Τοπικά

Βόλος: Με απόφαση δημάρχου η χωροθέτηση των λαϊκών

ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Τέλος τίθενται στις αντιδικίες, αντιπαραθέσεις και διαμαρτυρίες για τη χωροθέτηση των λαϊκών αγορών, καθώς αλλάζει ριζικά η διαδικασία. Με την αλλαγή του Νόμου με μία απλή απόφαση Δημάρχου μπορεί να αλλάξει ο χώρος λειτουργίας της λαϊκής αγοράς. Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στη χθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε κατ’ αρχήν την υιοθέτηση του Νόμου και τη σχετική πρόταση προς το δήμαρχο, ώστε να προχωρήσει η νέα χωροθέτηση. Βασικές αλλαγές, όπως σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής κ. Νικ. Μόσχος, δεν επέρχονται στις ήδη υπάρχουσες λειτουργούσες λαϊκές, αλλά γίνονται διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να ανακουφιστούν κάτοικοι, οι οποίοι επί χρόνια δέχονταν την όχληση της λαϊκής αγοράς. Η βασικότερη αλλαγή αφορά στη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς από την οδό Χείρωνος (υπάρχει εκεί σχολείο) στην οδό Καποδιστρίου.

Οι λαϊκές αγορές των οπωροκηπευτικών προτείνεται να λειτουργήσουν στους ίδιους δρόμους που λειτουργούν έως σήμερα.

Οι λαϊκές αγορές του Βόλου των ειδών ένδυσης προτείνεται να λειτουργούν στους ίδιους δρόμους, δηλαδή στην οδό Καραμπατζάκη από Παρασκευοπούλου μέχρι Σινώπης για το διάστημα από 1/1 έως 29/2, 1/5 έως 30/6 και από 1/9 έως 30/10. Επίσης οι λαϊκές αγορές στην Καποδιστρίου από Αναλήψεως έως Γ. Καρτάλη (από 1/3 έως 30/4, 1/7 έως 31/8 και από 1/11 έως 31/12), Κωνσταντά από Κασσαβέτη έως Φιλ. Ιωάννου (από 1/1 έως 29/2, 1/5 έως 30/6 και από 1/9 έως 30/10) και Καραϊσκάκη από Αναλήψεως έως Γαλλίας (από 1/3 έως 30/4, 1/7 έως 31/8 και από 1/1 έως 31/12).

Η Επιτροπή εισηγείται την άμεση εφαρμογή της πρότασης, καθώς λόγω των συνεχών προσφυγών στα διοικητικά δικαστήρια υπήρξε καθυστέρηση στην υλοποίηση. Και η Επιτροπή καταλήγει ότι για την αποφυγή ωστόσο καταχρηστικών και δυσανάλογων καταστάσεων με τη λειτουργία μιας λαϊκής επί μεγάλο χρονικό διάστημα στα ίδια σημεία, θα πρέπει να πραγματοποιείται συχνή εναλλαγή των σημείων και των χωροθετήσεων, εάν είναι δυνατό και κάθε χρόνο. Παράλληλα ο διάλογος με τους παραγωγούς και τους εμπόρους πρέπει να είναι συνεχής για την αναζήτηση των βέλτιστων λύσεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το