριά ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Από πού, άραγε, να πηγάζει αυτή η βεβαιότητα για τη Σούπερ Λιγκ;

Επίσης, την Τετάρτη η Λίγκα έχει προγραμματίσει διοικητικό συμβούλιο στο οποίο θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες και θα γίνει ο καταρτισμός του αγωνιστικού προγράμματος των αναβληθέντων παιχνιδιών. Θα τοποθετηθούν, άραγε ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας τη στιγμή που εκκρεμεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου για τον Ολυμπιακό Βόλου; Η νομική υπηρεσία του Ολυμπιακού Βόλου, πάντως, ετοιμάζεται να στείλει εξώδικο στη Σούπερ Λιγκ, στο οποίο θα ζητά να μην γίνει ο καταρτισμός του προγράμματος με ονόματα συγκεκριμένων ομάδων, όταν υπάρχει ακόμη εκκρεμοδικία. Παράλληλα, θα παραστεί στο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ, από τη στιγμή που δεν έχει διαγραφεί από μέλος του συνεταιρισμού.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είχε υπογράψει φέτος το καλοκαίρι σύμβαση με τα Τουριστικά Ακίνητα, όσον αφορά τη χρήση του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Οι διοικούντες την ΠΑΕ υποστηρίζουν πως η σύμβαση αυτή είναι ακόμη σε ισχύ, τουλάχιστον μέχρι τις 19 Νοεμβρίου όπου και θα έχει ξεκαθαρίσει αν η ομάδα θα αγωνιστεί ή όχι στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού είχαν αποστείλει στα Τουριστικά Ακίνητα την απόφαση της Σούπερ Λιγκ, η οποία πάρθηκε στο τελευταίο Δ.Σ. της Λίγκας και η οποία αναφερόταν στον Ολυμπιακό Βόλου. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή το βοηθητικό του Πανθεσσαλικού το χρησιμοποιούν άλλες ομάδες, γνωρίζοντας ο Ολυμπιακός άλλη μία …ήττα σε επικοινωνιακό επίπεδο.

 

Και στο …βάθος CAS

Όσον αφορά την προσφυγή που έχει καταθέσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου στο CAS, υποστηρίζοντας πως στην περίπτωση του Ολυμπιακού υπήρξε παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου, η υπόθεση «τρέχει» παράλληλα με το Διοικητικό Εφετείο. Ο δικηγόρος της βολιώτικης ΠΑΕ στην Ελβετία, κ. Μιχάλης Μιτζικός, πρόκειται να καταθέσει μέσα στην εβδομάδα νέο υπόμνημα στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο. Από εκεί και πέρα θα περιμένουμε και την αντίδραση της ΕΠΟ (θα κληθεί από το CAS να απαντήσει με υπόμνημα), ενώ στη συνέχεια αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Είναι σημαντικό, ωστόσο, να δικαιωθεί ο Ολυμπιακός Βόλου έγκαιρα από την ελληνική δικαιοσύνη και να μην παίξει άλλη ομάδα στη θέση του στη Σούπερ Λιγκ, γιατί ακόμη και να κερδίσει η ΠΑΕ την προσφυγή στο CAS θεωρείται απίθανο να αγωνιστεί – τουλάχιστον για φέτος – στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το