Τοπικά

Ανακατασκευάζονται σύντομα οι ποδηλατόδρομοι Βόλου

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ

Αρχίζουν εντός του επόμενου διαστήματος οι παρεμβάσεις στο δίκτυο ποδηλατόδρομου του Βόλου μετά την έγκριση – κατά πλειοψηφία – από το Δημοτικό Συμβούλιο της μελέτης που στη φάση αυτή αφορά αποξήλωση και ανακατασκευή.

Σε αυτή τη φάση της μελέτης προβλέπονται η αντικατάσταση των υφιστάμενων νησίδων σκυροδέματος του ποδηλατοδρόμου και η δημιουργία λωρίδων ποδηλάτου επί των οδών Φερών, Γιαννιτσών και σε τμήμα της οδού Μεταμορφώσεως. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:

* Αποξήλωση των νησίδων σκυροδέματος, αφού πρώτα έχει προηγηθεί η κοπή του οδοστρώματος με ασφαλτοκόπτη σε όλο το μήκος της επισκευαζόμενης επιφάνειας.

* Αποξήλωση του παλιού ασφαλτοτάπητα μέσου πλάτους περίπου 1,80 m, καθαρισμό της επιφάνειας, συμπλήρωση αδρανούς υλικού της βάσης όπου απαιτείται, συμπύκνωση του πυθμένα.

* Αποκατάσταση της επιφάνειας με ασφαλτόμιγμα συμπεπυκνουμένου πάχους 5 cm.

* Κατά μήκος διαγράμμιση του οδοστρώματος, πλάτους 20cm, για τη δημιουργία λωρίδας ποδηλάτου, σύμβολα ποδηλάτου και τοποθέτηση μεταλλικών μόνιμων ανακλαστήρων οδοστρώματος (μάτια γάτας).

* Επιπλέον, προβλέπεται ανακατασκευή ρείθρου και αποκατάσταση οδοστρώματος σε τμήμα της οδού Γιαννιτσών μεταξύ Φερών και Μητρ. Γρηγορίου.

Tο έργο θα έχει διάρκεια τέσσερις μήνες και το κόστος θα ανέλθει σε 50.000 ευρώ. H εκτέλεση του έργου θα γίνει με ανάθεση σε εργολήπτη κατόπιν δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φώτης Λαμπρινίδης, η δημοπράτηση θα γίνει εντός του μήνα. Αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά, χωρίς ενστάσεις, τότε το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε αυτή τη φάση στις αρχές 2014. Αρχικά οι παρεμβάσεις θα γίνουν στην οδό Γιαννιτσών, Φερών και Μεταμορφώσεως από Στρατηγού Μακρυγιάννη μέχρι Αγίου Βασίλειου. Οι παρεμβάσεις στον ποδηλατόδρομο θα συνδυαστούν με παρεμβάσεις πολεοδομικού και κυκλοφοριακού χαρακτήρα.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης θα ακολουθήσουν οι παρεμβάσεις σε άλλα σημεία του ποδηλατόδρομου. Η Υπηρεσία θα προχωρεί τη μελέτη ανά τμήμα του δικτύου.

Έμφαση, όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος, θα δοθεί στην τοποθέτηση σήμανσης. Σημειώνεται ότι στις 6 Ιουνίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει σε παρεμβάσεις στο δίκτυο ποδηλατόδρομων ώστε να «σωθεί» και να μην ακυρωθεί εντελώς ένα έργο της πόλης. Η βασική άποψη που ακούγεται είναι «όχι επιστροφή στο αυτοκίνητο» και τώρα επιχειρείται να καταστεί αξιοποιήσιμος ο ποδηλατόδρομος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το