Τοπικά

Εγκαταστάσεις αναψυχής στο σιδηροδρομικό σταθμό Βόλου

Προωθεί η ΓΑΙΑ ΟΣΕ με αξιοποίηση και του αμαξοστασίου στη Νέα Ιωνία
Προωθεί η ΓΑΙΑ ΟΣΕ με αξιοποίηση και του αμαξοστασίου στη Νέα Ιωνία

 

Συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑ/ΟΣΕ κ. Αθαν. Σχίζα είχε προχθές στην Αθήνα, ο Βολιώτης – μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΣΣΤΥ – (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού) κ. Θαν. Ακρίβος και συζήτησαν διάφορα οργανωτικά και άλλα λειτουργικά θέματα, που αφορούν στην συνεργασία των δύο εταιρειών. Στην συνάντηση, ο κ. Ακρίβος είχε την ευκαιρία, να ενημερωθεί από τον πρόεδρο της ΓΑΙΑ/ΟΣΕ για μια σειρά από μεγάλα έργα ανάπτυξης ακινήτων, ιδιοκτησίας ΟΣΕ, που προωθεί η εταιρεία στην περιοχή του Βόλου, με χρήση πόρων του χρηματοδοτικού μέσου Jessica και αφορούν σε:

-Εγκαταστάσεις αναψυχής και εστίασης στο Σ.Σ. Βόλου, συνολικού εμβαδού γης 11.200 τ.μ. και εμβαδού (υπαρχόντων) κτιρίων προς αξιοποίηση 1.650 τ.μ., που θα περιλαμβάνουν ανοικτό χώρο πολιτιστικών και λοιπών εκδηλώσεων, εκθεσιακούς χώρους, χώρους αναψυχής, εστιατόρια, cafe και εμπορικά καταστήματα, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό της επένδυσης 1,5 εκατομμύριο ευρώ, που δύναται να χρηματοδοτηθεί με 1 εκατομμύριο ευρώ από πόρους του Jessica.

-Πάρκο αναψυχής και αθλητικό κέντρο, στο παλιό αμαξοστάσιο της Ν. Ιωνίας, συνολικού εμβαδού γης 12.243 τ.μ. και (υπαρχόντων) κτιρίων προς αξιοποίηση εμβαδού 1.300 τ.μ., που θα περιλαμβάνουν υπαίθρια γήπεδα 5Χ5 και 8Χ8, κλειστό γυμναστήριο με χώρους αναψυχής, χώρους στάθμευσης, καθώς και αξιοποίηση των υπαρχόντων κτιρίων για εστιατόρια, cafe, εμπορικά καταστήματα και αίθουσες γενικών χρήσεων, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό της επένδυσης 1,9 εκατομμύριο ευρώ, που δύναται να χρηματοδοτηθεί με 1,15 εκατομμύριο ευρώ από πόρους του Jessica.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε στην συνέχεια ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑ/ΟΣΕ με το δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη, αποφασίσθηκε όπως κλιμάκιο της εταιρείας, με επικεφαλής τον κ. Σχίζα, να παραβρεθεί την επόμενη Τετάρτη στο Βόλο και σε κοινή σύσκεψη στο Δημαρχείο του Βόλου, να παρουσιασθεί αναλυτικά όλο το «πακέτο» των έργων που προωθούνται από την πλευρά της ΓΑΙΑ/ΟΣΕ, αλλά και να εξετάσουν επιτόπου και το σχετικό πρόγραμμα έργων ανάπτυξης, που έχουν προγραμματισθεί σχετικά από την Δημοτική Αρχή του Βόλου, προκειμένου να «ενσωματωθεί» και αυτό στην ολοκληρωμένη πρόταση της εταιρείας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το