Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Αναστολή επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων

Την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΓΕΑ αποφάσισε προχθές ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησε
Την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΓΕΑ αποφάσισε προχθές ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησε

Την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΓΕΑ αποφάσισε προχθές ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησε.

Η γενική συνέλευση είχε μικρή συμμετοχή από φαρμακοποιούς. Από το προεδρείο παρουσιάστηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις αλλά και τα θέματα που συζητήθηκαν στην πρόσφατη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην Αθήνα.

Η αγωνία, ο προβληματισμός αλλά και η απογοήτευση για το μέλλον του φαρμακείου της γειτονιάς αποτυπώθηκαν για ακόμη μια φορά.

Οι οφειλές των Ταμείων τέθηκαν στο «μικροσκόπιο» των συζητήσεων. Ειδική αναφορά έγινε για το Ταμείο του ΓΕΑ, οι ασφαλισμένοι δηλαδή της Αεροπορίας. Όπως αναφέρθηκε, το συγκεκριμένο Ταμείο οφείλει στους φαρμακοποιούς του νομού Μαγνησίας από τον Απρίλιο του 2012, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στους φαρμακοποιούς.

Τελικά, όπως αποφάσισε η γενική συνέλευση, θα γίνει αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΓΕΑ. Η ημερομηνία που θα ξεκινήσει η εφαρμογή της αναστολής, θα ανακοινωθεί εντός ημερών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης υπογράμμισε ότι «το συγκεκριμένο Ταμείο ήταν το μοναδικό που δεν είχε μπει στον ΕΟΠΥΥ. Το πρόβλημα, όμως είναι ότι το Ταμείο αυτό δεν έχει εξοφλήσει εδώ και ένα χρόνο περίπου. Συνολικά στους φαρμακοποιούς του νομού Μαγνησίας οφείλει γύρω στις 130.000 ευρώ για συνταγές που εκτελέστηκαν. Το πρόβλημα είναι ότι είτε έχουμε είτε δεν έχουμε σύμβαση, τα Ταμεία δεν πληρώνουν. Και τα φαρμακεία αντιμετωπίζουν έλλειψη ρευστότητας. Συγχρόνως υπάρχει και μείωση στην κατανάλωση, αφού η προσέλευση ατόμων για να αγοράσουν φάρμακα, έχει μειωθεί σημαντικά».

Στο μεταξύ μετά από ενέργειες της διοίκησης του Νοσοκομείου θα σταλεί μία νοσηλεύτρια για να καλύψει κενά στις νοσηλευτικές μονάδες του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όπως το περιφερειακό ιατρείο του Στεφανοβικείου.

Παράλληλα με τη μέθοδο της κατ’ αποκοπής θα επιχειρηθεί να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της έλλειψης καθαρίστριας στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου. Πρόκειται για μια  μέθοδο που έχει εφαρμοστεί ήδη και στο Περιφερειακό Ιατρείο Σούρπης. Πιο συγκεκριμένα κάποιο άτομο που διαμένει στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου θα αναλάβει να καθαρίζει τους χώρους του Κέντρου Υγείας αλλά και κάποιων άλλων περιφερειακών ιατρείων λαμβάνοντας κάθε μήνα κάποιο χρηματικό ποσό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το