Photo Gallery, Αθλητισμός

Αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες οι βετεράνοι

Οι παλαίμαχοι Ολυμπιακού Β. και Νίκης ξεκινούν εκστρατεία για να πάψουν οι αθλιότητες

Πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της έντασης μεταξύ των οπαδών του Ολυμπιακού και της Νίκης αναλαμβάνουν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές των δύο ιστορικών συλλόγων, αντιπροσωπεία των οποίων επισκέφτηκε χθες τη «Θ». Αφορμή υπήρξε η διακοπή του μεταξύ τους φιλικού παιχνιδιού μετά την επίθεση που έκαναν οπαδοί του Ολυμπιακού σε δύο φίλους της Νίκης που χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο. Χθες κατατέθηκαν και μηνύσεις από τα θύματα σε βάρος δύο προσώπων που φέρονται ως πρωταγωνιστές του θλιβερού συμβάντος. Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός καταδικάζει το επεισόδιο.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Η αντιπαλότητα Ολυμπιακού-Νίκης είναι γνωστή στο Πανελλήνιο, χωρίς όμως να ξενίζει, αφού ανάλογα παραδείγματα με ομάδες της ίδιας πόλης υπάρχουν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Όταν όμως η κόντρα μετατρέπεται σε μίσος, τότε τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα και να την …πληρώσουν άτομα που δεν φταίνε σε τίποτα. Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται έξαρση στην αντιπαλότητα των φιλάθλων των δύο μεγάλων ομάδων του Βόλου. Τα περιστατικά από το ξεκίνημα της περσινής σεζόν είναι αρκετά και τελευταίο ήταν ο προχθεσινός ξυλοδαρμός από 30 περίπου οπαδούς του Ολυμπιακού του 20χρονου νυν ποδοσφαιριστή της Νίκης Γιάννη Φλάμου και του συνομήλικού ξαδέλφου του, οι οποίοι βρισκόταν στην κερκίδα και παρακολουθούσαν το ματς των Παλαιμάχων μεταξύ Ολυμπιακού-Νίκης.

Το παιχνίδι δεν έμελλε ποτέ να τελειώσει, αφού το θλιβερό επεισόδιο έγινε αιτία για την οριστική διακοπή του. Σοκαρισμένοι οι παλαίμαχοι των δύο ομάδων και ιδιαίτερα ο Νίκος Φλάμος, που έβλεπε να ξυλοκοπούνται ο γιος και ο ανιψιός του έσπευσαν στην κερκίδα προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Φυσικά, μόνο μυαλό για ποδόσφαιρο δεν είχαν μετά, ενώ οι δύο φίλοι της Νίκης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο έχοντας χτυπήματα στο πρόσωπο, τα πλευρά και την πλάτη. Ο Γιάννης Φλάμος πήρε εξιτήριο μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, ενώ ο ξάδελφός του χρειάστηκε να μεταφερθεί στη Λάρισα για να του γίνει επέμβαση, καθώς έχει υποστεί κάταγμα στη γνάθο. Πάντως, τα δύο θύματα χθες κατέθεσαν μηνύσεις κατά δύο προσώπων που φέρονται ως πρωταγωνιστές της επίθεσης. Από κει και πέρα οι τόσο η Ένωση Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Βόλου, όσο ο Σύλλογος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών της Νίκης σκοπεύουν να πάρουν πρωτοβουλίες για να εκτονωθεί η κατάσταση και να μη φτάσουμε στο μέλλον να θρηνήσουμε θύματα.

Χθες επισκέφτηκε τα γραφεία της «Θ» αντιπροσωπεία των παλαιμάχων και συγκεκριμένα ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Γιάννης Θεοδωρίδης, ο πρώην δεξιός οπισθοφύλακας της Νίκης Νίκος Φλάμος και ο πρώην κεντρικός αμυντικός και των δύο ομάδων Τάκης Τσόγκας. Όλοι επεσήμαναν την ανάγκη ύπαρξης πρωτοβουλιών για την εκτόνωση της έντασης.

Οι Παλαίμαχοι φαίνεται πως θα μπουν μπροστάρηδες σε αυτή την προσπάθεια. Ο Νίκος Φλάμος τόνισε σχετικά: «Εμείς ως παλαίμαχοι σκοπεύουμε να καλέσουμε σε κοινή σύσκεψη τις διοικήσεις των δύο ΠΑΕ, αλλά και τα διοικητικά συμβούλια των ερασιτεχνικών μητρικών σωματείων. Επίσης τα προεδρεία των συνδέσμων φιλάθλων και των δύο ομάδων, καθώς και την Αστυνομία. Ας καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι να βρούμε ένα κοινό κώδικα και να σταματήσουν αυτά τα απαράδεκτα πράγματα. Επίσης είναι στις προθέσεις μας να δώσουμε άλλο ένα φιλικό, αλλά αυτή τη φορά οι παίκτες θα είμαστε αναμεμιγμένοι και στις ομάδες για να δείξουμε πως μεταξύ μας δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα».

Ο Γιάννης Θεοδωρίδης συμπλήρωσε: «Επιτέλους πρέπει να σταματήσει αυτό το κακό. Ας αναλάβουν όλοι της ευθύνες τους με πρώτες τις ΠΑΕ. Αν θέλουν μπορούν να βρουν τους ενόχους και να τους αποβάλουν για πάντα από το γήπεδο.

Οι Παλαίμαχοι τόσο του Ολυμπιακού, όσο και της Νίκης είμαστε αποφασισμένοι να αναλάβουμε κάθε δυνατή πρωτοβουλία για να σταματήσει αυτή η κόντρα. Αν δεν γίνει κάτι άμεσα, θα φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε θύματα, αλλά τότε θα είναι αργά».

Τέλος, ο Τάκης Τσόγκας τόνισε πως είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ομάδα παλαιμάχων, αποτελούμενη από πρώην παίκτες και των δύο συλλόγων που θα εκπροσωπεί το Βόλο σε τουρνουά σε άλλες πόλεις: «Την Τετάρτη ο Βόλος έγινε ρεζίλι λόγω της διακοπής του φιλικού μας. Νομίζω πως ήρθε η ώρα οι Παλαίμαχοι της Νίκης και του Ολυμπιακού να δώσουν την απάντησή τους σε όσους νομίζουν ότι τα γήπεδα είναι πεδία μαχών. Πρέπει να δημιουργηθεί και μία ομάδα βετεράνων του Βόλου, αποτελούμενη από παίκτες τόσο του Ολυμπιακού, όσο και της Νίκης. Να μπορούμε να συμμετάσχουμε σε τουρνουά εκπροσωπώντας τον Βόλο και δείχνοντας ότι μεταξύ μας είμαστε φίλοι. Ήδη, παλαίμαχοι άλλων πόλεων έχουν συγκροτήσει ανάλογες ομάδες. Για παράδειγμα η Θεσσαλονίκη που έχει μεγαλύτερο πληθυσμό και τρεις ιστορικές ομάδες, όπως τους ΠΑΟΚ, Άρη, Ηρακλή, διαθέτει κοινή ομάδα παλαιμάχων. Το παράδειγμα αυτό μπορούμε να το ακολουθήσουμε και εμείς».

Καταδικάζει η ΠΑΕ Ολυμπιακός

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καταδίκασε το επεισόδιο που οδήγησε στη διακοπή του φιλικού των παλαιμάχων. Το κείμενο που δημοσιεύτηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα της έχει ως εξής:

«Σχετικά με τα επεισόδια που προκάλεσε μερίδα οπαδών στο φιλικό παλαιμάχων μεταξύ του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης Βόλου, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου τα θεωρεί ανεπίτρεπτα και τα καταδικάζει. Συγχρόνως στέλνει ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Αν νομίζουν ότι 50-100 αλήτες και από τις δύο πλευρές ότι θα διχάσουν μία ολόκληρη πόλη κάνουν μεγάλο λάθος, γιατί θα μας βρουν απέναντι τους. Ο Βόλος μας, ποδοσφαιρικά έχει αλλάξει σελίδα σε όλους τους τομείς και τέτοιου είδους νοοτροπίες δεν αρμόζουν σε ομάδες του επιπέδου του Ολυμπιακού Βόλου».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το